[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, huhtikuu 05, 2007

Kännykät ja Windows Vista

Nokian PC Suite 6.83 julkaistiin ja tukee julkaisutietojen mukaan Vistaa. Jo aiemmin PCS toimi ainakin Vista RC2:sta alkaen, mutta sen kanssa oli tiedonsiirto- ja synkronointiongelmia osalla käyttäjistä.

Mitkä ovat kokemuksenne eri valmistajien Vista-tuesta? Ainakin yksi blogin lukija on valitellut, ettei Motorolan softa toimisi kunnolla Vistan kanssa. Toinen on kertonut, ettei synkronointi MS Office 2007:n kanssa toimi.

Hyvää olen kuullut Windows Mobile 5.0 -laitteista, koska Vistassa kuuluu olevan uusi softa mobiililaitteiden hallintaan. Sitä en ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta kokemuksia saa jakaa.

Ehkä nämä alkuvaiheen softaongelmat ovat vain sitä PC-käyttäjän arkea, kun päivittää käyttöjärjestelmän ja toimistopaketin? Tai ehkä eivät ole. Minä ainakin taidan odottaa Vista SP1:een asti ennen päivittämistä.

Pirun kaupalliset softat! Taidan kostoksi vaihtaa johonkin Linuxiin! Niillehän on hyvä laitevalmistajien tuki? Tai ehkä pysyttelen vielä sittenkin Windowsissa.

Kommentit: 10

Anonymous Sami kirjoitti:

"If it's not broken, don't fix it."

Niin kauan kun esim. Adobe ei osaa päättää toimivatko tarvitsemani tuotteet varmasti Vistalla ja vanha setuppi toimii vielä (niin hyvin kun nyt Windows vaan voi toimia), en näe mitään syytä lähteä väkisin kerjäämään hankaluuksia Vistan kanssa vaikka se tuossa olisikin asennusvalmiina. Taidan odottaa ainakin SP2:ta.

05 huhtikuu, 2007 10:13  
Anonymous Ville Säävuori kirjoitti:

Mac OS X:ssä toimii onneksi käytännössä kaikki laitteet -- paitsi Onkian vempaimet.

Tähän mennessä ei ole tullut vastaan yhtään laitetta, jota en olisi saanut mäkkyrässäni toimimaan, mutta lähes kaikki kenkävalmistajan tuotteet vaativat iSync-ajurin, joka pitää nikkaroida itse kopioimalla XML-muotoinen tekstitiedosto ajurihakemistoon. Hyvä suomi!

05 huhtikuu, 2007 10:54  
Blogger Jaska kirjoitti:

Käsittääkseni synkronointi ongelmia on ollut todella paljon WM5 ja Vista yhdistelmällä. Tunnettu mikromyyjäkin kyseli ootko todella "varma" että haluat Vistan, taidan tyytyä odottamaan SP pakettia Vistalle ennen päivitystä.

05 huhtikuu, 2007 17:02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Vista on koneella ollut jo muutaman kuukauden, enkä hevillä poi vaihtaisi. Mutta kun tuota PcSuitea yritän ladata ja valitsen N73 puhelimeni latausvelhosta, niin kertoopi että eipä Suite tue tuota puhelinmallia.

06 huhtikuu, 2007 07:31  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Laitevalmistajat ovat aika rasittavia monesti. On nähty vuosien myötä monesti. W2k tuli, ei moni jaksanut tehdä ajureita kunnolla kun 9x-sarjaan oli tehty jotenkin. XP x64 tuli, mitä sinne ajureita tekemään, eihän nytkään myydä kuin 64-bittisiä prossuja pelkästään. Vista tuli, mitä sinne ajureita vielä tekemään. Ja niin edelleen.

En oikeasti ymmärrä mikä tuossa on niin vaikeaa. Tuttavani, joka on ajureita tehnyt 9x-sarjasta lähtien, sanoi ettei 32/64-bittisen ajurin ero ole kovin kummoinen. Tietysti testausta kaivataan, mutta monimutkaisimmat ajurit (näyttikset jne) onkin saatavilla, enemmän puuttuu muita kuten skannereille ja muille. Ei kovin hankalaa tehdä, silti ei tule. Osta vuoden vanhalle laitteelle korvike kun ei tukea saa. Jee.

Näkee nyt paljonko koneissa myydään 32-bittistä Vistaa vaikka 64-bittinenkin pyörisi, saadaanko pidettyä vielä muutaman vuoden tilanne jossa 64-bittisiin järjestelmiin ei saa juuri mitään tukea :P

Onneksi kännyn synkkausta koneen kanssa ei tarvitse tehdä valmistajan softilla, vähentää ongelmia huomattavasti.

06 huhtikuu, 2007 08:59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"..mutta lähes kaikki kenkävalmistajan tuotteet vaativat iSync-ajurin, joka pitää nikkaroida itse kopioimalla XML-muotoinen tekstitiedosto ajurihakemistoon."

Ei kai se Nokian vika ole. Päivittäisi Apple nopeammin iSyncinsa ajuritukea.

06 huhtikuu, 2007 10:48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"mutta lähes kaikki kenkävalmistajan tuotteet vaativat iSync-ajurin, joka pitää nikkaroida itse kopioimalla XML-muotoinen tekstitiedosto ajurihakemistoon. Hyvä suomi!"

Tuo ei kyllä pidä paikkaansa: http://www.apple.com/macosx/features/isync/devices.html
Aika monta kenkävalmistajan kapulaa on tuolla listalla.

Avovaimon 6630 synkkasi iloisesti iMac G5:ssa ilman mitään XML häkkeröintejä.

Lisäksi Linux puolella sain mm. E70:en toimimaan Ubuntussa http://www.opensync.org/wiki/DeviceCompatibilityList SyncML toteutuksella - kalenteri/kontaktit/notesit synkkaantuvat.

Vika jälkimmäisessä on ollut pitkälti Linuxin puutteellisessa SyncML toteutuksessa ja ihmeellisissä Bluetooth managementti kikkuloissa (ei sen pairingin nyt niin hankalaa pitäisi olla).

06 huhtikuu, 2007 15:09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Noksuhan julkaisee iSync plug-ineita etukenossa ennekuin Apple päivittelee omaa device listaansa:
http://europe.nokia.com/mac/isync/

Tuolta löytyi kaikki uusimmatkin julkaisut.

06 huhtikuu, 2007 15:13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hauska huomata tämä kirjoittelun ymmärtävä sävy, kun ongelmia aiheuttaa ms:n uusin ja hienoin käyttöjärjestelmä tai office. Kun tuotteilla on kunnon hintalappu, uskoa piisaa.

07 huhtikuu, 2007 15:09  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Blogimerkinnän kirjoittaja ei ainakaan ole aikeissa päivittää Vistaan ennen SP1:stä, jos edellinen kommentti siis minuun viittasi.

Kunhan nyt noteerasin, että Nokia tarjoaa tukea jo Vistalle, mutta virallista Linux-tukea saadaan odottaa.

Minä luotan Windows XP:hen, joka on kahden service packin myötä kouliintunut jo aika vakaaksi ja hyvin tuetuksi.

09 huhtikuu, 2007 20:37  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle