[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, toukokuu 13, 2007

Kokeiltua osa II: Nokia Sports Tracker

Edellisen merkinnän jälkeen monta kommentoijaa ilmaantui selittelemään, että käytän väärää GPS-laitetta tai olen kenties ollut paikoillani.

Ensinnäkin, Autopause-ilmoitusta tuli, vaikka olin reilusti liikkeessä. Minulla on asetuksissa oletuksena oleva 1 km/h.

Toiseksi, en tiennyt että käyttämäni Nokian LD-3W-GPS-sovitin olisi tarkoitettu vain autokäyttöön, kuten joku kommenntoijista edellä arvioi. Mikä soveltuisi kävelykäyttöön?

On vaikea uskoa, että esimerkiksi Nokia N95:llä saisi tarkempia tuloksia, kun sen integroidun GPS:n herkkyys on muuten todettu sangen heikoksi.

Tein tänään toisen lenkin. Se meni Sports Trackerin kannalta aivan pieleen. Noin 6 km kävelylenkki oli ohjelman mielestä yli 30 km.

Nyt ei onnistunut. 6 km kävelylenkki oli Sports Trackerin mielestä yli 30 km. Nokian GPS-palikka näytti saavan kokoajan signaalia.

Alkuun dataa näytti kertyvän oikein, 100, 200, 300 metriin asti jne. Jossain vaiheessa matka hyppäsi neljään kilometriin ja myöhemmin paljon enemmän. Jälkikäteen reittipisteiden karttaa katsellessa ihmettelen, mistä nuo tiedot oikein tulevat? Eikö softa mitenkään suodata täysin epärealistisia tuloksia? Ei kävelyvauhdissa hypätä 500 metriä tai pidemmälle 10 sekunnissa.

Ymmärrän, että metsä, korkeat talot jne voivat tuoda heittoa, mutta näissä tuloksissa on vakavampaa ongelmaa. Ohjelman mukaan olen hyppinyt Espoossa ympäriä Friisilää ja Kuitinmäkeä satoja metrejä sekunnissa. Eikö virheellisiä sijaintitietoja siis karsita?

Reitti on oikea, mutta Sports Tracker on laskenut mukaan 50–500 metrin heittoja. Miksei selvästi virheellisiä GPS-paikannustietoja suodateta kokonaan pois?

Kokeilen ohjelmaa vielä jollain toissella S60-laitteella selvittääkseni, onko näissä ongelmissa kyse E70:n softavioista.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 25

Anonymous Tero H. kirjoitti:

Nuo puolen kilsan hypähdykset on kyllä ihan ominaisuus. Uusimmassa 0.4.2? tms mikä onkaan versiossa niin sportstrackerista löytyy ominaisuus joka filtteröi tätä virheellistä dataa jonkin verran pois. Itselläni on siis Nokia E60 ja GPS-palikkana LD-3W.

Hypähdyksiä mulla esiintyy jos pidän gps-vastaanotinta jossain paikassa missä se pääsee heilumaan liian paljon tai sitten kun menen siltojen ali.

Parhaan tuloksen olen itse saanut kun pistän gps-vastaanottimen repun takataskuun osoittamaan minusta taakse ylöspäin tai sitten pitämällä vastaanotinta pipon/yms hatun alla.

Nuo on kyllä harmillisia noi hypähdykset, sillä ne pilaa täysin nauhoitetun matkan, olis kiva tietää että mikä on oikeasti nopein/matalin/korkein kohta. Mutta vastaanotin suht paikallaan pysyvään kohtaan ja sit vältellään katettuja alueita, niin hyvin pelaa.
Oma taltiointi pyörämatkalta.

Voisin tähän väliin vinkata kehitteillä olevaa YouLoc proggista kun kerta ollaan päästy paikannuksen makuun.

13 toukokuu, 2007 19:23  
Anonymous peru kirjoitti:

Itselläni on Nokia E50 ja LD-3W. Juuri tuollaista koukeroa ohjelma piirtää lähes poikkeuksetta vaikka kävelyvauhti pysyy tasaisena. Autopausen kytkin pois päältä ensimmäisen kerran jälkeen.

Ihan mielenkiintoiselta kuulostaa nuo tero h:n "pipoviritykset". Itsellä ei riitä mielenkiintoa/aikaa ruveta käyttämään laitetta tai sovellusta jonka käyttöönotto vaatii moisia menetelmiä. Harmi sinänsä. Todella kiinnostava sovellus ominaisuuksiensa puolesta.

13 toukokuu, 2007 20:45  
Anonymous Lauri kirjoitti:

Tuollainen heittely näyttää kyllä varsin vahvasti static navigationin aikaansaannokselta, kuten jo edellisen postauksen kommenteissa ehdin ääneen miettiä.

Kyseisen ominaisuuden saa käsittääkseni pois myös tuosta Nokian pulikasta näiden ohjeiden avulla (omalla vastuulla toki).

En sitten tiedä minkä verran Sports Tracker (yrittää) tuota heittelyä suodattaa, vaiko ollenkaan.

13 toukokuu, 2007 21:13  
Blogger miek kirjoitti:

Kolme sanaa: Symbian.

13 toukokuu, 2007 22:24  
Blogger Jari kirjoitti:

Kävelystä en tiedä, mutta pyöräillessä N95 + ST toimii kuin unelma. Alussa jo lopussa pientä (20m) heittoa, mutta se sallittakoon.

Eka ja toka

13 toukokuu, 2007 22:48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Siis kyllä se sisäinen N95:n GPS on itseasiassa parempi tässä tapauksessa. Omat N95:lla ottamat SportTracker trackit ovat viivasuoraa kamaa kävelykäytössä, kun taas SirfStar III:n sisältämä BT-GPS heiluu pitkin peltoja.

Ongelma on SirfStar III:n yltiöherkkyys jolloin kävelykäytössä tulee helposti epätarkkaa dataa. Polkupyörällä / autolla homma pelaakin sitten jo paremmin. Static Navigation saatta olla sekin osittainen syypää.

13 toukokuu, 2007 23:05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Täällä N95 - ei ongelmaa. Pientä heittoa on, mutta annettakoon anteeksi - kapula kun on lenkin aikana taskussa. Olen saman lenkin (8.5km) vetänyt muutamaan kertaan ja lenkin pituus on myös GPS:n mukaan 100 metrin tarkkuudella sama joka kerta. Myös autolla mitattuna matka on aikalailla sama.

14 toukokuu, 2007 08:09  
Blogger Oliver kirjoitti:

Käytössä on E50 ja Nokian LD-1W. Testasin viikko sitten kävelylenkillä, ja tallentunut reitti on virheetön. Näyttää juuri siltä kuin pitääkin.
Joko se gps-suodin trackerissa toimii hyvin, tai gps-palikkani antoi hyviä koordinaatteja...

14 toukokuu, 2007 09:34  
Anonymous Kari Haakana kirjoitti:

Eilinen toinen kokeilulenkki E70:llä ja Insmatin gps-pulikalla tuotti ihan paikkansapitävää dataa Sportstrackeriin.

14 toukokuu, 2007 10:37  
Anonymous Kari Haakana kirjoitti:

Ja sen veran vielä, että molemmilla kokeilukerroilla gps on ollut ihan vaan jossain taskunpohjalla sen kummemmin asettelematta.

14 toukokuu, 2007 10:38  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Outo juttu, en ymmärrä mitä teen väärin. Olen kyllä kävellyt ihan suoraan, en tehnyt tuollaista koukeroa.

En ole nyt varma, muistinko laittaa sen filtterin päälle. Ja täytynee kokeilla toisellakin BT-GPS-palikalla.

14 toukokuu, 2007 11:32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mulla on kanssa ollut Sports trckerin ja LD-3W:n kanssa noita hypähtelyjä runsain mitoin. Jollain aikaisemmalla samantyyppisellä ohjelmalla Symbian S60 v2:n kanssa sain kunnollisia tuloksia.

14 toukokuu, 2007 12:49  
Blogger -tommy kirjoitti:

Hei saako tuosta ulos millään kolmiulotteista graafia, joka kertoisi samalla nopeimman/keskimääräisen/hitaimman alastulovauhdin jne

Silloin siitä tulisi esim laskuvarjokäyttöön enemmän kuin parempi kilpailija FRWD:lle..

14 toukokuu, 2007 18:10  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

FRWD:n kanssa on tosin helppo kilpailla, kun eikös firma mennyt jo konkurssiin? Käsittääkseni heidän tuotteensa oli teknisesti hyvä, mutta sitä ei saatu leviämään riittävän laajalle.

15 toukokuu, 2007 00:16  
Anonymous peru kirjoitti:

Elisa taisi tulla ja "pelastaa" FRWD:n. HighTech Forumin uutinen.

15 toukokuu, 2007 07:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

FRWD toimii taas: Elisa osti liiketoiminnan ja homma jatkuu.

FRWD:n kanssa mitään noita nokialaisia ongelmia ei ole tullut vastaan. FRWD on mielestäni liikuntakäyttöön laitteena sopivampi kuin erillinen GPS-palikka ja kosteudelle/pölylle/kolhuille herkkä puhelin.

www.frwd.com

15 toukokuu, 2007 07:21  
Blogger oopa kirjoitti:

Tero H.: Missä kohtaa saavutit tuon yli 100km/h nopeuden?

15 toukokuu, 2007 07:35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kokeilin Sports Trackeria E60:lla ja Holuxin GPSlim236 gepsillä (Sirf* III) n. 5 km kävelymatkalla.

Itse reitti tuli talteen ~5 metrin tarkkuudella hienosti, ei Terolla tai muissa esimerkeissä näkyviä hyppelyitä sinne tänne. Trackerissa oli Simple GPS filterin päällä. Autopausen otin kesken matkaa pois päältä, tuntui vilkkuvan suhteellisen säännöllisesti. Tämän jälkeen käyrät myös muuttivat kovasti muotoaan.

Eli yleisesti ottaen ajatus on ihan hyvä mutta toteutus nyt hiukan haiskahtaa..

16 toukokuu, 2007 11:33  
Blogger Jussi kirjoitti:

Olen koittanut trackeriä nyt sekä noksun LD-1W ja LD-3W -pulikoilla ja ero oli melkoinen. 1W tallennutti tasan oikean reitin mutta 3W tuotti aivan järjetöntä syheröä, kuten ongelmana nyt on ollut.

Pitää vielä tesmiä poistamalla tuo static navigation. Palaillaan astialle (ehkä)

16 toukokuu, 2007 21:55  
Blogger Kasper kirjoitti:

Käytössäni on E70+LD-3W. En ole kokeillut Sports Trackeria, mutta GpsTrack (http://qcontinuum.org/gpstrack) on tallentanut reitin erittäin tarkkaan lenkkeillessä. GPS on ollut taskussa ja kännykkä kädessä.

17 toukokuu, 2007 14:52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hei,

Pääsin itse täällä Tampereen suunnalla kokeilemaan Nokia E70 + LD-3W yhdistelmällä tuota softaa. Toiminut tämän päivän ajan täysin moitteetta (filtteri on päällä).

Vielä kun joku kertoisi, miksi se Nokian GPS softa ei näytä niitä karttoja vaikka ne on ladattu maploaderilla...

17 toukokuu, 2007 15:50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Onko kokemuksia FRWD Mobile Player -softan asentamisesta Nokia E70:lle? FRWD:n GPS-data ja muut piirteet ovat laatutavaraa, ja Mobile Player -softan avulla paikka dataa pitäisi pystyä katselemaan (myös reaaliajassa) S60-puhelimen ruudulta. E70:n Symbian on periaatteessa vaatimukset täyttävä, softan asennus (SIS-file) ei kuitenkaan onnistunut sen paremmin Nokia PC Suiten kautta kuin filen BT:llä puhelimelle lähettämällä.

20 toukokuu, 2007 18:57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Alla olevan tiedon sain itse maaliskuun puolivälissä FRWD:ltä. Mikä se lähiaika sitten lienee?

"FRWD Mobile Player toimii toistaiseksi vain s60 2.version
käyttöjärjestelmissä.
3version päivytys on tulossa lähi aikana, valitettavasti tällä hetkellä en
pysty tarkkaa julkaisu ajankohtaa ilmoittamaan."

13 kesäkuu, 2007 12:52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nokia E65 ja Holux M-1000 toimii vallan loistavasti. Näyttää matkan täysin oikein, eikä mitään ylimääräisiä koukeroita. Testannut olen kaupunkialueella rullaluistellessa. Tuossa Holuxissa on uusi MTK-piirisarja, jonka on sanottu olevan Sirf3:sta tarkempi.

12 heinäkuu, 2007 16:08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itselläni on setti E70 ja Insmatin Sirf III GPS-palikka. Törmäsin kuitenkin ongelmaan kun GPS on kytkettynä puhelimeen, kaatuu softa Start:ia painettaessa. Tätä ei esiinny jos GPS ei ole päällä. Mikähän vialla?

14 heinäkuu, 2007 17:03  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle