[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, syyskuu 13, 2007

Scott McNealyn kännykkä

Aaamun Hesari-katsaus jatkuu. Ihan sattumalta vain. Lehdessä on toinenkin kiinnostava haastattelu (€), jossa Sunin toinen perustaja ja nykyisin hallituksen puheenjohtaja Scott McNealy kertoo näkemyksistään verkottuneista laitteista ja tietokoneista.

Lainaan McNealyn sanoista pari kohtaa, kun ovat siellä maksullisella puolela:

"Kun olemme tietokoneella, käytämme suurimman osan ajasta selainta. Käytämme siten jonkun toisen konetta", McNealy sanoo.

....

"Pc ei ole tietokone. Verkko on se tietokone. Me olemme hokeneet tätä 1980-luvulta asti."

...

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkomaille lähtiessäni jätin kannettavan tietokoneeni kotiin. Aikataulut, yhteystiedot, sähköpostit ja puhelimeni, kaikki ovat tässä pienessä laitteessa"


Tuo kuulostaa aika samalta kuin mistä Nokian Anssi Vanjoki on puhunut jo kai parisen vuotta. McNealyn laitteen merkki tosin on vähän väärä.

Blackberry näyttää kovasti tulleen pelkästä sähköpostilaitteesta S60:n ja Windows Mobilen tontille, ja RIM kutsuukin niitä näemmä webissään jo älypuhelimiksi (smartphones).

Esimerkiksi tämän vuoden Blackberry 8800 näyttää samanlaiselta laitteelta kuin Nokia E61i/E62, Motorola Q/Q q9, Palm Treo 750 (eri variaatioineen) jne. Siinä on myös integroitu GPS.

Blackberry on saanut myös jonkin verran näyttävää sovellustukea. Esimerkiksi Google Mapsin tuotepäällikkö kertoi kesällä Suomessa, että Google Maps Mobile tukee Blackberryn GPS:ää. Tuki on tulossa myös muillekin alustoille.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 3

Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Eiks Vanjoki ja Mikkisofta halua myydä hardista ja käyttissoftaa. Vanjoki haluaa myydä "tietokoneita", ei halpoja surffilautoja, joissa ei ole prossua tai käyttistä.

Luulisi tulevan halvemmaksi, jos esim. jossain perheessä olisi langattomat näytöt & näppikset jokaisella perheenjäsenellä, kuin viisi prossua, viisi käyttistä, kovoa & emoa jne.

Eli "krääsän" ja käyttisten valmistajien kannattaa viimeiseen asti estää päätekoneiden leviäminen.

Eli Ciscoa, IBM:ää ja Fujitsu ostamaan ehhehe. Ja ehkä Sunia.

Toisaalta mobiilitietokoneista on tullut tarpeeksi tehokkaita, että ne voivat toima langattomien näyttöjen servereinä. Eli kyllä sen Vanjoen kohta kannattaisi alkaa mainostamaan niitä luureja palvelimina - niissäkin on perinteisesti - kuten kännyköissä - ollut webbiliittymä ja surkea näyttö (ja tungettu vaikeaan paikkaan varaston/taskun perukoille).

13 syyskuu, 2007 10:27  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ville, tiivistit ajatuksia sen verran iheään, etten tajunnut pointtia.

Ymmärtääkseni Nokia haluaa primääräisesti myydä hyviä laitteita, mutta sivutuotteena myös S60-alusta on kaupan muillekin.

Entistä enemmän Nokia haluaa myydä niihin laitteisiinsa myös softaa ja palveluita.

Ja nythän näyttää siltä, että Blackberry on pelkän sähköpostilaitteen sijaan, jollaisena sen moni tuntee, aivan samassa markkinassa.

Mitä tulee kännykkään palvelimena, olisi kiva jos muisti riittäisi edes muutaman web-sivun ja muiden sovellusten ajamiseen yhtäaikaisesti.

Tuota moniajoa pitää saada oikeasti kuntoon, jos Nokia aikoo uskottavasti kutsua näitä mobiilitietokoneiksi. On sääli, että tässä säästellään.

14 syyskuu, 2007 01:18  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

No pointti on lähinnä se, että käyttäjien primääritarve on surffata webissä ja lukea spostia.
Se ei vaadi koneelta paljoa, jos ei oteta videontoistoa lukuun (joka saattaa olla prosessorivalmistajien pelastus).

Mä voisin ainakin ottaa himaan ja töihin ultrakevyen näyttö- ja näppäinyhdistelmän, jonka voisi viedä minne päin kotia, työpaikkaa, (ja HKL:n metroa :-) tahansa (makkari, neukkari, keittiö, yms).

Mutta ei kai rautaa ja softaa myyvien kannata tällaisia valmistaa?

En usko, että jos saisin mun 6630:aan isomman langattoman näytön, että se kaatuisi, koska Psion Revossakin oli enemmän pikseleitä (ymmärrän, että viittasit tehoilla eri käyttötarkoitukseen).

Tarkoitan serverillä olemista yhden käyttäjän palvelemista, mutta etänä (=serverinä), langattoman näytön & näppiksen kautta. Toinen mikä kännykässä viittaa palvelimeen, on se, että se on aina päällä - toisin kuin "Vanjoen PC".

No niin, tulipa taas se namedroppinkikin tähän :-).

14 syyskuu, 2007 10:55  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle