[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, syyskuu 16, 2007

Benefonin GPS-kännykät tiensä päässä

Eilen ja tänään on uutisoitu, että Benefon tai pian GeoCentric lopettaa laitevalmistuksen. Luulin, että se oli jo selvää. Itse olin otsikoinut samaa Tietokone.fi:ssä jo kolme kuukausi sitten.

Eilen asian kuitenkin vahvisti virallisesti Turun Sanomille suoraan Benefonin toimitusjohtaja Tomi Raita. Poiminta haastattelusta:

"Me olemme liian pieni yhtiö kilpailemaan kuluttajamarkkinoilla. Kännykkäkaupassa sykli on nopea ja pitäisi koko ajan tuoda uusia malleja
myyntiin. Me olimme koko ajan vähän jäljessä ja aina puuttui jotakin...."

. . .

"Lisäksi Twig-puhelimen lanseeraus myöhästyi ratkaisevasti ja
muut valmistajat, kuten Nokia saivat omat paikantimen sisältävät puhelimensa valmiiksi. Kun menet tarjoamaan tukkumyyjälle meidän laitettamme ja toisena vaihtoehtona on Nokia, ei ole epäselvää kumpi valitaan, vaikka meillä olisi miten hyvät sosiaaliset taidot tahansa."

Benefon Twig Discovery oli viime vuonna selvä pettymys niin laitteena kuin ohjelmistona. Se oli kalliin älypuhelimen hintainen peruskännykkä pienellä näytöllä, tosin GPS-tuella.

Sen sijaan vasta keväällä julkistetut älypuhelimet kuulostivat sangen nykyaikaisilta. Niiden oli määrä tulla markkinoille kesäkuusta ja nyt loppuvuoden aikana. Laitteethan olisivat olleet sangen ajanmukaisia, jos tämä olisi toteutunut.

Vaan kohtahan ainakin Nokialla taitaa olla Eseries- ja Nseries-mallistossaan keskihintaisia GPS-älypuhelimia, joita pystytään valmistamaan suurin volyymein.

Vaan missä viipyvät edelleen Motorolan, Samsungin ja Sony Ericssonin GPS-kännykät? Ohjelmistothan ovat jo saatavana Route 66:lta, TomTomilta ja monilta muilta useille alustoille. Esimerkiksi Motorola esitteli 3GSM-messuilla helmikuussa vasta Bluetooth-GPS-palikkaa, eikä haastattelemani eurooppalainen pomo lupaillut GPS-mallia ihan heti.

Tosin Motorolan CDMA-luureissa USA:ssa on se joku paikalliseen 911-hätäpuheluihin liittyvä GPS-piiri, joka on integroituna Qualcommin CDMA-toteutuksessa. Operaattorit kuuluvat hyödyntävän sitä myös kauapallisten palveluiden myymiseen.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 4

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Motorolan nykyinen vaisuus GPS luureissa vähän ihmetyttää, jo vuosia sitten heillä on ollut myös Suomessa UIQ a-gps luureja markkinoilla, ja heidän linux luureissa on myös ollut GPSää, joita on mm. Verkkokaupa.com:n kautta kulkeutunut Suomeen.
Tai ehkä sitten noiden kokemusten takia tahti on hiljentynyt.
T:SS

16 syyskuu, 2007 20:35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Benefon tulee jäämään kuitenkin historiankirjoihin maailman ensimmäisellä gsm-gps-puhelimellaan Esc!:llä.

17 syyskuu, 2007 06:13  
Anonymous Sosiaalihuolto kirjoitti:

Haistaako Moto sellaisen mahdollisuuden ettei GPS-paikannus tulevaisuudessa ehkä tule olemaan ilmainen?
Miten käy sitten jos käyttäjät joutuvat maksamaan 5-10 dollaria kuukausi jos haluavat gps-paikannusta? Muussa tapauksessa häirintäsignaali pilaisi paikannuksen.

17 syyskuu, 2007 07:10  
Anonymous Ilari kirjoitti:

Ei GPS:n signaalia voi noinvain häiritä. Siitä on olemassa yhdysvalloissa laki, jolla järjestelmä määritellään ilmaiseksi. Ainoa milloin signaalia voidaan häiritä, on sotilaallinen tarkoitus. Silloinkin häirintä on vain alueellinen, koska häirittävällä alueella ei saisi olla ns. siviililiikennettä (lentokoneet, laivat).

Toki jos joku haluaa kehittää GPS-sirun jonka tehoa voidaan säätää, niin silloin "maksullinen GPS" olisi mahdollinen. Tuskinpa vain kukaan sellaisella sirulla varustettua laitetta hankkisi.

19 syyskuu, 2007 17:24  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle