[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, heinäkuu 24, 2007

TomTom nappasi kartat

Kiinnostava uutinen maailmalta ja Suomesta, navigaattorilaitteita ja -softia valmistava TomTom aikoo ostaa Tele Atlaksen. Sen karttoja käytetään ymmärtääkseni useimmissa tämän hetken navigaattoreissa.

Miten tämä vaikuttaa navigointibisnekseen? TomTomissa lienee pähkäilty, että karttatoimittaja on avainasemassa bisneksessä. Karttojen tärkeyttä korostaa se, että vain Nokia Maps / Smart2go tarjoaa kartat maksutta. Muuttaako TomTom-kauppa tilanteen? Oletettavasti heti ei tapahdu mitään, koska Tele Atlas lienee tehnyt pitkäaikaiset sopimukset nykyisten kartta-asiakkaidensa kanssa.

En osaa vielä sanoa, enkä löytänyt heti analyytikkojen arvioitakan. Kauppahinnan arvioidaan kohoavan yli kahteen miljardiin euroon, joten jotain isoa voi arvioida olevan tekeillä.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 4

Anonymous Jussi kirjoitti:

Itse veikkaisin samaa mitä jossain uutisessa jo spekuloitiinkin, eli yhtenä motiivina on TomTomin halu ottaa käyttäjät tiukemmin mukaan karttojen päivitysprosessiin ja poistaa nykyiset viiveet korjatun karttadatan julkaisusta.

Nythän TT:n uusissa GOx20-malleissa on jo toiminnallisuus, jolla käyttäjä voi navigaattoristaan käsin ilmoittaa virheestä karttadatassa helposti suoraan paikanpäältä.

24 heinäkuu, 2007 14:27  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Entä TomTomin aikeet suhteessa kilpailijoihin? En tietenkään tunne sopimusta, mutta tuntuisi loogiselta, että yritys haluaisi hyötyä Garminia, Nokiaa, Route 66:sta ja muita kilpailijoitaan vastaan siinä, että omistaisi karttatoimittajan.

24 heinäkuu, 2007 17:52  
Anonymous Jussi kirjoitti:

Hyötyhän tulee tuolloin suoraan siitä, että karttatoimittajalle muiltakin karttadatan käyttäjiltä tulevat korjaukset yms. ovat TomTomin itsensä käytettävissä paljon nopeammin eikä tarvitse odottaa esimerkiksi puolivuosittaisia päivityksiä.

Pelkästään parinkin kuukauden etumatka karttadatan ajantasaisuudessa olisi varsin merkittävä kilpailuetu.

Olin lomalla kiertelemässä Keski-Eurooppaa autolla ja uusimmalla kartalla varustettu TT One XL oli yllättävän usein tietämätön selkeästi jo vuoden-parin ikäisistä kiertoliittymistä ainakin Saksassa ja Sveitsissä.

Kun tuollaisiin puutteisiin yhdistetään valtavalta käyttäjäjoukolta "reaaliajassa" saatavat virheilmoitukset, on karttatoimittajan tutkimusresurssejakin paljon helpompi kohdistaa tehokkaammin.

Mutta tämä kaikkihan on toki vain spekulaatiota ja osin myös TT-käyttäjän haaveilua. :)

25 heinäkuu, 2007 11:18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Viime vuoden luvuilla laskettuna TeleAtlaksen lisenssimaksut ovat TomTomille n. 100 miljoonan euron kuluerä.

Todennäköisesti TomTom on myös ollut hiukan naimisissa TeleAtlaksen kanssa huonoilla ehdoilla eli ovat tehneet diilinsä paljon Nokiaa ja muita aiemmin.

25 heinäkuu, 2007 11:36  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle