[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, maaliskuu 05, 2007

Bluetooth-GPS-sovitin haussa

GPS-innostukseni jatkuu edelleen. Olen myös tartuttanut sen muutamaan kaveriin, jotka ovat kyselleet hyviä Bluetooth-GPS-vastaanottimia. Hyvä kysymys. Hintahaitari eri malleilla ja kaupoilla näyttää olevan laaja.

Sen verran minua on neuvottu, että kannattaa ehdottomasti ostaa mahdollisimman uudella piirisarjalla varustettu SiRF Star III -piirisarjalla varustettu sovitin. Lisäksi eroja on akkukestossa ja fyysisessä koossa. Joidenkin malllien mukana tulee piuha virran ottamiseen autojen tupakansytyttimestä. Kaksi jälkimmäistä ovat jossain määrin verrannollisia keskenään, koska pienimmissä malleissa on vastaavasti pienempi akku,

Minulle tärkeintä on BT-GPS-mokkulan pieni koko, kohtuullinen akkukesto ja toimivuus vaikka auton takapenkiltä tai repusta. Tässä mielessä on suositeltu Holuxin SiRF III -mallia GR-236. Hintaerot ovat melkoiset, esimerkiksi nav4all.com myy sitä hintaan 70 € ja Verkkokauppa.com hintaan 141 €. Mitä ihmettä, onko kyse tosiaan samasta mokkulasta?

Muita brändejä ovat ainakin Insmat, Navicore, Nokia Route 66 ja TomTom. Oikeasti eri malleja on vähemmän. Hintahaarukka näyttää olevan 170 € asti.

Onko raadilla suosituksia vai meinaatteko odottaa integroitua GPS:ää?

Tunnisteet: ,

Kommentit: 16

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nokian uudempi GPS-palikka LD-3W vastaa mielestäni aika hyvin noita tarpeitasi. Pieni, kevyt, toimii taskusta/repusta/hansikaslokerosta, jne. Yhtenä plussana myös se, että lataus onnistuu normaalilla Nokia-laturilla.

06 maaliskuu, 2007 06:41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mulla on Nokian sellainen ensimmäinen malli. Ei varmaan herkin eikä tarkin, mutta lyömätön ominaisuus on se, että siihen sopii sama akku ja laturi kuin puhelimeeni. Mukana tullut savukesytytinjohto sopii tietty myös puhelimeen. Laturia ei ollut mukana ollenkaan. Onhan noita Nokian latureita maailmassa jo ihan tarpeeksi.

Ei yhtään uutta laturia, voi ladata samalla laturilla puhelimen kanssa, laturi löytyy tarvittaessa mökkinaapuriltakin, ja yhden kerran jo akku pelasti puhelimen akun hyydyttyä.

06 maaliskuu, 2007 08:34  
Anonymous Tero kirjoitti:

Itseltä kanssa ääni Nokian LD-3W:lle joka on ihan uudella SIRF-III:lla varustettu. Kohta vuoden ollut käytössä ja ihan hyvältä tuntuu edelleen. LD-3W:n mukana tulee tupakansytytinlaturi ja lataus onnistuu sillä uudemmalla pieniliittimisellä nokian laturilla. Akkuna on Nokian BL-5C, joka on ainakin sama kuin E60-puhelimessa (E70:ssä taisi olla eri akku?).

Ainoat asiat mikä tuossa häiritsee on se että siihen ei saa kantohihnaa mitenkään kiinni ja sitä joutuu sitten aina taskussa pitämään tai sitten heittämään hatun sisälle jos ei ole taskuja :) Lisäks tuossa on joku "Huojunnan esto" päällä automaattisesti ja se aiheuttaa sitä että kävelynopeuksissa sijainti päivittyy vähän kangerrellen, mutta suurin osa GPS-sovelluksista ilmeisesti osaa ottaa sen ohjelmallisesti pois päältä. Eli siis jos seisot paikoillaan ja liikut metrin sivulle niin laite ei välttämättä tajua sitä ku se luulee että kyseessä on vaan GPS-mokkuloille tavanomaista huojuntaa. Pitää siis liikkua useampi metri ja sitten palata siihen kohtaan minkä sijainnin halusit. Mutta en vaihtaisi toiseen kyllä, sillä se että voi latailla samoilla latureilla kun puhelinta + n770aa ja että on samanlainen akku kuin puhelimessa niin on todella suuri plussa. Lisäksi tuo laite on nätti ja pieni eikä siinä ole mitään turhia nappeja ja hilavitkuttimia. On/Off ja kolme kivaa lediä jotka kertoo mitä laite tekee.

06 maaliskuu, 2007 09:06  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Insmatin palikka ollut käytössä jonkin aikaa, vallan herkkä ja toimiva. Ei mikään pieni, akku kun on aika iso.

Meni vain hajoamaan todennäköisesti (jo toinen sirffi), ei löydä yhtään satelliittia vaikka sitä pitäisi avoimella paikalla päällä tunteja. Ikävää että tällaisia voi tapahtua ja pitää heittää huoltoon odottelemaan :P

06 maaliskuu, 2007 10:41  
Anonymous Sami kirjoitti:

Vielä yksi ääni LD-3W:lle. Ensimmäinen fixi kestää joskus rasittavan kauan, mutta muuten olen ollut kohtuullisen tyytyväinen.

06 maaliskuu, 2007 14:21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kuten myös, LD-3W. Varma yhteensopivuus Nokian puhelinten kanssa ja herkkyys yllätti positiivisesti. Toimii repusta, taskusta tai vaikkapa istuintaskusta. Mukana autolaturi, joka siis mahdollistaa myös puhelimen latauksen - sama uusi laturiliitin siis siinäkin, kuten puhelimissakin. Näin välttää sen, että pitäis kantaa kahta erilaista laturia mukana matkalla, tai autossa.

06 maaliskuu, 2007 14:30  
Anonymous Timo kirjoitti:

Itse ostin viime viikolla Insmat Sirf III:n ja sitäkin voi kyllä ladata suoraan Nokian laturilla...

Myyjä kehui sitä Nokialaista tarkemmaksi, mutta sehän riippuu tietysti mistä nokialaisesta puhuu.

06 maaliskuu, 2007 16:03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

http://www.holux.com/product
Q: Can GPSlim 236 battery be replaced?
A: GPSlim 236 use standard Nokia 6xxx or Nokia3650 series batteries. Unlike HOLUX batteries,
however, Nokia batteries might not support temperature protection which stops charging
the battery when charging temperature is over 600C

06 maaliskuu, 2007 18:35  
Blogger calvin kirjoitti:

Vielä yksi ääni LD-3W:lle.

Itse hankin Insmatin, kun Nokian uusi ei vielä ollut tullut markkinoille ja nyt vähän harmittaa kiirehtiminen. Sinänsä Insmatissa ei ole vikaa, mutta virtanäppäin on suunniteltu pieleen. Jos sen laittaa taskuun ja sattuu nojaamaan johonkin, niin se sammuu itsestään. Toisekseen Nokia on vähän slimmimpi.

Vinkkinä Insmatin omistajille, että se ei sitten lataudu vanhoilla laatikkomaisilla Nokian latureilla.

06 maaliskuu, 2007 22:52  
Anonymous Jari kirjoitti:

Ääni Globalsat BT-359S palikalle. Toiminta-aikaa luvataan 11 tuntia, mutta tuota en ole vielä testannut. Lataus tapahtuu mini-USB liittimen kautta ja mukana tuli autolaturi. Toiminut moitteettomasti Nokia N73:n parina. Ja kyljessä on myös kolonen kantohihnalle jota tosin ei tule mukana.

07 maaliskuu, 2007 18:10  
Anonymous kirffes kirjoitti:

Minkäkin suosittelisin Globalsat BT-359S-palikkaa. Uskomattoman herkkä ja pitää virrat hyvin.

Eikä ole hinnankirossa: http://www.luurinetti.com/products.php?p=d6045f

08 maaliskuu, 2007 10:21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minulla tarttui mukaan Sigmatel SlimGPS. Se lienee sisuskaluiltaan sama kuin Holux 236.

Plussia: mukana Auto- ja verkkolaturi. Lisäksi latauksen pitäisi onnistua PC:n USB-portin kautta sopivalla kaapelilla. Pitäisi toimia PC:n perässä myös USB-kaapelilla, joskin tämä on vielä kokeilematta.

Akun kesto 10h. (Insmat 14h, Nokia ??h).

08 maaliskuu, 2007 12:46  
Blogger Tommi kirjoitti:

Täältäkin ääni Nokian LD-3W:lle. Itselläni oli tuota ennen jokin "merkitön" GPS-palikka ja näillä todellakin on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Ainoa ongelma, joka tosin tuntuu olevan kaikissa laittessa, on Saminkin mainitsema ensimmäisen fixin löytymiseen kuluva aika.

Seuraavaksi hankittavasta puhelimesta tosin löytynee suurella todennäköisyydellä integroitu GPS (esim. N95), sillä eivät nämä ulkoiset GPS-palikat sentään niin käteviä ole :)

08 maaliskuu, 2007 20:40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mulla on Insmatin härpäke ja se toimii kuin junan vessa. Herkkyys paljon parempi kuin mun kalliissa Garminin 60CS käsigepsissä :(

Toisinaan käynnistäessä kestää kauan, mielestäni tätä pahentaa se, jos on liikkeessä kun boottaa...

09 maaliskuu, 2007 15:32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Bluetooth GPS laitteista on MTK-piirisarjaan perustuvat jo ohittaneet Sirf III:n tarkkuudessa ja etenkin akkukestossa, toiminat-aika on samankokoisella akulla noin kaksinkertainen Sirf III:seen verrattuna. Itselläni on (ollut) ollut useita Sirfpohjaisia laitteita ja tällähetkellä BT-laitteena iBlue 737, valm. Transystems, ostettu Semsons/USA.
Suosittelen..

14 maaliskuu, 2007 17:47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tässä muuten kohtuumielenkiintoinen ja ilmainen softa.

http://www.e-series.org/archives/308

18 huhtikuu, 2007 11:52  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle