[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, syyskuu 29, 2007

Samsungilta S60- ja Windows Mobile -puhelimia

Samsung julkisti Pohjoismaiden markkinoille kaksikin uutta kiinnostavaa älypuhelinta, joissa näkyy edelleen yhtiön hajanainen älypuhelinstrategia, tai toisinpäin katsoen monipuolinen tarjonta.

Uusi S60 3rd Edition -puhelin Samsung SGH-i450 muistuttaa ainakin pressikuvien perusteella aika paljon Nokia N95:sta, eli se on pysty- ja vaakasuunnassa toimiva ”slider-malli”. Siinä missä N95 on "kolmois-slider", i450:n kansi liukuu kuvien perusteella vain toiseen suuntaan.

Ominaisuuksia ovat S60:n perussoftien lisäksi 3,5 mm kuulokeliitäntä, B&O:n Ice Power -vahvistin (mitä se sitten tarkoittaakin...), stereoääntä tukeva RDS-radio, Bluetooth, USB 2.0 -tuki, Mitat ovat 101 x 52 x 17,8 mm ja massa 114 grammaa. Hinta-arvio on 629 euroa, ja saatavuus marraskuulle.

Samsung SGH-i450

Päivitetty klo 19:26. Samsung julkisti myös sisarmallin SGH-i550, jossa on edelliseen nähden ainakin integroitu GPS-sovitin. Toisesta S60-julkistuksesta on lisätietoa esimerkiksi AAS:ssa. Tämän Pohjoismaiden julkistuksesta ei ole vielä tietoa.

Toinen Suomen markkinoille julkistetusta uutukainen on Windows Mobile 6.0 Professional (aka Pocket PC) -julkistus Samsung SGH-i780, joka on ilmeisesti i600:n kehittyneempi seuraaja. Se on hyvä lähtökohta, koska i600 (edeltäjineen) on ollut yksi onnistuneimpia Windows Mobile -laitteita ominaisuuksien, kohtuullisen koon ja ulkonäön välisessä tasapainossa.

Tärkein uudistus i600:aan verrattuna on integroitu GPS-sovitin. Mukaan luvataan Pohjoismaiden kartat. Tiedotteesta ei selvinnyt, millä navigointiohjelmistolla laite tulee Suomeen.

i780:ssa on pieni näppäimistö ääkkösten (äöå) kera, ja (E)GPRS- ja HSDPA-verkkojen lisäksi i760 tukee WLAN-verkkoja. Kosketusnäytön kooksi ilmoitetaan 2,55 tuumaa.

Samsung on perustellut monen alustan älypuhelimia sillä, että kuluttajilla ja operaattoreilla on enemmän valinnanvaraa ohjelmissa ja palveluissa. Useamman alustan tukeminen tosin lisää palveluiden kehityskustannuksia.

Kiinnostavasti tiedotteessa sanotaan, että i780:n saisi sekä Professional- että Standard-versioina (Pocket PC / Smartphone). Tällaista ratkaisua ei ole tainnut ennen olla, enkä aivan tajunnut miten se käytännössä toteutetaan.

SGH-i780 tulee Suomeen näillä näkymin vasta tammikuussa, eikä hintaakaan vielä kerrottu.

Samsung SGH-i780

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 1

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

http://www.amobil.no/sniktitt/sniktitt/samsung_i450/43708

On tässäkin mallissa kahteen suuntaan aukeeva läppä niinkuin N95:ssa mutta ominaisuuksiltaan ei ihan lähellä oo.

30 syyskuu, 2007 17:18  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle