[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, toukokuu 24, 2007

Nettiradiot ja podcastit

Kokeilin tuossa yksi ilta Spodtronicia, josta on All About Symbianissa asiallinen arvostelu. On kiinnostavaa huomata, että WLAN:n yleistyttyä uusissa E- ja N-sarjan S60-laitteissa saataville on alkanut tulla tätä hyödyntäviä softia.

Toisaalta operaattoreilta myös saa kokonaan kiinteähintaista 3G-dataa, Suomessa parhaimmillaan alkaen 9,95 €/kk Saunalahdelta. Eihän tällaisia ohjelmia olisi ennen käyttänyt kukaan megatavuhinnoittelulla.

Ohjelmalla voi hakea nettiradoita esimerkiksi alueen ja musiikkityypin mukaan. Suomesta en löytänyt yhtään kanavaa, ja Pohjoismaistakin vain muutaman. Se ei johtune ohjelmasta, vaan tekijänoikeusmaksujen tilanteesta. Vaan mikäs siinä, voin kuunnella ulkomaisiakin radioita, siihen on tottunut jo PC:llä.

Äänenlaatu on vielä ajoittain aika surkea. Kännykän FM-radio tuntuu paremmalta. Sattumaa tai ei, Soneran 3G-verkossa musiikin kuuntelu tökkii aika usein, mutta kotini WLAN:ssa harvemmin.

Podcasteja olen lataillut Nokia Podcastingillä. Ne voi näemmä tallentaa kännykän muistikortille vaikka kotiverkossa ja kuunnella sitten liikenteesä, tai itse asiassa vaikka lentokoneessa ilman verkkoyhteyttä. Hieman harmitti, että Tietokone-lehden ICT-paneelin podcasteja ei löytynyt haulla.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 1

Blogger Sakari kirjoitti:

Hyvin tuo SpodRadio toimii. Ohjelma pyysi päivittämään ja niin tein. Samalla sain listan podcasteista, joita voin imuroida. Englanninkielisiä podcasteja ne ovat, mutta ei se mitään. Sekä radioaseminen kuuntelu että podcastien selaaminen ja tilaaminen sujuvat SpodRadiolla.

29 kesäkuu, 2007 15:11  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle