[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, heinäkuu 20, 2007

Nokia E90:n suunnittelumoka paljastui

Kaveri näytti eilen harmistuneena Nokia E90 -luuriaan, jonka näyttö ja runko ovat naarmuuntuneet. Ensimmäisessä myyntiversiossa vaikuttaa olevan sellainen suunnittelumoka, että kannen sulkiessa näppäimistö osuu näyttöön.

Esimerkkikuvia naarmuuntumisesta on netissä nähtävänä useilta käyttäjiltä.

Tässä näkemässäni laitteessa näytön alareunassa on yläreunan näppäinten kohdalla ja vieressä rungossa jo selvästi näkyvät naarmut.

Nokian asiakastuesta oli neuvottu yhdelle asiakkaalle toimittamaan laite huoltoon. Omistaja ei vielä tiedä, korjataanko tämä jotenkin vai vaihtuuko uuteen. Kaverilleni sanottiin huollosta, että voi laitteen palauttaa, mutta todennäköisesti sille ei tehdä mitään.

Matkapuhelininfon foorumin E90-keskustelussa väitetään, että E90:stä olisi jo tehty hieman korjattu versio, jossa näppäimet eivät enää osu näyttöön. Tuosta on siis ristiriitaisia tietoja vielä. Tilanne selvinnee piakkoin.

Miuulla oli E90 testikäytössä kesäkuussa kolmisen viikkoa, ja siinä ajassa näyttö ei ehtinyt naarmuuntua. Kommnenttien perusteella siihen menee parista viikosta kuukauteen, varmaan käyttötavoistakin riippuen.

Tunnisteet:

Kommentit: 3

Anonymous Ilari kirjoitti:

Näyttö tosiaan naarmuuntuu. Hitaasti mutta varmasti. Saa vain ihmettelemään että millaista se Nokian beta-testaus noille puhelimille on? Itse kerkesi jo aiemmin ääneen ihmettelemään kuinka jotkut eivät osaa siivota näyttöjään ja kohtelevat puhelimia miten sattuu. Vaan ei auttanut ihmettely, kun itselle alkoi tosiaan noin kolmen viikon käytön jälkeen ilmaantua naarmuja. Ensin pieniä jotka eivät käyttöä häirinneet. Nyt viikkoa myöhemmin alkaa jäljet jo olla sellaiset että auringonpaisteessa "välkehtivät" ikävästi.

Takuuseen tuo varmasti menee ja sit kautta tuotevaihtoon. Ei taida olla järkeä lähteä vaihtamaan sisänäyttöä plus sen kuoria, kun ongelma ei sillä poistu.

Itseä harmittaa homma sillä että kun huoltoon vien, niin on oma puhelin sitten pois käytöstä ja tilalle mahdollisesti annetaan joku jämäluuri (jossa kaikki napitkaan aina toimi). Sen siitä saa kun odottaa jotain tuotetta jonka on todennut itselleen sopivaksi. Testaajaksi päätyy eikä siitä seuraa kuin tappioita.

Nokian kannalta tilanne varmasti vielä huonompi, sillä lippulaivamallin tulisi olla ainakin rakenteiltaan niin viimeisenpäälle katsottu ja testattu. Ehkä oppivat ettei pelkkä softa olekaan se kompastuskivi. Varsinkin kun siitä selviää pahimmillaankin sillä että vie puhelimen huoltoon ja odottaa sen 30min lehteä lukien.

21 heinäkuu, 2007 02:48  
Anonymous Juha kirjoitti:

Harmillinen ja ärsyttävä vika. Omassa Ibarin työläppärissä oli samantyyppinen suunnitteluvirhe.

Oma E70 vaihtunee jollakin aikavälillä E90:seen - ehkä seuraavan revision yhteydessä.

21 heinäkuu, 2007 11:50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

moro
e90 oli 2 viikkoa käytössä,mikki
rahisee,ei saa selvää,tilttaa 4-5
kertaa päivässä.on huollossa,sak-
sassa,ollut jo 3viikkoa

26 lokakuu, 2007 22:15  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle