[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, heinäkuu 01, 2007

Lomavarusteet lomalle

Jee, loma alkaa virallisesti! En taida olla ainoa, sillä blogin lukijamäärät ovat juhannuksen jälkeen pudonneet reilusti.

Poppia uima-altaalle

Mitä varusteita ja vempaimia pakkaatte mukaan matkalle tai mökille?Alla omaa listaani:
  • kamera (+laturi)
  • MP3-soitin (+laturi)
  • matkakauittimet (+patterit)
  • kännykkä (+laturi)
  • kännykkään 2 Gt microSD-kortti
  • varakännykkä (+laturi ja välikappale)

Harkitsin myös näitä

  • kannettava PC (+laturi)
  • jatkojohto

PC:n hylkäsin, koska sillä olisi liian helppo surffata netissä, seurata sähköposteja ja lipsua lomalta seuraamaan työasioita. Lisäksi sitä voisi vahingossa tehdä megalomaanisen datalaskun.

Vaikka Creative Zen Sleekini on jo kulunut ja sangen kookas soitin, sen akkukesto on aika hyvä ja äänenlaadussa en huomaa valittamista. Laitteessa on koko 14 Gt musiikkivarastoni, joten minun ei tarvitse arpoa mitä pakata mukaan.

Lisäksi hain Nokia Mapsiin Italian Veneton alueen kartan ja tutkailin Google Earthillä etäisyyksiä Venetsiaan ja Veronaan sekä naapurimaahan Sloveniaan.

Kartat kannattaa hakea Nokia Mapsiin etukäteen.

Google Earthillä ja Mapsilla on hauskaa virtuaalimatkailla etukäteen ja laskea vaikka etäisyyksiä.

Google Maps for Mobilesta (jota siis arvioin jo aiemmin) ei ole ulkomailla juuri iloa, koska karttoja ei pysty lataamaan etukäteen.

Datasiirto maksaa Italiassa TeliaSoneran asiakkaille 0,37 € / 50 kt TIM:n ja Windin verkoissa, tai 0,55 € / 50 kt Omnitelin (Vodafonen) verkossa. Tarjolla siis megakalliit ja sikamegakalliit vaihtoehdot.

Otan kaksi kännykkää siltä varalta, että jos saan jostain hommattua paikan päällä pre-paid-liittymän dataominaisuuksilla loman ajaksi, voin käyttää sitä kuvien lähettelyyn, navigointiin ym. sovelluksiin.

Yritän seuraavan neljän viikon ajan kotonakin vältellä PC:tä ja uutisia aktiivisesti, joten päivitykset ovat aika pitkälti tauolla. Muistakaa kuitenkin palata elokuussa tänne. Hyvää kesää!

Tunnisteet: , , , ,

Kommentit: 2

Anonymous Karwin kirjoitti:

Mitäkö mukaan lomalle? Loox T830. Se (ne) on siinä ;-)

02 heinäkuu, 2007 07:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nokia e90 ja Sonyn digivideokamera, siinäpä ne lomavarusteet teknologiapuolelta.

04 heinäkuu, 2007 23:23  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle