[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, toukokuu 26, 2007

GPS-turistikierros nettiin

Tein pienellä porukalla perjantaisen syntymäpäiväni alkuun kierroksen Suomenlinnassa, ja siis Walhallaan syömään. Viihtyisä paikka ja hienot maisemat. Ulkomaisia vieraita vaikutti olevan paljon.

Keksin hauskan käyttötavan GPS:lle. Kun Sports Trackerin tai muun ohjelman pistää tallentamaan reittinsä (esimerkkinä kierros Suomenlinaan), voi sitten jälkikäteen tutkailla tätä Google Earthillä tai Mapsilla. Alla sama kierros blogimerkintään upotettuna, kokeilen toimiiko.


(Käytin tähän valmista pulautinta, kun en jaksanut tutkia Googlen Javascript-ohjeita.)

Hienoiten KML-datat näkyvä Google Earthissä, joka tarjoaa matkan varrelta muidenkin ottamia kuvia. Yhteisöllisyyden idea on kiva, mutta kuvat välittävä Panoramio on hidas ja hankala käyttää. Suomenlinnasta kuvia näyttää olevan Suomesta erityisen paljon.

Kesällä otan siis GPS-palikan mukaan Italian reissulle, joten voin sitten jälkikäteen tutkailla reittejä Venetsiassa ja muualla. En tiedä vielä, mikä tässä on hyöty, mutta on hauska asettaa itsensä maailmankartalle.

Vielä kivempaa olisi, jos saisin jokaiseen ottamaani kuvaan tallenettua sijainnin GPS-paikannuksen tai ainakin GSM-verkon paikannuksen pohjalta. Mitenköhän se onnistuisi helpoiten? Sekin olisi kiva, jos Nokia Mapsissa voisi tallentaa reittinsä ja saada tiedot ulos KML.tiedostona.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 10

Anonymous Tero H. kirjoitti:

N95:llä Shozu osaa ilmeisesti tuupata gps-koordinaat kuvan exif-tietoihin tms. Aiheeseen liittyviä blogimerkintöjä esim täällä: http://erkka.vuodatus.net/blog/579860

27 toukokuu, 2007 01:19  
Anonymous Janne Jalkanen kirjoitti:

Shozu osaa myös muillakin luureilla, tarvitset vain sen erillisen GPS-laitteen.

27 toukokuu, 2007 11:08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ilmeisesti kartan linkin pitäisi olla http://lehto.net/blogi/kuvat/Suomenlinna.kml
eikä .xml

27 toukokuu, 2007 12:47  
Anonymous Mikko K kirjoitti:

Ja jos Tero haluat geotagata oikeita digikuvia, niin Robogeo osaa sen homman, varsin monipuolisesti. Tosin Robogeo maksaa melkein 40 euroa...

27 toukokuu, 2007 21:30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Vasta pari viikkoa sitten huomasin, että P3600:ni GPS-aktivointipäivityksen jälkeen osaa laittaa kuviin koordinaatit. Kuvan ominaisuuksissa tietsikalla näkyviä koordinaatteja klikkaamalla aukeaa Google Maps kyseisessä kohdassa.

Reittejä olen tallennellut 3d Tracking -ohjelmalla, joka ja jonka tallentamat polut löytyvät osoitteesta free.3dtracking.com (muistaakseni). Kännykän sijaintia voi ko ohjelmalla träkätä myös reaaliaikaisesti.

Tästä kaikesta päätellen voi olla yhtä mieltä Vanjoen kanssa siitä, että kännykänavigointi on seuraava kova juttu. Ja HTC:ssä GPS myös tuntuu toimivan.

27 toukokuu, 2007 21:42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kovasti olen harkinnut tuota p3600 ostavani kun huomasin että siihen saa gps:n aktivoitua. Olen koettanut googletella (huonolla menestyksellä) onko sisäinen gps riittävän herkkä, joten annahan kuulua mielipiteesi! Olen tottunut käyttämään kosketusnäyttöä navigaattorissani joten N95:ttä olen karsastanut siitä syystä.

27 toukokuu, 2007 23:05  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Minulla on tuossa tietolähteenä .XML eikä .KML, koska lehto.net-palvelimen IIS6-palvelimella ei ollut jälkimmäiselle MIME-määritystä. Tuo on nyt korjattu, eli jatkossa voin jakaa .KML-tiedostona.

Vaan samapa tuo on, molemmilla tiedostopäätteillä näyttää toimivan Google Mapsin kanssa; samaa XML:ää se on.

28 toukokuu, 2007 00:33  
Anonymous PapPa kirjoitti:

Tuolla myös hyvä artikkeli

http://digitalurban.blogspot.com/2007/04/how-to-geotag-photographs-from-nokia.html

28 toukokuu, 2007 14:45  
Anonymous PapPa kirjoitti:

Tässä olisi myöd pari mielenkiintoista.

http://digitalurban.blogspot.com/2007/04/how-to-geotag-photographs-from-nokia.html

http://research.yahoo.com/zonetag/

28 toukokuu, 2007 17:30  
Blogger JH kirjoitti:

Anonyymi kirjoitti:
"...joten annahan kuulua mielipiteesi..."

Mielestäni P3600:n GPS on vähintään yhtä herkkä kuin Nokia LWjotakin bluetooth-vastaanotin. Pisimmillään menee autossa satelliittien löytämiseen pari minuuttia, sisällä (omassa talossani) vähän pidempään. Sisälläkin siis löytää sijainnin, vaikka olisi sälekaihtimet kiinni; tosin ei kovin monella satelliitilla. Tällöin sijainti pomppii muutaman kymmenen metrin säteellä. Ulkona tarkkuus hyvä, eikä esim. kaupungissa ole tullut vastaan korkeiden talojen tms esteiden aiheuttamia ongelmia.

Mielestäni P3600 toimii hyvin, paitsi että akkuaa paikannus syö aika reippaasti (virrankulutukseen osasyynä TomTom tms, jotka pitävät taustavaloa päällä koko navigointiajan). Autossa viisasta pitää kiinni laturissa aina kun GPS käytössä.

28 toukokuu, 2007 23:13  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle