[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, huhtikuu 13, 2007

Sonera ja "verkko varattu" - osa II

Viimeksi joulukuussa valittelin, että Soneran 3G-verkossa noin joka viides puhelu tuntuu epäonnistuvan "Verkko varattu" -virheilmoituksen kera.

Minusta tuntuu, ettei tilanne ole ainakaan parantunut. Joinakin päivinä tuntuu, että ruuhkaisimpaan virka-aikaan soitellessa aamuisin tai iltapäivällä jo joka kolmas puhelu epäonnistuu edellämainittuun tai Yhteysvirhe-ilmoitukseen.

Muutamana päivänä olen joutunut pakottamaan kännykän GSM-tilaan, kun töiden tekeminen ei muuten onnistu. Samoiten viime viikolla Espoossa Isossa Omenassa piti vaihtaa GSM-verkkoon ennen kuin sain puheluita läpi. Yksittäistapaukset eivät tunnu enää yksittäisiltä kuvion toistuessa. Ilkeämielinen voisi jopa sanoa, että ehkei Suomen perusinfraa olisi kannattanut sittenkään myydä Ruotsiin.

Ilmoitin näistä joskus Soneran tekniseen aspaan, mutta ei siellä tietysti mitään myönnetty, vaan pyydettiin päivittämään puhelimen softa.

Ja kun viimeksi väitettiin, että kyse olisi puhelimesta, en oikein suoraan usko. Saan samoja ilmoituksia Soneran verkossa Nokia E65:lla ja E70:llä sekä Sony Ericsson W880i:llä.

Miten muilla, onko vastaavia ongelmia? Tai vielä parempi, miten asiaa voisi tutkia ja vikaa paikallistaa?

Tunnisteet: ,

Kommentit: 16

Blogger Matti kirjoitti:

Minulla on ollut sama ongelma sekä E70:llä sekä E65:lla joten puhelimesta tai sen softasta ei ongelma voi johtua.

Nykyisin roikun 2G verkossa, tosin vain siihen asti kunnes saan operaattorin vaihdettua.

13 huhtikuu, 2007 14:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Perinteinen asiakaspalvelun asenne ;), täällä pääkaupunkiseudun ulkopuolella asia on simppeli: 3g mastoja on tyypillisesti 1/kaupunki paikallisen toimipaikan katolla joten ei taida olla kovinkaan paljon järkeä pitää sitä 3g:tä muutenkaan päällä.

13 huhtikuu, 2007 14:48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mielenkiintoinen ongelma kyllä, muutamat kaverit ovat valitelleet moisista ongelmista sekä siitä, että puhelut eivät aina tule perille. Itse olen käytelly noin kymmentä eri 3G luuria vuoden sisällä ja en ole moista ongelmaa saanut kertaakaan päälle ja operaattorina Sonera.

Internetin keskusteluista käy ilmi, että ongelma koskee Soneran lisaksi ainakin Elisaa / Saunalahtea. Olisiko yhteinen verkkotoimittaja?

Ongelma voisi aiheutua heikoilla 3G alueilla tilanteesta, joissa puhelin heiluu tiukkaan tahtiin 3G ja 2G verkkojen välillä. Jos händäreissä tapahtuu jotain odottamatonta. Kiusallinen ongelma kaikenkaikkiaan.

13 huhtikuu, 2007 14:49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Soneran liittymissä ei ole aikaan Jyväskylässä ollut ongelmaa, toisin kuin DNA:ssa. Helsingissä oli Soneran liittymälläkin ongelmaa. Tuo verkkotoimittaja on varmaan se todennäköisin syypää.

13 huhtikuu, 2007 15:01  
Blogger zache_ kirjoitti:

Oliskohan kyse vaan yksinkertaisesti siitä, että jengi on alkanut käyttämään 3G:tä datansiirtoon eikä verkko hanskaa siitä tullutta kuormaa.

No mut hei, kun kerran on tää kytkykauppajuttu niin eipä ne asiakkaat karkuunkaan pääse vaikka verkko ei toimiskaan...

Odotan innolla pölyjen pyyhkimistä jo DNA:n aikoinaan lanseeraamasta retoriikasta kaikkiin datasiirron ongelmiin. "Syytämme warettajia jotka vie meitin kaistan..."

13 huhtikuu, 2007 18:16  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Heh, koskahan työnantajat kieltävät 3G-puhelimen käytön ainoana puhelimena näiden vikojen takia. Tai ainakin myyntiorganisaatioissa.

No, kyllä itseäkin jurppisi, jos esim. asiakas yrittäisi soittaa ja puhelu menee 3G:n takia vastaajaan. Tänään esim. Elisa + tuore 6630 meni vastaajaan, mutta hetken päästä taas ei mennyt (buuttasin juuri vähän ennen sekoilua, mutta vika kuitenkin korjaantui ilman buuttausta).

Eikös tämän vikatiheyden voisi tutkia helposti niin, että siirtää "verkon ulkopuolella" -puhelut toiseen numeroon, joka kulkee myös mukana? Itselläni on ainakin toinen luuri koko ajan taskussa.

Tämä on varmaan just sitä tuottavuutta tehostavaa teknologiaa, jolla pärjätään globalisaation puristuksessa :-).

3G:n "händäys" on muutenkin ärsyttävän hidasta liikkuvassa kulkuvälineessä. Ei voi sanoa, että käyttö olisi tällöin keskimäärin kovin paljon nopeampaanopeaa gerpsiin verrattuna. Paikalla ollessaan ja toimiessaan toki 3G on ihan jees.

No, 500 metriä ennen Helsingin keskustaa tuntuu Elisalla olevan täydellinen katvealue junassa, joten ehkä se 2G-verkkokin pitäisi eka saada kattavaksi...

13 huhtikuu, 2007 19:07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Pahoittelen että lainaan tätä kommenttiosastoa röyhkeästi, mutta mistä sai pois ettei puhelin kysy aina erikseen "Saako sovellus xx käyttää verkkoa tietojen lähetykseen ja vastaanottoon"? Ja että yhteysosoite olisi automaattisesti aina sama.

Kiitos :)

13 huhtikuu, 2007 19:54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ruoho ei ole aina vihreämpää aidan toisella puolella. Pitäkää se mielessä.

13 huhtikuu, 2007 21:10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

> Ja että yhteysosoite olisi
> automaattisesti aina sama.

Sovelluksen asetuksista, et maininnut sovellusta ja luuria niin vaikea tarkemmin kommentoida.

Joissain "perusluureissa" saa java sovelluksille tehdä oletus asetuksia, liki kaikissa luureissa saa java sovelluksille säätää (~lisäillä) rajoituksa. kokonaan vapaapääsyö ei noille ainakaan ilman allekirjoitusta suoda.

13 huhtikuu, 2007 23:07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Asiaa voisi tutkia esim. 3G testin muodossa jonka tulokset tulisi siis lehteen. 3G verkkoja taitaa olla suomessa 3, luureja voisi ottaa 2-3/merkki (Nokia, Samsung, SonyEikka ja mukaan myös HTC Windows puolelta). Ensimmäiseen testiin riittäisi pelkkä pääkaupunkialue ja jos tulokset voisi kiteyttää lauseeseen "Ei toimi" niin myöhemmin voisi testata laajemminkin Suomen alueelle. Jos joka 3 puhelu epäonnistuu niin jossain on vikaa.

14 huhtikuu, 2007 00:07  
Anonymous Mikael Teljä kirjoitti:

Eniten minua tämä vituttaa: "Ilkeämielinen voisi jopa sanoa, että ehkei Suomen perusinfraa olisi kannattanut sittenkään myydä Ruotsiin."

Minun mielestäni pitäisi Lipponen, Siimes ja Tuomioja pistää vankilaan tuosta hyvästä!

14 huhtikuu, 2007 09:54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itse olen todistanut tuota samaa ja usein. Firman uutena operaattorina on Elisa ja 3G yhteydet on ihan kuraa Helsingissä.

Vaikka tuo puheluluiden läpimenoon liittyvä ongelma onkin kausiluontoista, on se kuitenkin viikottaista kun vähän enemmän edes pitää yhteyksiä. Lisäksi Elisalla tuo händäys 3G->2G on aika arpapeliä, vaikka huomaan siinäkin päätelaite eroja. Uusin N95 pärjää jo hyvin, siinä missä E70 puurouttaa puheen tuollaisessa generaatio händoverissa.

14 huhtikuu, 2007 19:41  
Blogger -=[HiskiBoy]=- kirjoitti:

Joo en tiedä tuosta sit... Itse en henkilökohtaisesti käytä 3g verkkoa puhelimessa vaikka omistan 3g puhelimen... Ei satu olemaan laturia joka paikassa. 3G verkko nääs syö aivan tajuttomasti akkua. No satunnaisesti valitsen 3g verkon käyttöön, mutta pääsääntöisesti olen 2g verkossa siihen asti kun akku alkaa siinäkin verkossa kestämään todellisessa käytössä. Tiedän monia joka ensimmäisenä puhelimen saatua laittaa luurin olemaan vain 2G verkossa

15 huhtikuu, 2007 17:53  
Anonymous Jarmo Vuorijärvi kirjoitti:

Eipä ainakaan täällä Rovaniemellä ole meikäläisellä ollut ongelmia. Tiedä sitten miten innokkaasti nämä lapphalaaset käythää 3geetä jänkhällä :) No eihän tuo peitto ihan taida kovin kauas entisen maalaiskunnan puolelle kantaa, mutta kaippa täällä käyttäjiä on muitakin kuin minä :D

16 huhtikuu, 2007 10:30  
Blogger Mane kirjoitti:

3G-verkon ruuhkaisuus ei johdu dataliikenteestä. Datan pitäisi kulkea puhetta matalammalla prioriteetillä verkossa. Näin ainankin muistaisin asian speksatun.

Sen sijaan bugeja verkossa ja puhelimissa varmaankin on.

17 huhtikuu, 2007 19:57  
Blogger Pajaratorio kirjoitti:

Saisivat nyt tuon Rovaniemen verkon kuulumaan tässä yliopistolla, niin vois olla mahdollisuuksia vertailla..
Helsinkiin kun astuu niin ongelmat alkaa heti. Mutta kyllä täälläkin on todistettavasti pari kertaa ollut tavoittamattomissa verkon töppäilyn takia.

30 huhtikuu, 2007 09:24  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle