[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, toukokuu 05, 2007

N95 paranee softapäivityksellä

Symbian Freak kertoo, että Nokia N95:n softapäivitys toisi parannuksia esimerkiksi roamaukseen verkkojen välillä, puheluiden äänenlaatuun, muistin loppumiseen, erityisesti still- ja videokuvaukseen, videokuvauksen ja multimediatoimintojen käynnistymisnopeuteen ja WLAN-yhteyksien vakauteen.

Matkapuhelininfon foorumissa on myös väitetty, että uudella softalla GPS toimisi nopeammin. Ensimmäisessä softaversiossa se on kokemusteni perusteella tosi hidas. Tiedä sitten mikä on piirin vs. softan osuus.

Aika isoja muutoksia, vai mitä? Ensimmäinen myyntiversio ei tainnut olla aivan valmis. Sen pohjalta useimmat mediat ovat kuitenkin joutuneet tekemään tuotearvionsa.

Minulla taisi olla tuo firmis v1.0.0.018 testissä. Olisiko pitänyt jättää mainitsematta lehtijutussa muistiongelmat ja muu epävakaus? Tein kompromissin. Mainitsin ne, mutta arvioin aiempien kokemusten pohjalta softapäivitysten korjaavan sellaiset. Lupausta ei voi antaa, koska Nokia ei vielä julkisesti listaa tunnettuja softabugeja.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 9

Anonymous erkka kirjoitti:

Pitäisikö mielestäsi noin ylipäätään arvioiden yhteydessä mainita testilaitteen firmware-versio?

05 toukokuu, 2007 21:36  
Anonymous Eralumi kirjoitti:

No se nyt ei ole mikään yllätys että nokia laittaa markkinoille täysin keskeneräisen puhelimen softaltaan. Siinä sitten odotellaan uuden puhelimen kanssa pitkä aika että Nokian saa korjattua omat virheensä uudella softapäivityksellä puhumattakaan fyysisistä vioista, väljyydet yms. Ja me kuluttajat hyväksytään tämä kaikki. Esimerkiksi juuri N95:sen kanssa on käynyt niin että suurin osa on luuria hehkuttanut jo pitkään ennen sen ilmestymistään, ja kun se ilmestyi niin käytettyjen luurien markkinoille ilmestyi runsaasti vähän käytettyjä N95:sia. Jos jokin muu merkki olisi laittanut yhtä keskeneräisen puhelimen markkinoille, olisi siitä syntynyt isompi haloo,mutta kun nokia on suomalainen niin kai sitä yrotetään tukea sitä ja viimeiseen asti yritetään välttää haukkumasta Nokiaa. No, itse onneksi ratkaisin ongelman vaihtamalla merkkiä Nokiasta HTC:hen.

06 toukokuu, 2007 00:41  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Erkka: Firmware-versio ei useimmille sano mitään, joten se menee toissijaisen nippelitiedon luokkaan. Olen muutaman kerran firmiksen erikseen maininnut, kun ollut tiedossa, mikä firmis on toimiva ja mikä ei. Silloin asiakas voi ehkä tarkistaa asian ostotapahtuman yhteydessä.

Eralumi: Olen testaillut aika kattavasti HTC:n, Motorolan, Nokian, Samsungin, Sony Ericssonin ym. kännyköitä. Vielä ei ole tullut vastaan valmistajaa, jonka laitteiden softissa ei ole bugeja.

Nokian laitteet ovat eniten esillä näissä, koska suomalaisten laitekannasta niitä on ainakin yli 80 prosenttia. Lisäksi Nokialla on Motorolaa, Samsungia ja Sony Ericssonia enemmän Symbian-laitteita.

Kannatan kyllä avointa keskustelua softabugeista ym., mutta tunteenpalo on aika turhaa.

06 toukokuu, 2007 09:49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Löytyykö muuten jostain suomalainen N95-käyttäjien foorumi jossa kysellä kokemuksia, vinkkejä, neuvoja?

06 toukokuu, 2007 11:20  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ensimmäisenä tulee mieleen Matkapuhelininfon N95-käyttökokemusten ketju.

Keskustelua käydään myös Saunalahden Palstalla, ks. esimerkiksi nämä ketjut.

06 toukokuu, 2007 11:28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tnx Terolle N95-vertaisfoorumi-linkeistä. Täytyypä penkoa, josko löytyisi neuvo miten saa wlan-yhteyden toimimaan wep-suojatun Welho-tukiaseman kautta.

06 toukokuu, 2007 11:55  
Blogger Jari kirjoitti:

Ainoa asia minkä huomasin muuttuneen on multimediavalikon käynnistysnopeus. Kaikki muu on kuin ennenkin.

Eilen kaupassa pääsin todistamaan miltä lonksuva N95 tuntuu. Luojan kiitos että omani ei lerpata. Ei varmaan kovin hyvin edistä myyntiäkään sellainen esittelypuhelin.

06 toukokuu, 2007 19:27  
Blogger HENRIKKI kirjoitti:

PC-suite muuten ilmoittaa nykyään automaattisesti, kuin NSU:lla on uusi päivitys saatavilla.

Aika kätevää!

07 toukokuu, 2007 13:01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Kannatan kyllä avointa keskustelua softabugeista ym., mutta tunteenpalo on aika turhaa."

Uskomatonta, että Tero kirjoittaa näin sillä hänhän on varsin tunnettu NokiaFanBoy.
Tai ainakin tämä Nokia fanius paistaa läpi kaikissa arvosteluissa yms. jutuissa.

11 toukokuu, 2007 08:57  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle