[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, kesäkuu 24, 2007

MS Office -asiakirjoja mobiilisti

Osassa mobiililaitteita on voinut avata ja jopa käsitellä MS Office -tiedostoja pitkään, mutta kuinka moni oikeasti hyödyntää näitä ominaisuuksia esimerkiksi kommunikaattoreissa tai Pocket PC -laitteissa, pienemmistä älypuhelimista nyt puhumattakaan? Olen ollut aika skeptinen.

Torstaina koin kuitenkin myönteisen ahaaelämyksen. Ominaisuudet ovat kehittyneet. Tein työpäivän jälkeen haastattelun ravintolan terassilla, koska konferenssipuhelu oli otettava New Yorkin ajassa. Avasin tiedoteluonnoksen 10 minuuttia ennen puhelua E90:llä, kirjoitin omat kysymykseni uuteen .doc-tiedostoon ja kirjoitin siitä myös uutisluonnoksen. Taustalla oli aika myös S60-selain, jossa haastateltavasta tietoja. Moniajo kerrankin kesti.

Toimittajan työkalupakki olisi ollut vielä täydellisempi, jos puhelu olisi mennyt äänitiedostona talteen muistikortille. Olen ostanut CallRecorderin E70-työpuhelimeen, mutta lainalaitteeseen en yleensä jaksa sitä asentaa.

Koostamani Word-asiakirja ainakin avautui ongelmitta sunnuntaina OpenOffice.org:lla ja MS Office 2003:lla, mutta ei siinä ollutkaan mitään leipätekstiä ja otsikoita kummempaa.

Aikoinaan kirjoitin myös 9500:lla lentokoneessa yhden 2500 merkin testijutun, joka oli pahasti myöhässä. Sormethan siinä tulivat kipeiksi, mutta läppäristä oli jo matkan jälkeen akku loppu.

Pari kertaa olen myös availlut ja tallennut Excel-taulukoita S60- ja Windows Mobile -softilla, ja kokemukset ovat huonot. Yksinkertainen graafikin tuntuu menevän helposti rikki. E90:n mukana tuleva softa läpäisi tämän testin. Taulukon numerodata, laskentakaavat (kertolasku) ja graafit eivät menneet tallennuksessa rikki. Tämän isompia hienouksia en ole edes yrittänyt.

Näppituntuma on se, että asiakirjat on hyvä saada auki, mutta käsittely pienellä näppäimistöllä ja ruudulla raastaa hermoja.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 2

Anonymous Karwin kirjoitti:

Viime vuodesta lähtein olen kirjoitellut Pocket Looxin WM:llä Wordeja & Exceleitä. Tekstimäärän paisuessa yli 20 sivun avaaminen & tallennus on aikaavievää, jolloin pilkon hommaa kansioihin - mutta yhtäkaikki pääosan Wordeista & Exceleistäni teen nykyään Looxilla. Myös kuvioiden laatiminen Exceleistä onnistuu, ja melkeinpä tuntuu että helpommin kuin kannettavalla. Tietokonetta en avaa joka päivä - taskutietokonetta kylläkin.

25 kesäkuu, 2007 02:28  
Blogger Kulttuurinavigaattori kirjoitti:

Kirjoittelin muistiinpanot yhteen kirjaan eräässa arkistossa viime vuonna 9500:lla. Siirsin joka päivä tiedoston pöytäkoneelleni. Homman olisi voinut tehdä pienellä kannettavallakin, mutta kun papereita, asiakirjoja ja muuta roinaa oli aina edessä, pieni Kommari osoittautui käteväksi. No, olihan se aikamaoista sormeilua, mutta ehkä hyvä niin, koska kaikkea, mitä otti muistiin, piti harkita kaksi kertaa kirjoittamisen hankaluuden takia. Ja kumma kyllä, muistiinpanotekniikka toimi myöhemmin kirjaa kirjoittaessa.

25 kesäkuu, 2007 12:28  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle