[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, syyskuu 13, 2007

Kännykkäni hukkuu postitulvaan

Olen ohjannut Gmailin ja lehto.net:n sähköpostini toistaiseksi mail2web.com:iin (enemmän siitä aiemmin), joka siis tarjoaa Exchangen push-mail maksutta. Tämä toimii E70:ssä erinomaisesti. Kännykkä piippaa heti, kun uusi viesti tulee klo 9–20. Muina aikoina tarkistan viestejä manuaalisesti.

Tästä on seurannut postitulva. Gmailiin tulevat kaikki uutiskirjeeni, joista osan haluan kännykkään, mutta kaikkia en. Lehto.net:iin taas pääsee läpi jonkin verran roskapostia, jota mail2web ei tunnista roskapostiksi. Tämän kaiken seurauksena minulla lukee S60:n päävalikossa Mail for Exchangen kuvakkeen vierellä, että 121 lukematonta viestiä. Tässä ei ole vielä työsähköposteja mukana. Niitä seuraan vasta E70:n selaimella.

Ilmoitinkin tuossa kavereille ja perheelle, että on turha lähettää lähiaikoina sähköpostia, jos asialla on kiire.

Miten hallitsette postitulvan kännykkään? Ehkä tähän tarvittaisiin jokin älykäs suodatin, joka osaisi katsoa mitkä viestit kannattaa ohjata kännykkään, ja voisin sitten hienosäätää tarvittaessa.

Voisin esimerkiksi perussääntönä laittaa, etten halua kännykkääni viestejä, joissa oma osoitteeni on vain Cc-kentässä, To-kentässä ei ole mitään vastaanottajaa tai vastaanottajia on yleensäkin 30 tai enemmän.

Tunnisteet:

Kommentit: 9

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itse olen tehnyt lähes jokaiseen web-rekisteröintiin oman sähköpostiosoitteen muotoa palvelu@sukunimeni.fi - näin pystyn hallitsemaan eri palveluiden postien ohjautumista minne haluan, ja samalla suojaamaan henkilökohtaisen sähköpostiosoitteeni joutumisen spämmilistoille.

Lisäksi, jos haluan tietyn palvelun mailien loppuvan, riittää että tuhoan kyseisen sähköpostiosoitteeni. Näin ei tarvitse huolehtia unsubscribe-toiminnoista ja muusta säädöstä.

13 syyskuu, 2007 09:49  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Minulla on kanssa ollut lehto.net:n alla noita aliaksia, mutten ole jaksanut käytännössä joka kerta niitä käyttää.

Olen siis tehnyt Gmailista roskapostilaatikkoni.

Tilanne tosin muuttui, kun huomasin myöhemmin Gmailin olevan myös mainio paikka tilata uutiskirjeet ja vastaavat. Nyt minulla on siis siellä sekä roskaa että toivottua aineistoa.

Ehkä pitäisi luoda Gmailiin toinen laatikko uutiskirjeitä ym. varten.

13 syyskuu, 2007 10:05  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Eikö RSS muuten käy uutisten seuraamiseen, vai sijaitseeko tieto silloin liian hajanaisesti -meneekö "epäkonvergenssiksi".

Tämä blogi muuten näkyy Googlen RSS-Mobiiliweb-muuntimella varsin kätevästi

Mbnet:n roskapostisuodatin toimii muuten varsin hyvin.

13 syyskuu, 2007 10:10  
Blogger Ville kirjoitti:

Mulla menee kaikki privat posti nykyään Gmailin kautta, siinä on kohtuullisen hyvä suodin. Myös kotikone hakee mailit gmailista, kännykässä (N6151) käytän gmailin omaa ohjelmaa, muuta siihen ei taida saadakkaan.

Pitää tutustua noihin oikeisiin mailiohjelmiin kun joskus saan uuden komplikaattorin (vasta 3kk ollut tilauksesa).

Ja tuo ekan kommentoijan kikka on mullakin käytössä, näkee kuka myy osoittensa spammaajille.

13 syyskuu, 2007 10:43  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ville, seuraan toki uutisia myös RSS-syötteistä.

Vaan tilaan uutiskirjeet siksi, että haluan seurata mitkä uutisaiheet BBC, CNN, HS sekä IT-alan kilpailijat Suomessa ja ulkomailla ovat nostaneet pääaiheikseen.

Lisäksi tilaan Googlelta ja CNN:ltä, ja Taloussanomilta uutishälytykset (news alers), kun uutisissa esiintyvät esimerkiksi sanat Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, Symbian, S60, Windows Mobile, Blackberry jne.

13 syyskuu, 2007 14:19  
Blogger Petriojk kirjoitti:

Minulla sähköpostit suodatetaan palvelimella eri IMAP-kansioihin ja niistä luen vain yhtä WM5:n sähköpostiohjelmalla.

Tällä hetkellä suodatus erottelee vain spammin kahteen lootaan 'EhkäSpämmi' ja 'VarmastiSpämmi' iki.fi:n silppurin (SpamAssasin kai?) pistetyttämänä ja loput kolahtaa inboxiin. Jos postia tulisi enemmänkin, niin voisihan tätä suodatusta kehittää pidemmällekin siten että tekisi oman mobiili Imap-kansion mihin suodattaisi ja kopioisi vain tärkeimmät mailit.

13 syyskuu, 2007 17:32  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Itse seuraan posteja kännykästä jos olen menossa ja haen ihan samasta lootasta kuin muutenkin IMAPilla. Roskaa ei tule juuri yhtään eikä tulvi muutenkaan, olen kai niin turha ihminen ettei juuri kukaan lähettele postia :)

Enimmäkseen melkein tulee blogikommenteista viestejä joita sitten saa tuhoilla. Ehkä olen onnekas kun pääsen vähällä.

13 syyskuu, 2007 20:46  
Blogger emeritus kirjoitti:

Kolme vuotta oli Gmail vain melkein käyttämätön sivutili kunnes vasta pari kuuukautta sitten tajusin sen tehokkuuden roskapostisuotimena. Nyt luen vain sitä, ja se puolestaan noutaa postit toisista laatikoistani siistien ne samalla. E90:een luen sekä Gmailin omalla Java-sovelluksella mutta myös E90:n omalla Messaging-optiolla (vaikkei tarvitsisikaan lukea kuin yhdestä paikasta, mutta kun automaattityrkky on E90:n omassa sovelluksessa, nopea ja siisti viestiketjujen laskostaminen taas java-sovelluksen etu.)

13 syyskuu, 2007 21:36  
Blogger Janne Granström kirjoitti:

Minä olen asettanut gmailin s60v3 omaan postiohjelmaan niin että se ilmoittaa ruudulle heti kun viestit tulevat mutta ei hae kuin otsikkotietoja.

kun näen ruudulla ilmoituksen niin menen pikanäppäintäpitkin gmailin omaan sovellukseen viestin lukemaan ynm...

varsin tehokkaaksi tavaksi tämän huomannut.

on myös kätevää kun gmailissa itsessään luettu viesti sitten näkyy myös luettuna.

13 syyskuu, 2007 22:16  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle