[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, syyskuu 06, 2007

HP esitteli puhelimia ja PDA-malleja

HP julkisti siis New Yorkissa viisi uutta iPAQ-mallia pitkän hiljaiselon jälkeen. Minut yllätti se, että vain kaksi noista on data- ja puheyhteyksillä varustettuja, ja kolme on perinteisiä PDA-julkistuksia ilman data- ja puheyhteyksiä.

Kollegani raportoi New Yorkista, mutta hänen jutustaan ei selviä, miksi suhde on tämä. Luulisi, että nykyään kannattaisi laittaa edes (E)GPRS-tuki kaikkiin yrityskäyttöön suunnattuihin malleihin.

Ensimmäinen 3G-/HSPA-malli HP iPAQ 614 Series Business Navigator näyttää Nokian yrityskännyköiden haastajalta. Se on periaatteessa nykyinen 514-malli, mutta 3G-tuella. Kilpailuetuna siinä on integroitu GPS.

HP iPAQ 614 Series Business Navigator -puhelin

HP iPAQ 914 Series Business Messenger taas on selvästi samaa genreä Motorola Q/Q q9:n, Nokia E61i:n, Palm Treon ja RIM Blackberryn kanssa.

PDA-julkistuksia on kolme. HP iPAQ 114 Series Classic Handheld näyttää pressikuvalta tavalliselta PDA:lta, siltä kuolevalta tuoteryhmältä. Siinä on kuitenkin melko tehokas 624 MHz suoritin ja 3,5" QVGA-näyttö, eli kännykän kumppanina varmaankin hyvä PDA.

Harmi, että Pocket IE on surkea web-selain, vaikka näyttökoko olisi mikä. Saahan siihen kuitenkin Opera Mobile -selaimen.

HP iPAQ 214 Series Enterprise Handheld herättää muistoja ja saa minut vähän syttymään. Se on selkeästi HP iPAQ hx4700:n seuraaja, joka on HP:n tähän asti tehokkain kämmenmikro. Seuraajassakin on 4,0" VGA-näyttö, tehokas 624 MHz suoritin, ja tällä kertaa 64+256 Mt sisäistä muistia.

HP iPAQ 214 Series Enterprise Handheld

HP:n tuote navigointi- ja viihdekäyttöön on iPAQ 314 Series Travel Companion, joka on siis nykyisen rx5900 Travel Companionin suora seuraaja. Se on integroidulla GPS:llä varustettu laite, joka tuli ainakin Suomessa autoasennuskitin kera. Ymmärsin, että tuote kävi aika hyvin kaupaksiksin, koska tämä yhdisti onnistuneesti PDA:n ja itsenäisen PND:n (personal navigation device) edut.

Viime keväänä HP:n mobiilipuolen johtaja selitteli, että 3G-tukea ei vielä tuoda, koska nykylaitteissa akkukesto jää liian heikoksi. Tänä vuonna HP siis julkisti kaksi 3G-mallia HP iPAQ 614 ja 914, mutta onko jotain merkittävää kehitystä akkukestossa sitten tapahtunut? Se jää nähtäväksi. HP iPAQ 514, joka tukee E(GPRS)-yhteyksiä, on saanut kehuja hyvästä useiden työpäivien akkukestostaan.

Viime syksynä GPS:llä varustettujen PDA-laitteiden myynti oli selvästi kasvussa, mutta HP:n laitetoimitukset vähenivät. Haastattelemani Gartnerin analyytikko arvioi, että HP tarjosi liian vähän vastinetta kilpailijoita korkeammille hinnoilleen, eikä ulkonäkökään erottunut muusta tarjonnasta.

Enää HP ei käytä HTC:tä alihankkijanaan (kuten 3GSM:ssä kerrottiin), mutta uutta kumppania ei ole huomatakseni julkistettu. En ole tietenkään nähnyt vielä uusia malleja livenä, mutta pressikuvissa ulkonäkö on ihan ok. Musta on turvallinen valinta, kun haluaa näyttää perushyvältä.

Tunnisteet: , , , ,