[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, heinäkuu 17, 2007

Gmail-kalenterin synkkaus

Moni käyttää Googlen kalenteria pääasiallisena työkalunaan, koska se on ilmainen ja käytettävissä missä tahansa webissä. Minua on häirinnyt, ettei kalenteria saa synkronoitua kännykkään, mutta on sekin näemmä mahdollista.

GCal Sync on kevyt Java-sovellus, jonka ilmoitetaan toimivan kymmenissä eri kännykkämalleissa. Kokeilin ohjelmaa pikaisesti S60:ssä (N95), eikä vielä toimi aivan ongelmitta.

Kalenterimerkinnät heittävät parillla tunnilla ja tuplaantuvat toisella synkkauksella, mutta nämä ovat korjattavissa Options-valikon säädöillä. Sen sijaan ääkkösten rikkoutumisen en löytänyt lääkettä vielä. Kehittäjä varmaan ottaakin mielellään vastaan palautetta bugeista.

Toinen vaihtoehto on kuulemma GooSync.com, joka on ainakin tässä vaiheessa maksuton ja rekisteröidyttävä palvlu. On tietty aika kyseenalainen juttu, kannattaako omaa tunnustaan ja salasanaansa tallentaa mihin tahansa paikkaan.

Parempi varmaan olisi, jos Googlen kalenteri tukisi suoraan SyncML:ää.

Minulta jäävät nämä viritykset vielä käyttämättä, silä pidän kalenterin nyt vain yhdessä softassa, ja se on työpaikan Exchange. Tosin keikkakalenterimme on hetken ainakin Googlen systeemissä.

(via usenet / s.v.matkapuhelimet)

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 3

Blogger Perttu kirjoitti:

Onko kukaan löytänyt systeemiä, jolla Outlookin kalenterin saisi synkattua Googlen kalenteriin? Edes yksisuuntainen, toimiva siirto OL --> GCal olisi riittävä näin alkuun. Parissa tähän mennessä kokeilemassani exportissa/ohjelmassa on aika jokin tökännyt vastaan.

18 heinäkuu, 2007 09:56  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

En kyllä myöskään ymmärrä miksi ei voi suoraan SyncML:ää käyttää. Aina pitää keksiä pyörä uudestaan, mutta sehän on Googlen tapa monesti ollut.

19 heinäkuu, 2007 18:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Pertulle:
Onhan noita mahdollisuuksia. Esim RemoteCalendars tai Plaxo. Jälkimmäinen on toiminu ihan mukavasti vaikka välillä juhlapyhät onkin tuplaantunu.

23 heinäkuu, 2007 10:47  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle