[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, maaliskuu 26, 2007

S60 3.0:n uusi WLAN-haku

Olen valitellut sitä, että WLAN-verkkojen hyödyntäminen on tehty S60-laitteissa liian vaikeaksi. Moni ei ole edes keksinyt, miten asetukset luodaan "yhteysosoitteiden" kautta.

Näyttää siltä, että parannusta kuitenkin tapahtuu. Nokia E65:n ja N95:n myötä WLAN-haun saa heti päävalikkoon eli "tänään-näkymään", ja laitteen voi ajastaa hakemaan säännöllisesti uusia verkkoja. Tätä kautta asetusten tallentaminen myös onnistuu, eli salasanoja ei tarvitse tallentaa moneen kertaan.

WLAN:ien etsimiselle tulee tarvetta etenkin N95:ssä, jossa on monia nopeaa tiedonsiirtoa kaipaavia sovelluksia. Video Centeriin ("Videokeskus") voi hakea videoita tällä hetkellä lähinnä Reutersin feedistä, mutta lisää lienee luvassa. Podcastit saa lattua nopeasti. Omat mediatiedostot saa jaettua WLAN-verkon yli. S60-selaimen RSS-lukija osaa päivittää otsikot ajastetusti halutuin väliajoin. Ja monet muutkin sovellukset ovat uudistuneet.

WLAN-tuen voisi silti integroida S60:een syvemmälle. Olisi hyvä, että laite osaisi aina hyödyntää kodin tai työpaikan WLAN:ia, kun sellainen on käytettävissä. Muussa tapauksessa käytettäisiin operaattorin pakettidatayhteyttä. Lisäksi sähköpostin SMTP-asetukset pitäisi kytkeä yhteys-, eikä postilaatikkokohtaisesti. Tätä ongelmaa voi kiertää nykyisin vaikka Googlen SMTP-palvelinta käyttämällä, johon autentikoidutaan Gmail-tunnuksella ja -salasanalla.

Aiemmin mainitsemani FON-client on edelleen kätevä, koska sen avulla sisäänkirjautuminen tapahtuu automaattisesti.

Ulkomailla matkustavalle WLAN-haku on jo kriittinen ominaisuus, koska operaattorit ovat ylihinnoitelleet datan verkkovierailun eikä EU ole lähivuosiin asettamassa hintakattoja.

Tunnisteet: , , ,

Kommentit: 3

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Olen testannut reilun viikon SmartRoaming-palvelua mahdollistamaan notkean siirron WLAN- ja GPRS/3G-yhteyksien välillä. Softan idea on aivan loistava! Valitaan eri AccessPointit listaan ja priorisoidaan ne järjestykseen. SmartConnect-client tarkkailee listan yhteysmuotoja ja valitsee niistä järjestyksessä ensimmäisen jolla on kuuluvuutta. Itselläni on muutama tuttu WLAN kärjessä ja sitten GPRS/3G hännän huippuna, jotta yhteys saadaan aina.

Tällainen sen E-sarjan AP Group -toiminnon olisi pitänyt alun perinkin olla...

Softan kanssa on ollut pientä ongelman tynkää näin aluksi, mutta niitä selvitellään teknisen tuen kanssa. Toivottavasti kaikki saadaan pelaamaan kunnolla, koska periaate tuossa on hyvä!

=)juha

26 maaliskuu, 2007 13:00  
Anonymous Teijo kirjoitti:

"Lisäksi sähköpostin SMTP-asetukset pitäisi kytkeä yhteys-, eikä postilaatikkokohtaisesti."

Tuohon löytyy lääkettä seuraavasti:
Työkalut=>
Asetukset=>
Yhteys=>
Yhteysosoiteryhmät=>
"valitse ko.ryhmä"=>
Yhteysosoitteet=>
"valitse ko. yhteysosoite=>
SMTP-asetukset=>
Ohita SMTP-palvelin jne.

Pikatestillä toimi ainakin WLAN PPO sekä GPRS Elisa -yhdistelmällä.
Puhelimena E70 (3.06.33.09.04)

27 maaliskuu, 2007 20:14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Lisäksi sähköpostin SMTP-asetukset pitäisi kytkeä yhteys-, eikä postilaatikkokohtaisesti."

Jos vain email palveluntarjoaja tukee salattua SMTP palvelinta niin kanattaa käyttää sitä, jolloin ei tarvitse käyttää yhteydentarjoajan SMTP palvelinta, mitä ei edes aina tarjolla.

Toki POP3/IMAP kirjautuminen kannattaa hoitaa myös suojatusti.

28 maaliskuu, 2007 19:44  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle