[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, toukokuu 13, 2007

Kokeiltua: Nokia Sports Tracker

Tunnustan heti, etten ole himourheilija. En ole edes siedettävä. Vaan olen vielä hetken alle 30 v. Ehkä tilanteen ehtii korjata?

Kokeilin kuitenkin Nokia Sports Trackeriä, kun moni on kommentteja kysellyt. Harvoja säännöllisiä liikuntamuotojani on noin 6,5 km lenkki kotoa ja toista kautta takaisin. Siispä Nokia E70 ja Nokian LD-3W-palikka taas pieneen olkareppuun. GPS ja ohjelma päällä, nyt näyttää toimivan.

Ensimmäinen ongelma tuli 300 metrin jälkeen, kun puhelin soi. Puhelun jälkeen E70 buuttasi. Reitti siis keskeytyi. Onneksi data ei kadonnut kokonaan.

Yksi jatkuva ongelma sen sijaan ärsytti. Vaikka GPS-palikka näytti saavan kokoajan signaalia, Sports Tracker antoi jotain Autopauselta kuulostavaa virheilmoitusta ja keskeytti tulosten ottamisen parin minuutin välein. Hämääkö liike yhteyttä E70:n ja GPS-sovittimen välillä?

Matka-aika ja sitä kautta keskinopeudet tallentuivat väärin. Matkan pituus vastaa osapuilleen käsitystäni.

Kävelylenkin jälkeen vein tiedot Google Earthiin. Heittoa kartalla on aika paljon, esimerkiksi koukeroita joita en ole lainkaan tehnyt ja metsäpoikkeamia, joissa en ole voinut käydä.

Jo Sports Trackerissä näkyi, ettei dataa kerääntynyt oikein. Noin 70 minuutin lenkki kesti ohjelman mukaan alle 30 minuttia. Keskinopeudekseni ohjelma laski 12,4 km/h. Alle puolet tuosta lienee totuus.

Jos tiedot pitäisivät edes suunnilleen paikkansa, Sports Tracker antaa kiinnostavaa dataa, kuten graafi keskinopeudesta suhteessa aikaan tai korkeuteen.

Sports Tracker antaa kiinnostavaa visuaalista ja numerodata. Tässähän kiinnostuu parantamaan suoritustaan. Tai edes lähtemään liikkeelle.

Minulta kesti hetken opetella käyttöliittymä, eli vakioreitin tallentaminen ja kierrostoiminnot. Osuin alkuun jatkuvasti Lap-toimintoon, vaikka olisin halunnut vain yksinkertaisen reitin tallennuksen. Ehkä ohjelmassa voisi olla opastava aloittelijamoodi ja pro-moodi erikseen.

Aiemmalla yrityksellä ohjelma oli jostain syystä lopettanut datan tallentamisen, olikohan sitten mennyt GPS-linkki tai muuten virhetilanne sotkenut.

Reitin tuloksineen sa tallennettuna KML-tiedostoksi, jonka voi viedä ainakin Google Earth -ohjelmaan tai katsoa Google Mapsilla webissä. Google Earthissa sain yhdistettyä katkenneet reittiosuudet, mutta koko matkalta en dataa saanut talteen. Matka-aika näkyy myös väärin. (Klikkaa suurentaaksesi.)

Lopuksi on lisättävä, että teknisistä ongelmista ja erityisesti hämäävästä jatkuvasta "autopausesta" huolimatta Sports Tracker vaikuttaa kiinnostavalta, ja on saanut skarppaamaan kävelylenkkien kanssa. Ja kyseessähän on aivan virallisestikin vasta NRC:n beta-projekti.

Tänään yritän taas uudelleen. Valmistelutoimia: E70 pakotettuna GSM-verkkoon ja kaikki taustasovellukset pois päältä. Puheluihin en vastaa.

Nokia Sports Tracker -kommentteja muualla:

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 16

Anonymous Pekka P kirjoitti:

Joo samanalaisia koukeroita sai myös työkaveri käveltyään kaupungilla. Tracker vaikuttaisi kyllä olevan ihan täyttää tuubaa eiku beetaa. Hiihtoa harrastavat kaverit ovat kehuneet Suunnon GPS Pod -hässäkän maasta taivaaseen.

Itseäni harmittaa että Noksulta ei tule tukea Polarin tai Suunnon vehkeille.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Blogger Janne kirjoitti:

Mun omia kokemuksia. Ainakaan nuo vanhemmat versiot Sports Trackerista eivät suodattaneet signaalia kovin hyvin, joskin uudempi kuulemma tekee jo jotain asialle.

Ja jos GPS-sää on paska, niin sille ei hyväkään algoritmi mitään mahda... Kannattaa testata muutaman kerran eri vuorokaudenaikaan, niin saa eri satelliittimuodostelmat taivaalle.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Kari Haakana kirjoitti:

Omat pari kokeilua (E70 + Insmatin GPS) ovat toimineet hyvin. Ei pätkäilyä, buuttailua tai muuta ongelmaa.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Toisella kertaa pidin GPS-palikan kokoajan repussa. Reilun kuuden kilometrin kävelylenkki oli ohjelman mukaan 33 km.

Tästä näyttää puuttuvan suodatin, joka jättäisi huomioimatta täysin mahdottomat GPS-sijaintitiedot.

Äsken lenkillä data lähti kertymään hyvin kotoa; 0,10 km, 0,20 km...., ja sitten hetken päästä joku 4,2 km. Outoa.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Jukka kirjoitti:

Se autopause toiminto on asetus ja se menee päälle, jos nopeus laskee alle kilometrin tunnissa. Itse olen kokeillut Sports trackeriä pyörällä ja autolla. Silloin mitään tuommoisia ongelmia ei ole ollut.

Kerran meni reitti metsään hetkeksi kun laite oli juuri käynnistynyt.

Voihan olla, etä sinulla on autopause asetus suuremmalla kuin tuo 1km/h tai jos pysähdyt kun katsot puhelinta niin se menee automaattisesti pauselle.

Se voisi selittää miksi tuo aika oli niin paljon lyhyempi kuin todellinen matka-aika ja keskinopeus olisi todellista suurempi.

Autopausen saa pois asetuksista.

Itse olen kokeillut trackeria N95:llä.

Jukka

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Osaako tuo ohjelma komentaa Nokian LD-3W palikkaa? ymmärtääkseni LD-3W on oletuksena autoiluun optimoitu.

Ja kai luurissa on paikannus asetukset määritelty BT käyttöön, tai ilmeisesti on kun kerran paikkadataa saa, mutta ongelma voi olla myös E70:n paikkatieto palvelussa.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Lauri kirjoitti:

Mitenhän Nokian GPS-pulikassa todennäköisesti vakiona päällä oleva static navigation vaikuttaa paikannustarkkuuteen?

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minulla on toiminut hyvin Insmat + Nokia E61 yhdistelmä tuulipuvun taskussa. Suoraan kävelty reitti on kohtalaisen suoraa, paremman näköistä kuin esimerkistäsi arvaisin.

Ainoa miinus on että lenkille lähdettäessä joutuu yleensä odottamaan pari minuuttia että GPS löytää alkupisteen, joka on ilmeisesti "normaalia" GPSien kanssa.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Kari: Kokeilitko siis tuota Sports Trackeria käytön aikana? Ei minullakaan normaalisti E70 jatkuvasti buuttaile.

Jukka kirjoitti:
"Voihan olla, etä sinulla on autopause asetus suuremmalla kuin tuo 1km/h tai jos pysähdyt kun katsot puhelinta niin se menee automaattisesti pauselle."

Autopausea tuli minulla reilussa kävelyvauhdissa, ei pysähdyksissä ollessa.

Jos olet saanut tarkkoja ja uskottavia tuloksia, laita niitä toki nettiin tai muualle nähtäväksi. Huomasit varmaan, että Janne J. sai vastaavia kokemuksia. Aika moni on nettikommenteissa näistä heitoista valitellut.

Anonyymi kirjoitti:
"Osaako tuo ohjelma komentaa Nokian LD-3W palikkaa? ymmärtääkseni LD-3W on oletuksena autoiluun optimoitu."

Mikä sitten olisi erityisesti kävelykäyttöön optimoitu BT-GPS-laite? Kun kyselin suosituksia, ei kukaan sanonut, että tuo Nokian malli on tarkoitettu vain autokäyttöön.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Tommi Laukkanen kirjoitti:

Kokeilkaapa ohjelmaani Mobile Trail Explorer, joka on J2ME sovellus GPS-reittien tallentamiseen. MTE tekee saman homman, mutta omalla tavallaan useiden käyttäjien mielestä mukavan yksinkertaisella tavalla. Kommentteja, bugiraportteja ja feature-ehdotuksia voi laittaa halutessaan ohjelman keskusteluryhmään.

sunnuntai, 13 toukokuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tuo gps-sijaintitiedon heitteleminen johtuu yksinkertaisesti siitä että gps-mokkulalla ei saa kunnollista yhteyttä satelliitteihin. Oman kokemuksen perusteella mokkula ei saa olla syvällä taskussa, vaan mielellään niin esillä kuin mahdollista. Minulla on yksi paita jossa on kännykkätasku olkapään kohdalla, ja siinä kun pitää mokkulaa niin keskinopeus on oikein ja näkymä google mapsissa tarkka. Oma pari on Nokia E50, Insmat GPS ja Sports Tracker 1.37. Kaatuilua en ole vielä kertaakaan havainnut noin parin kymmenen kokeilukerran jälkeen.

sunnuntai, 20 toukokuu, 2007  
Anonymous mattip kirjoitti:

Minulla on E61, GPS-mokkulana eBay:stä huudettu 30 euron palikka. Kokeilin ensimmäiset kerrat niin, että mokkula oli repussa. Tuli harhailupiikkejä. Seuraavaksi olen kokeilut juosta mokkula kädessä - reitti piirtyy hyvin, mutta korkeustiedoissa on suuria vaihteluja, mikä aiheuttaa myös nopeustietoon suurta vaihtelua. Tuusulanjärven ympäri juostuani matkamittari näyttää 20,6 kilometriä, kun Genimapilla reitin pituus on 20,3 km - siis virhe on prosentin luokkaa matkan pituudessa. Mutta nopeustietoon en voi vielä luottaa. Täytynee siirtää mokkula olkapäälle tai lippikseen saadakseni satelliittisignaalille paremmat vastaanotto-olosuhteet.

tiistai, 12 kesäkuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

NST ja N82

Kokeilin Sport Trackeria Nokia N82:llani ja hyvin näytti ohjelma pelittävän. Matkan pituus oli oikein samoin ajat. Se laski jopa askelmäärän, mutta niistä en nyt sitten tiedä. Kyllä ne varmaan aika lailla lähelle menee oikeeata.

Ohjelma toimi erittäin hyvin puhelimessa ja siirto nettiin oli vaivatonta. Netissä on helppo kattella tuloksia myöhemmin. Todella kätevä ohjelma. Olen tyytyväinen.

perjantai, 28 maaliskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Oon käyttäny paljon (n.1-5krt viikossa)Sport Trackeriä siitä lähtien kun ohjelma on ollut saatavissa ilman mitään isompaa ongelmaa. Toimii aivan loistavasti lenkillä, pyöräillessä, autoillessa ja ulkomailla matkustaessa. Ainoastaan kerran metsäpolulla lenkkeillessä sijainti pomppasi 750km itään noin nanosekunnin ajaksi aiheuttaen omituisen piikin google earthin kartalle. En ole kyllä käyttänyt vähään aikaan ohjelmaa, tais laiskuus iskeä. Bytheway ketä kiinnostaa gps tiedot viimekuun tai viime viikon lenkeistä? loppujen lopuks aika turhaa dataa, ellet ole huippu-urheilija. Ohjelmasta ei mitään valittamista, onhan se sentään ilmainen! hiiteen kaikki suunto snobbailut

maanantai, 05 toukokuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kertokaa vinkkejä miks en saa Sportstrackeriä toimimaan N73:ssa. Olen ladannut tiedoston ihan normaalisti puhelimeen ja kun menen "Sovellukset"-osioon, löytyy Sportstracker-ikoni sieltä mutta entäs sitten: Kun yrität avata sovellusta, ei mitään tapahdu! Olen imuroinut puhelimeen uusimmat ohjelmistoversiot jne mutta mikään ei auta. Olisiko hyviä vinkkejä??? Onko haittaa esim siitä että samalla muistikortilla on Navicoren sovellus tai jotain sellasta....?

lauantai, 12 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Pace meinaa tuossa vauhtia ei nopeutta, kuten yksikkö min/km kertookin.

torstai, 11 helmikuu, 2010  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle