[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, huhtikuu 08, 2007

Nokian USA:n reseptit

Olen viettänyt lomapäiviä, joten luin nyt vasta perjantain Talouselämän. Painetussa lehdessä (TE 13/07, s. 22->) on kolmen aukeaman reportaasi Nokian vaikeuksista USA:ssa ja vihjeitä siitä, mitä yhtiö yrittää Kallasvuon johdolla parantaakseen asemiaan. Juttua ei näytä olevan webissä, joten en voi linkittää.

Artikkeli käsittelee tuotevalikoiman houkuttelevuutta, CDMA-kännyköiden kysyntää ja eri standardiversioita, USA:n osuutta koko maailman matkapuhelinmarkkinasta ja Nokian suhteita operaattoreihin.
Jutussa kuvataan, että USA:sta tulevat iPodin kaltaiset hittitrendit, ja siksi markkina on kokoaan tärkeämpi. Jos CDMA:n suosio (suhteessa GSM:ään) USA:ssa ja muualla heikkenee, sen arvellaan hyödyttävän erityisesti Nokiaa. Tosin USA:ssa hankaluutena on edelleen GSM:ssä 850 MHz -taajuus, jota ei Euroopassa myytävissä malleissa yleensä tueta.

Edelleen minulle jää vähän avoimeksi, miksi juuri Nokia ei pysty räätälöimään tuotteitaan riittävästi operaattoreille. Ehkä se liittyy tuohon CDMA-systeemiin, johon en ole koskaan tutustunut.

Nokian tarpomista USA:ssa on käsitelty aiemmin tässä blogissa:

Tunnisteet: