[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, kesäkuu 17, 2007

Windows Mobilen myyntivaltit

Elisan ja TeliaSoneran otettua Suomessa Windows Mobile -päätelaitteet valikoimiinsa on niin Nokia ES:n kuin yritysten IT-väkeä kiinnostanut, millä noita HP:n, HTC:n ja Samsungin laitteita sitten yrityksiin kaupataan.

Microsoft on amerikkalaiseen tapaan tehnyt oikein vertailutaulukon (PDF), jossa kuvin ja ominaisuustaulukoin esitellään Windows Mobile 6.0:n etuja RIM Blackberryyn ja S60 v3:een verrattuna. Ne on koottu siten, että yrityksissä olisi käytössä Exchange 2007, jonka uusimpia mobiilitoimintoja vasta WM6 tukee.

Nämä esityskalvot olen nähnyt useaan otteeseen Microsoftin asiakas- ja mediatapaamisissa, joten myyntiargumentit ovat tällä hetkellä selvillä. Ensi vuoden alussa julkistetaan varmaankin Windows CE 6.0:aan perustuva seuraava vaihe (Windows Mobile Photon), mutta sen uudistuksista en ole nähnyt vielä luotettavia tietoja. Poimin osan tiedoista omaan taulukkooni.

Löytyykö virheitä? Minä rohkenisin väittää, että Outlookiin tallennetut tehtävät (Tasks) synkkautuvat S60:n muistiinpanoihin, mutten ole varma tarkoitetaanko tuossa samoja tietoja.

Osa eroista on myös makuasioita. Monet pitävät vain hyvänä, jos kännykän sähköpostiohjelma ei näytä HTML-viestejä.

Tai keksittekö peräti ominaisuuksia, joita on Blackberryssä tai S60:ssä, muttei Microsoftin käyttöjärjestelmässä?

Elisan ja TeliaSoneran johtajat perustelevat WM-laitetarjontaa yritysten kysynnällä, joten on kiinnostavaa nähdä, saako Microsoft piakkoin näyttäviä referenssiasiakkaita Suomessa.

Operaattoreita tietysti kiinnostaa mahdollisuus myydä yrityksille esimerkiksi mobiilisähköpostia ja Exchangea sovellusvuokrauksella (ASP) kuukausimaksua vastaan.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 10

Blogger Juha kirjoitti:

Kyllä Nokian pitäisi parantaa synkrointitoimintojaan. Outlookin kalenterista ei kaikki teksti siirry kännykkään, osoitekirjassa ei ole kategorioita, ei ole hakua yrityksen nimellä ym. On paljon pikkusia puutteita, jotka harkimittavat päivittäisessä käytössä.

17 kesäkuu, 2007 16:40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Voiko Windows Mobile-kännyköitä synkronoida muun kuin Microsoftin ohjelmistojen kanssa?

17 kesäkuu, 2007 19:25  
Blogger Jaakko H. kirjoitti:

Voisit huviksesi lisätä taulukkotiivistelmääsi Gmail-mobile-sarakkeen. Javasovellus on todella mainio ja hanskaa niin html-meilit, tärkeiden viestien liputtamisen kuin meilihaut serverillä. Eikä erillinen sovellus tunge viestejä läpi sillä sekunnilla kun ne saapuvat jättäen rauhan katsastaa meilit silloin kun sopii.

17 kesäkuu, 2007 20:37  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ymmärtääkseni Gmailin saa niin WM- kuin S60-laitteisiin. Blackberrystä en ole varma.

Tosin Java-tuki ei ole WM-käyttöjärjestelmän ROM:ssa mukana, mutta ainakin HTC ja Samsung näyttävät laittavan J2ME Midlet Managerin nykyisin kaikkiin.

17 kesäkuu, 2007 22:43  
Blogger Juha kirjoitti:

"Minä rohkenisin väittää, että Outlookiin tallennetut tehtävät (Tasks) synkkautuvat S60:n muistiinpanoihin, mutten ole varma tarkoitetaanko tuossa samoja tietoja."

Mail For Exchange ei osaa synkronoida Taskeja Exchangen ja Nokian välillä. Tämä on omasta mielestäni yksi MFE:n suurimmista puutteista tällä hetkellä...

=)juha

18 kesäkuu, 2007 09:42  
Blogger Perttu kirjoitti:

Ominaisuuksia, ominaisuuksia, ominaisuuksia... vielä kun voitaisiin jotenkin taulukoida ja mitata laitteen/alustan helppokäyttöisyys. Muutamaa eri Windows Mobile -laitetta käyttäneenä odotan innolla sitä päivää kun puhelimessani on runsaasti ominaisuuksia JA sitä on miellyttävä käyttää. Odotan iPhonea kuin messiasta.

18 kesäkuu, 2007 14:19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ainakin Nokia PC Suiten Nokia PC Sync tukee Outlookin Taskien synkronointia. Lisäksi Nokia PC Syncillä pystyy synkronoimaan kalenterissa olevan "description" kentän, toimii ainakin S60 3.0 ja uudempien puhelinten kanssa.

18 kesäkuu, 2007 21:28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Gmailin java-client näyttää toimivan HTC TyTNissä, mutta kun menen inboxiin, kaatuu midletti. Eli toimii periatteessa muttei käytännössä

19 kesäkuu, 2007 12:58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Miksi gmailia pitää käyttää jonkun ihmeen java-härpäkkeen kautta kun sen voi lisätä outlookkiin normaaliksi tiliksi (SMTP/POP3). HTC Trinity käy hakemassa kaikki tarvittavat asetukset pelkän e-mail osoitteen perusteella. TyTN osaa varmaan tehdä samat temput.

19 kesäkuu, 2007 17:00  
Anonymous PA kirjoitti:

Miksi gmailia pitää käyttää jonkun ihmeen java-härpäkkeen kautta kun sen voi lisätä outlookkiin normaaliksi tiliksi

Java-härpäkkeen haku toimii hyvin ilman, että viestejä tarvitse säilyttää puhelimen rajallisessa muistissa. Outlookin kanssa lienee niin ikään vaikeaa pitää huolta, että lähetetyt viestit näkyvät myös gmailin web-liittymän kautta oikein.

20 kesäkuu, 2007 10:47  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle