[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, toukokuu 17, 2007

Kokeiltua osa III: Nokia Sports Tracker

Täysin epäonnistunut edellinen kokeilu Nokian BT-GPS-palikan ja E70:n kanssa meinasi lannistaa, joten kokeilin ohjelmaa tänään vaihteeksi Nokia N95:n integroidun GPS:n kanssa. Nyt näyttää paremmalta.

Tein saman lenkin kuin aiemmin ja tavalliseen aikaan, joten metsän ja talojen aiheuttamat osittaiset näköesteet ovat samat. Pientä poukkuilua reitillä nytkin on, mutta viiva etenee sentään aika tarkalleen kävelylenkkini mukaisesti. Eniten näyttää olevan heittoa juuri korkeiden talojen vieressä tai metsän keskellä.

Sports Tracker sai myös laskettua kävelylenkin pituuden ja keston uskottavasti. Keskinopeudeksi tuli reilut kuusi kilometriä tunnissa. On tässä siis vielä varaa parantaa.

Minulla oli nyt siis Sports Trackerissä (v1.42) oletusasetukset, kuten E70:ssä. Moodiksi valitsin kävelyn, kuten aiemminkin.

Se ei ole vielä selvinnyt, miksi Sports Tracker toimi niin huonosti Nokia LD-3W:n ja E70:n kanssa. Aion kokeilla sitä GPS-suodatusta ja muita säätöjä. Moni arveli syyksi static-moodia, jota ei ilmeisesti saa vaihdettua ilman tee-se-itse-hakkerointia?

Sports Trackerillä tallentamani KML-tiedosto siirtyi ongelmitta PC:lle, mutta jostain syystä Google Maps ei suostu näyttämään sitä. Se valittaa viallisista tägeistä. Google Earthillä tiedosto sen sijaan avautuu ilman virheilmoituksia.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 4

Anonymous Lauri kirjoitti:

Ei auttanut myöskään static navigationin kytkeminen pois päältä. Itsellänikin siis käytössä E70 ja LD-3W -yhdistelmä ja softana Nokia Sports Tracker, jossa GPS filter päällä. Tässä tulos.

Mobile Trail Explorer sentään teki vähän nätimpää jälkeä, tähän tapaan.

17 toukokuu, 2007 19:35  
Anonymous akiro kirjoitti:

Itselläni on myöskin E70 ja LD-3W -yhdistelmä ja se tuntuu tosiaan olevan erittäin herkkä häiriöille. Jos palikkaa pitää takin taskussa tmv. paikassa jälki on juuri sellaista suttua kuin tämän juttusarjan ensimäisissä osissa.

Jos taas palikka on pyörän tarakalla suoraan taivasta kohti tai auton tuulilasin alla jälki on about yhtä siistiä kuin tuo n95-esimerkki. Käytin ennen sportstrackeria toista ohjelmaa ja jälki oli samantyylistä, joten siitäkään ei pitäisi olla kiini.

18 toukokuu, 2007 09:43  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Insmatin Sirf3-piirinen GPS ja oma softa tekee ihan nättiä jälkeä myös. Pari hyppäystä on tullut (mitättömiä, luokkaa "kävelen Ruoholahdessa ja koordinaatit hypähtävät Etu-Töölöön... ;). Mutta ei tosiaan noin rajua kohinaa todellakaan. LD-3W sittenkin rikottu jotenkin vaikka muuten on kehuttu kovasti?

18 toukokuu, 2007 21:53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Miten saan tiedot Sports trackkerista exeliin?

24 elokuu, 2007 23:05  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle