[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, maaliskuu 11, 2007

FON-client WLAN-kännykkään

Viime viikolla käytin Helsingin Telakkasatamassa Secgon seminaarin yhteydessä FON-tukiasemaa. Se oli huomatakseni ensimmäinen kerta Suomessa, kun olen sattumalta löytänyt FON-pisteen kodin ulkopuolelta. Sisäänkirjautuminen ja yhteys toimivat Windows-läppärillä ja IE7:llä ok.

Nyt viikonloppuna huomasin, että joku naapurini on ilmeisesti hommannut FON-purkin. Jonkun FON-tukiasema tänne ainakin kuuluu. FON-kartan mukaan aivan lähettyvillä Espoossa ei ole aktiivistä pistettä tosin. Kartta ei taida olla ihan ajan tasalla.

FON toimii S60- ja WM-alustojen WLAN-kännyköillä, mutta sisäänkirjautuminen on hankalaa. Web-selaimella on selattava login-ikkunan kohdalle. Sivustoa ei ole yhtään optimoitu mobiili- ja PDA-laitteille.

Etsi login-kenttä! FON:iin ei ole kätevää kirjautua mobiiliselaimella.

Myönnytyksenä tähän FON on julkaissut S60 3.0:lle ohjelman, jolla FON-verkkojen etsiminen ja sisäänkirjautuminen onnistuvat helpommin, jopa puoliautomaattisesti.

FON-client helpottaa sisäänkirjautumista, kun tunnus ja salasana tallennetaan ohjelmaan.

Silti tuntuisi järkevältä, että FON-sivusto tunnistaisi ainakin Symbian- ja Windows Mobile -alustojen selaimet, ja tarjoaisi näille yksinkertaisen sisäänkirjautumisen.

Sen ei täytyisi olla mitään rakettitiedettä, vaan yksinkertainen XHTML-sivu, jonka kautta jäsenet voisivat kirjautua sisään ja vieraat voisivat ostaa käyttöaikaa. Olen kokeillut nyt S60-selaimella ja Pocket IE:llä, eikä FON:n portaali tunnistanut ainakaan näitä.

Sama tilannehan on useimpien sisäänkirjautumista vaativien WLAN-hotspotien kanssa. Vieraan oletetaan käyttävän isoa näyttöä ja tuoretta Firefoxia, IE:tä tms. PC-selainta.

* * *

Ilokseni huomasin muuten, että Nokia E65:n mukana tulee uusi WLAN-työkalu S60-aloitusvalikossa. Se skannaa halutuin väliajoin WLAN-verkkoja, ja näyttää siten myös nämä avoimet ja muut hotspotit.

Pienin askelin käytettävyys siis paranee. Aiheesta on keskusteltu täällä ainakin kerran aiemmin.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 3

Anonymous Jaska kirjoitti:

"Ilokseni huomasin muuten, että Nokia E65:n mukana tulee uusi WLAN-työkalu S60-aloitusvalikossa. Se skannaa halutuin väliajoin WLAN-verkkoja"


Kyllä mulla on samanlainen E70 kännykässä ihan vakiona, Asia versiossa!

11 maaliskuu, 2007 18:55  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Yritin etsiä tuollaista nokia.com:sta E70-tukisivuilta, mutta ei näytä löytyvän. Saakohan sen ladattua jostain?

Tiedän toki, että E70:lle saa esmes Psilocin HotSpot Finderin, mutta tämä S60:n Today-näkymään integroitu softa on minulle aivan uusi.

11 maaliskuu, 2007 20:25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itselle sain saman WLAN-Finder sovelluksen kun päivitin N93:n Nokian Software Updaterilla uusimpaan versioon.

12 maaliskuu, 2007 09:26  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle