[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, toukokuu 12, 2007

Nokia Mapsillla Högforsiin

Kollega Kari kokeili autonavigoida Nokia Mapsin ja Insmatin GPS-sovittimen opastamana Karkkilaan, tai Högforsiin, koska ohjelma ei tuntenut paikkakuntaa suomen kielellä.

Aika vähän on muuten netissä julkaistu todellisia Nokia Mapsin tai muidenkaan GPS-navigaattoriohjelmistojen todellisia käyttötestejä. Sellaiset vaativat aikaa ja resursseja. Tässä olisi sijaa lukijoiden kokemuksille ja yhteisöpohjaisuudelle, koska useampi ihminen saa paremmin tuntumaan asiaan.

Useimmat kartat ovat ymmärtääkseni navigaattoreissa Tele Atlakselta, joten neuvovatko ohjelmat yhtä hyvin perille tai keskelle metsää? Milllaiset ovat kokemuksenne kännykkänavigaattoreiden luotettavuudesta?

Tunnisteet: ,

Kommentit: 2

Anonymous PetskuH kirjoitti:

Kokeilin Nokia Maps:iä N91:ssä, jota ohjelma ei virallisesti tue. Osa ongelmista saattaa johtua tästä. GPS-laitteena Rikaline.

Reititysominaisuus on helppo tilata tekstiviesteillä ilman luottokorttitietojen syöttämistä. Ohjelma tosin unohtaa aina välillä, että ominaisuus on jo aktivoitu ja yrittää myydä sitä uudestaan. Muutaman yrittämisen jälkeen reititys toimii.

Reittiehdotukset ovat vieneet aina lopulta perille, mikä on sinänsä pääasia. Reitit eivät tosin vaikuta optimaalisilta varsinkaan kaupunkiajossa. Reitit kulkevat usein matalanopeusrajoitteisia, liikennevalollisia teitä, vaikka kehäteitä ja säteittäisteitä pääsisi nopeammin. Joskus ohjelma laittaa ajamaan turhaan korttelin ympäri, vaikka kyseessä on ihan normaali risteys ja kääntymään pääsisi suoraankin.

Välillä ajon päätepiste on jostain ihme syystä turhaan kaukana kohdeosoitteesta. Esimerkiksi kohdeosoitteet "Puustellintie 4" ja "Puustellinrinne 1" vievät ihan viereen, mutta "Puustellinpolku 5" opastaa lähes 300m päähän Arentitielle, vaikka kaikki osoitteet ovat käytännössä sama rakennus ja ohjelman käyttämältä kartalta löytyy lähempikin paikka, johon autolla voi ajaa.

Ohjelma kaataa usein puhelimen varsinkin reitityksen lähtöpaikkaa ja päätepistettä syöttäessä, mutta tämä saattaa johtua siitä ettei N91:tä tueta. Käyttöliittymä on osittain hankala. Osoitteen valitsemiseksi on painettava "Valitse", keskinappula näyttää osoitteen sijainnin kartalla. Navigoidessa ruudulla näkyy kartta sen hetkisestä sijainnista. Jos karttaa erehtyy liikuttamaan johonkin suuntaan, ei karttaa välttämättä saa enää seuraamaan auton sijaintia.

13 toukokuu, 2007 22:58  
Blogger Jari kirjoitti:

Itselläni on ollut jo toista vuotta käytössä Saunalahden Kartturi.

Kännykkäkartturina mielestäni mainio.
Softa on pelannut 3230:ssä (s60,v2) hyvin, eikä ole kaatuillutkaan.

Ihan kaikkein uusimpia katuja tuokaan ei tunne, mutta testasin Telmapin supporttia ilmoittamalla sinne puuttuvan kadun. Kuukauden päästä sain ilmoituksen että katu on lisätty, ja siitä viikon päästä Kartturi jo tunsi paikan. Se näissä lennosta karttoja lataavissa softissa on hyvä.

Aina jos Kartturi on paikan tuntenut, niin opastuskin on tien perille löytänyt. Ei ehkä kaikista parasta reittiä, mutta kuitenkin. Joskun on harhautunut pyöräteitä pitkin, mutta autoilijallakin pitää järki olla mukana eikä aina luottaa kaikkiin ohjeisiin.
Kartturissa on myös se hyvä puoli, ettei se jääräpäisesti tarjoa kertaalleen valittua reittiä vaikka risteyksistä ohi ajaakin, vaan kohtuullisen nopeasti etsii uuden reitin.

14 toukokuu, 2007 10:59  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle