[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, huhtikuu 01, 2007

Kun piuha menee poikki

Minulla on molemmissa koneissa (pöytä-PC kotona ja työkannettava) määritettynä kännykkä varayhteydeksi Bluetoothilla ja USB-kaapelilla. Tämä kannattaa, vaikkei pöytäkone kuljekaan koskaan mukana.

Viritys osoittautui taas hyödylliseksi, kun kotoa katkesi jostain syystä ADSL-yhteys. Eiväthän katkokset arkisia tai pitkiä ole, mutta varalinja on silti kätevä.

Taannoin tuskailimme kollegoiden kanssa Kalastajatorpalla, kun päiväksi vuokratun Hilton Berlin -kabinetin dnawlan-verkko ei toiminut käytännössä lainkaan. Kannettavani ja kännykkäni UMTS-yhteys pelasti tilanteen. WLAN-hotspoteja tunnutaan harvoin mitoittavan ja testaavan kunnolla.

Minulla on kotona kaksi Linksysin reititin- ja WLAN-tukiasemapurkkia, yksi FON:lle ja toinen yksityisverkolleni. Saatavana on useita sellaisiakin reitittimiä, joissa voidaan käyttää 3G-verkkoa varayhteytenä. Sellaista en ole raskinut vielä kotiin hankkia. Kännykkä riittää varayhteydeksi, kun asetukset ovat valmiina.

Nyt olen verkossa N95:n, USB-kaapelin ja DNA:n HSDPA-yhteyden kautta. En ole mitannut nopeutta, mutta IRC (SSH/putty), web ja kaikki toimivat hienosti. Latenssikin tuntuu pieneltä. Windowsissa ping www.ficix.fi ilmoittaa vasteajaksi vain 122 ms.

Tunnisteet: , ,