[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, toukokuu 25, 2007

Syntymäpäivä

Mobiili- ja PDA-blogi täytti kolme vuotta 15. toukokuuta 2007. Varsinainen aiheeseen liittyvä ensimmäinen merkintä käsitteli Skypeä Pocket PC:lle. Tätä kirjoittaessa Blogger-profiiliani on käyty katsomassa 4368 kertaa. Blogger kertoo, että olen kirjoittanut blogiin 1094 artikkelia.

Jo pidempään tarkoitukseni on ollut siirtää blogi jollekin kehittyneemmälle, luultavasti WordPress-pohjaiselle alustalle.

Vaan kun töissä päivät venyvät entistä useammin, ei ajatus vapaa-ajasta PC:n ääressä houkuttele. Muutto on siis tekemättä, koska epäilen siitä tulevan hankala ja pitkäkestoinen urakka.

* * *
Ehkä nyt voisi tiivistäen kerrata mitä on tapahtunut kolmessa vuodessa. Juuri kukaan ei puhu enää pelkistä PDA-laitteista ilman 3G-/GPRS-yhteyksiä. Jotkut valmistajat tarjoavat niitä lähinnä GPS-navigaattoreiksi. Tämäkin kuihtunee, kun GPS:ää integroidaan kännyköihin.

3G:stä tuli arkipäivää, mutta vain kaupungeissa. Nopeus ja vasteajat ovat tervetullutta kehitystä, mutta puheluiden yhteysongelmat ja muut verkko-ongelmat ovat olleet ikävä yllätys.

Microsoft ei ole voittanut Symbiania, tai kuluttajamarkkinassa päässyt oikein haastamaan edes. Windows Mobile on kuitenkin näkyvästi mukana yrityspuolella. Exchangen push-mail kiinnostaa myös suomalaisia pk-yrityksiä.

Hyvän peruskännykän saa alkaen alle 50 eurolla Suomessakin, mutta kalliit kännykät eivät ole kadonneet minnekään. Päinvastoin, yli 500 euron tuotteiden tarjonta tuntuu lisääntyvän. Puheet kännyköiden muuttumisesta kokonaan halpiselektroniikaksi eivät toteutuneet.

Kännykät eivät ole vielä korvanneet erillisiä kameroita ja MP3-soittimia. Molempien myynti kasvoi vielä viime vuonna selvästi. Kovasti puhutaan, että erillinen MP3-soitin kuitenkin katoaa, kun Applekin tuo iPhonen.

Tosin televisiossa mainostetaan esimerkiksi Philipsin 1 Gt MP3-soitinta 30 eurolla. Tuohon hintaluokkaan ei musiikkikännykkää vielä saa.

Suomessa kännykkäpuheluiden hintakilpailu ylikuumeni ja vei operaattorit jopa tappiolle. Korjausliikkessä Elisa ja Sonera nostivat hintoja. Nyt hinnalla myyminen on taas varovaisesti palannut, kun Kolumbus- ja Tele Finland -brändit ovat jälleen käytössä.

Unohdinko jotain?

* * *

Blogin syntymäpäivän lisäksi minulla on tänään syntymäpäivä, 25. toukokuuta tulee täyteen 29 vuotta. Onnea. Kummasti sitä jaksaa vieläkin leikkiä laitteiden kanssa.

Väitän jopa, että laitteiden ja softien tiivis kokeileminen on minulle ammatillisesti tehokkain tapa pysyä ajan tasalla tekniikan kehityksessä. Jos joutuu luopumaan siitä, voikin siirtyä työkseen lehdistötiedotteita kopioivien toimittajien kasvavaan kaartiin. Mikään ei nimittäin voita omaa perstuntumaa näihin asioihin.

Kommentit: 20

Anonymous Kari T kirjoitti:

Onnea sekä blogille että blogin isännälle. Koita jaksaa leikkiä laitteiden kanssa. Leikkiminen pitää ihmisen nuorena, vaikka toisaalta tuntuu, että huonosti toimivat tekniset vempaimet aiheuttavat vain harmaita hiuksia niiden kanssa askarteleville.

25 toukokuu, 2007 00:51  
Anonymous repsanssi kirjoitti:

Tätä blogia ja muitakin työn puolesta tuotettuja artikkeleita/uutisia on ollut ilo lukea, kun on sentään jotain viitseliäisyyttä ja kokemusta nähty julkaisun eteen (toisin kuin suurimmalla osalla Suomen ICT-alan uutissivustoista (copy&paste&väärinymmärtäminen&tietämättömyys yleistä).

Koita jaksaa leikkimistä, koska ei näitä vimpaimia varmastikaan ole moneen vuoteen saanut ilman leikkikalu-statusta. :)

Kokemukset, teot puhuu, ei muu.

Kiitos, kumarrus ja onnittelut!

25 toukokuu, 2007 01:49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hear, hear, tämä on yksi harvoista suomalaisista ICT-uutislähteistä, jota oikeasti jaksan lukea. Onnittelut!

25 toukokuu, 2007 07:23  
Anonymous Tuija kirjoitti:

Onneksi olkoon hyvää syntymäpäivää niin blogille kuin sen kirjoittajallekin! Kirjoitat kiinnostavasti ja konkreettisesti niin että ei-teknisempikin aiheesta kiinnostunut pysyy hyvin kärryillä.

25 toukokuu, 2007 07:23  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Isot kiitokset ja Onneksi Olkoon!

25 toukokuu, 2007 09:17  
Anonymous Juha K. kirjoitti:

Onneksi olkoon!
Kiitos loistavasta blogista ja voimia sen jatkamiseen!

25 toukokuu, 2007 10:16  
Anonymous Eero kirjoitti:

Onnea vaan täältäkin :) Wordpressistä löytyy muuten oma importti bloggerille. Ainakin periaatteessa postausten siirtäminen pitäisi olla suht suoraviivaista bloggerista wp-alustalle. No, toki muuttoon kuuluu muutakin.

25 toukokuu, 2007 10:32  
Blogger Petri kirjoitti:

Onneksi olkoon niin oman kuin blogin juhlapäivän johdosta!

25 toukokuu, 2007 11:41  
Anonymous erkka kirjoitti:

Onnea molemmille!

25 toukokuu, 2007 12:02  
Blogger HENRIKKI kirjoitti:

"For he is a jolly good fellow.."

Onnea!

25 toukokuu, 2007 14:08  
Blogger Väinö kirjoitti:

Onnea ja kiitos hyvästä blogista!

- väiski

25 toukokuu, 2007 15:46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Onnea molemmille ja toivottavasti jatkuu yhtä hyvin!

T:Teron VoIP kaveri

25 toukokuu, 2007 15:51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Suuret kiitokset myös minulta. Olen työskennellyt mobiilialalla reilusti toistakymmentä vuotta ja seurannut hyvinkin aktiivisesti erilaisia uutislähteitä. Löydettyäni blogisi pari vuotta sitten, olen todennut tämäm parhaaksi tavaksi seurata missä mennään. Paljon intoa ja voimia siis laitteiden kanssa värkkäilyyn ja blogin kirjoittamiseen, sitä kyllä arvostetaan!

25 toukokuu, 2007 18:40  
Anonymous Jaakko Kuivalainen kirjoitti:

Onnea ja kiitos, Tero. Blogiasi on ilo lukea.

25 toukokuu, 2007 19:01  
Anonymous Jouko Vierumäki kirjoitti:

Hyviä syntymäpäiviä!

Blogi on mainio, suorastaan omassa luokassaan alan suomenkielisissä blogeissa.

25 toukokuu, 2007 20:17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Onneksi olkoon molemmille, olemme näemmä lähes samanikäisiä. Blogiasi on ollut ilo lukea, juttujen perinpohjaisuuden ja hyvän faktapohjan vuoksi. Lisäksi tiheä ilmestymistahti houkuttelee blogin pariin yhä uudestaan ja uudestaan. Vielä kerran onnea!

25 toukokuu, 2007 20:18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Onneksi olkoon ja kiitoksia tasokkaasta blogista. Artikkeleita tulee hämmentävällä tahdilla ja useimmat niistä tulee tarkkaan luettua.

25 toukokuu, 2007 22:26  
Anonymous KooGeePee kirjoitti:

Mikä ihme ja kumma saa viisaan ihmisten käpälöimään ja näppälöimään pientä laitetta, että ryhtyy siitä jopa kertomaan ja julistamaan joka päivä blogillaan. Ne ohjelmatko ovat käyttäjälleen niin mielenkiintoisia, että siitä kannattaa jopa ryhtyä propagoimaan ja agiteeraamaan.

26 toukokuu, 2007 23:08  
Blogger Jarkko kirjoitti:

Paljon onnea ja kiitos! Blogisi on mielenkiintoinen, ajantasainen ja hyvällä maulla tehty. Siksi sitä tulee usein luettua. Keep up the good work!

26 toukokuu, 2007 23:43  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Kiitos kaikille. Tiesin toki palvelinlokeista muutaman seuraavan blogia, mutta ihmismäinen palaute rohkaisee enemmän.

Blogin päivitystahti kärsii välillä. Se ei johdu siitä, että olisin lopettelemassa tätä, vaan työmatkat, deadlinet ja joskus ihan vain väsymys vaikuttavat.

27 toukokuu, 2007 01:44  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle