[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, maaliskuu 21, 2007

Nokia goes Windows Mobile?

Eilen ja tänään on uutisoitu, että Nokia olisi kiinnostunut ostamaan Palmin. Luin kollegan uutisen ja soitin perään kommentteja varten Carnegielle analyytikko Lauri Rosendahlille. Hän osallistui taannoiseen Tietokone-lehden Nokia-paneelikeskusteluun.

Skuuppia en päässyt tosin tekemään. Huomasin juuri, että aamun Kauppalehdessä (s. 5) oli samaa asiaa jo aiemmin. En voi linkittää juttuun, kun sitä ei näytä saavan ilman tunnusta netistä.

Vaan jos palaa asiaan, mitä tuumaatte Palmin ostamisesta ja tätä kautta jalansijan saamisesta USA:n markkinoille ja Windows Mobile -laitetarjontaan? Viimeksi 3GSM:ssä kysellessä Nokia Es:n tuotehallinnan johtaja Mikko Peltola vastasi, ettei Windows Mobilelle ole ilmennyt kysyntää yritysasiakkailta.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 7

Blogger Antti "Cal" Larvala kirjoitti:

Aikoinaan eka PDA oli Palm VII malli, eli silloin Palmin omassa verkossa toimiva langaton laite.

Oli kiva peli. Harmi vain että palatessani silloin Suomeen, Palmin palveluja ei ollut tarjolla, joten se jäi ja piti ottaa nämä perinteiset työkalut.

Firma on tehnyt mielenkiintoisia laitteita, mutta ei ole osannut oikein myydä niitä. Nytkin katsoin heidän tuotteita ja lisäpalveluja, niin siellä on paljon sellaista joita kaipaan Nokia kännykkään.

21 maaliskuu, 2007 15:21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Siis mitä ihmettä? Mistä lähtien Palm tekee Windows Mobile -laitteita? Viimeksi kun katsoin, Palmilla on oma Palm OS:nsä (joka muuten suxii pahasti ohjelmatarjonnassa.)

21 maaliskuu, 2007 18:36  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Palm on julkistanut ja tuonut markkinoille useita Windows Mobile -päätelaitteita USA:ssa ja ainakin yhden Eurooppaankin.

Katso Google-haku "Windows Mobile" site:palm.com.

Palm-laitevalmistaja (aiemmin: PalmOne) eriytti Palm OS -käyttöjärjestelmän kehittämisen PalmSource-yhtiöön. Se ymmärtääkseni yrittää kehittää Palm OS 6.0:sta Linux-pohjaista alustaa.

21 maaliskuu, 2007 19:34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Alkaa saamaan jo huvittavia piirteitä tämä Palmin myyminen. Milloin mikäkin firma on sitä ostamassa. Isoista tunnetuista nimistä ainakin Nokia ja Motorola on mainittu ostajaehdokkaana jo pidemmän aikaa, ja taisi jossakin vaiheessa Ciscoakin joku keksiä väläyttää (Palmin osto olisi kauan huhuttu Ciscon avaus kuluttajamarkkinoille...). Koska ilmaantuu ensimmäinen rohkea joka kiinnostuksensa virallisesti julkistaa?

Anyways taitaa olla tuo Palmin patenttisalkku tavoittelemisen arvoinen monellekkin alan firmalle.

21 maaliskuu, 2007 20:04  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Juuri eilen nappasin Palmun käteen ja yllätyin myös kun oli WMobile (joku Treo oli). Smartphone, ei hipelöintinäyttöä. Eikä nyt oikein tiennyt miten eroaa muista muuten kuin ulkoasultaan.

IMO hyvä että PalmOS ei ole käytössä, sen ohjelmointi oli jopa kauheampaa kuin Symbianin. Toisaalta, siitä onkin hetki kun sitä on naputtanut. Silti jos käyttiksen saa reformat-tilaan sillä että vahingossa vapauttaa kahvan jota ei pitänyt niin...

22 maaliskuu, 2007 10:37  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Pyh...mitään MS-softaa vielä Nokialaisiin. Nokiahan on yhteensä MS ja IBM 20 vuotta sitten. Jonkin aikaa sitten olin kyllä sitä mieltä, että Nokia voisi ottaa MS:n valikoimiinsa.

Jos Symbian ei taivu aikanaan PC-koneeseen, niin Nokia Linux taipunee. MS:n pitäminen poissa luureista on pitkällä tähtäimellä järkevää. Jos antaa pikkusormen, niin ensiksi yritykset vaativat MS-Nokia luureja ja sitten myös kuluttajat...

Rosendahlilla oli kyllä hyviä pointteja, mutta jos Nokia on pärjännyt tähänkin mennessä ilman Amerikan menestystä - imagokolhuilla tosin - niin kannattanee yrittää ainakin muutama vuosi rimpuilla ilman MS:ää...

22 maaliskuu, 2007 16:04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

http://www.theregister.co.uk/2007/05/18/htc_new_strategy/

18 toukokuu, 2007 13:54  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle