[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, heinäkuu 21, 2007

Maksuttomat mobiilipostit

Useimmissa kännyköissä on IMAP4- ja POP3-sähköpostin tuki, muttei aitoa "push-mailia", joka päivittäisi viestien lisäksi kalenterin, yhteystiedot ja tehtävät mobiililaitteeseen.

Minulla on omassa käytössä IMAP4-postilaatikko, jota S60:n postiohjelma päivittää arkisin tunnin ja viikonloppuisin parin tunnin välein.Välttämättä ajastettua viestien "pollausta" vaikka 30 min välein ei tarvita, koska ohjelma tukee IMAP-idle-ominaisuutta, kuten Joni Koski vinkkaa blogissaan.

Myös Sony Ericssonin uudet mallit tukevat IMAP-idleä, mutta tarkemmin en ole ominaisuuden yleisyyttä selvittänyt. Myös palvelimen on tietysti tuettava tätä. Tämä riittää ainakin minulle yksityiskäyttöön..

Kommenteissa nimimerkki Demens ehdottaa mail2web Live -palvelua Windows Mobile 5.0/6.0 -käyttäjille. Peruspalvelu on ymmärtääkseni maksuton ja tarjoa sähköpostin ohella kalenterin ja yhteystietojen päivityksen. Ajattelin kokeilla toimiiko palvelu myös Nokian E- ja N-sarjan laitteille tarjoaman Mail for Exchange -ohjelman kanssa?

Osaatteko myös vinkata muita maksuttomia tai edullisia push-mail-palveluita yksityis- ja yrittäjäkäyttöön? Suomalaisista operaattoreista ainakin Elisa näyttää hinnoitelleen itsensä ulos tästä markkinasta; sen verran naurettavana pidän Elisan kuluttajien mobiilipostin 12,20 euron kuukausimaksua.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 7

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Saunalahden kännykkäliittymiin kuuluu vakiona 15MB Push-Email-tuella varustettu sähköposti.

Ilmaisen 4GB Push-Email-postilaatikon saa myös Saunalahden pyörittämältä Wippiesiltä.

Molemmista tulevat mailit N95:een samalla sekunnilla kun kilahtavat postilaatikkoon.

21 heinäkuu, 2007 18:58  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Onko tuo nyt siis aito push-mail vai vaatiiko se, että postiohjelman on oltava päällä (IMAP-idle)?

Joskus taannoin Saunalahden Panu Lehti vaikutti markkinoivan IMAP-idleä push-mailina.

21 heinäkuu, 2007 21:48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kyseessä IMAP-idle (jos en väärässä), toimii kuitenkin niillä luureilla hyvin joissa _toimiva_ ajastettu haku, eli ajastusta käytetään lähinnä kaatuneen yhteyden uudelleen herättelyyn, jonka jälkeen jälleen toimii IMAP-idelellä hyvin, ajastus myös katkaiseen yhteyden jos on määrittänyt aikavälin milloin toimii, esim. aamusta iltaan.

21 heinäkuu, 2007 22:39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Ajattelin kokeilla toimiiko palvelu
>myös Nokian E- ja N-sarjan
>laitteille tarjoaman Mail for
>Exchange -ohjelman kanssa?

Ainakin aijemmin toimi.

21 heinäkuu, 2007 23:04  
Blogger Peter kirjoitti:

Mail2web toimii muutoin Nokian Mail For Exchangen kanssa kivasti, mutta kalenteritapahtumat synkkautuu miten sattuu. Sähköpostin tuo pukkaa noin 20 sekunnissa puhelimeen siitä kun painaa pc:n sähköpostiohjelman lähetä -nappia. Saunalahden imap-idleltä tähän samaan kuluu noin 30-50 sekuntia. Exchangessa käytin synkronointiastusta "Aina käytössä". Mielestäni aivan riittävän rivakasti molemmilta, mutta imap-idlessä pitää muista jättää viestit -sovellus auki tai ei toimi. Mutta kumpikohan noista kuluttaa enemmän virtaa?

22 heinäkuu, 2007 02:04  
Blogger Markus kirjoitti:

Minkälaisia kokemuksia teillä on Gmailin lukemisesta puhelimella? Käytössä olisi TyTN ja E65, erilaisia vaihtoehtojahan on paljon..

22 heinäkuu, 2007 23:47  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

MInä luen Gmailit S60:n omalla viestisovelluksella. Se toimii yleensä ongelmitta. Joitakin HTML-viestejä en ole tosin saanut auki, eikä niitä ole näkynyt liitteenäkään.

Myös se Gmailin Java-sovellus on toimiva, mutta erillisiä sovelluksia alkaa olla aivan liikaa siihen nähden, että muistaisin käyttää tätä.

Gmailin SMTP:tä käytän kaikkien postilaatikoiden kanssa. Se toimii mistä tahansa verkosta, mutta vaatimuksena on tietysti autentikoituminen omalla tunnuksella ja salasanalla.

23 heinäkuu, 2007 00:03  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle