[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, joulukuu 06, 2006

Soneran UMTS ja "verkko varattu"

Olen iloinnut siitä, että Soneran UMTS tuntuu toimivan jo melkein missä tahansa pääkaupunkiseudulla liikunkin. Paljon muualle ei lentokenttää lukuun ottamatta tulekaan usein lähdettyä.

Vaan on tässä pieniä ongelmiakin. Yksi sinnikäs on se, että noin joka viides puhelu 3G-tilassa tuntuu estyvän "Verkko varattu" -virheilmoituksen takia. Kun puhelua soittaa uudelleen, se menee läpi taas. Onko muilla samanlaisia kokemuksia, tai entä Elisan ja DNA:n verkoissa?

Ongelmahan ei ole vakava tällaisenaan, mutta mietin kertooko se tulevista haasteista. Olen raportoinut tilanteista Soneran tekniseen yritysasiakaspalveluun, mutta niiden mukaan virhetilanteita ei ole ollut tiedossa.

Mistä tällaiset virheilmoitukset johtuvat? Mieleen tulee tietysti ensimmäiseksi, onko kapasiteettia riittävästi. UMTS-käyttäjien määrä kuuluu kasvavan nopeasti. Viestintäviraston markkinakatsauksen mukaan jo kolmannes heinä-syyskuussa myydyistä liittymistä olisi ollut 3G-kytkyliittymiä.

Kommentit: 21

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Network busy" -ilmoituksia tulee aina välillä, mutta ei läheskään joka viidennellä soitolla. Sekä asuntoni, että työpaikkani ovat keskutan tuntumassa. Itselleni verkko on varattu lähinnä satunnaisesti, eikä edes joka päivä. En usko 3G-verkon kapan olevan noin täynnä vielä millään operaattorilla, joskin käyttöpiikkejä varmasti tulee, ja jotkin solut ovat toisia kuormitetumpia. En tiedä, voiko tämä olla puhelimesta tai sen softaversiosta kiinni... mutta yleensä sitä tiedustellaan, kun keskustelen asiasta verkkotyyppien kanssa.

Soneran tekninen aspa on toiminut omalla kohdallani hyvin ja on jopa löytänyt vikoja soluista ilmoitukseni perusteella.

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous hannes kirjoitti:

Mulla on DNA operaattorina ja asun lähellä helsingin keskustaa. 3G verkossa on probleemia, asennutin puhelimeeni ohjelmiston uudestaan kun ajattelin että siinä olisi ollut se probleema. Mutta ei, probleema on DNA:n 3G verkossa ja alkuun eräs DNA:n asikaspalvelun työntekijä myönsi alueellani olevan ongelmia 3G verkossa, sittemmin saaneet "Ohjeistusta" Ja sulkeneet pois vaihtoehdon että heidän 3G verkossa olisi ongelmia. Mun puhelin toimii GSM moodissa niinku pitääkin mutta 3G moodissa ei, puhelut eivät tule läpi eivätkä tekstiviestit. Olen tehnyt jo kaksi viikkoa sitten ilmoituksen DNA: tekniseen yksikköön vastausta ei kuulu. No olen sidottu DNA:n asiakkaaksi vielä puolitoista vuotta sitten vaihdan operaattoria.

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous hannes kirjoitti:

Niin nyt mulla on 3G-puhelin jolla ei voi käyttää 3G-ominaisuuksia.
No simmosta se on. Suuryritys maineensa kanssa ja pieni asiakas.

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Oletteko muuten varmoja siitä, etteivät ongelmat johdu puhelimesta eikä verkosta? Mä ainakin olen vakuuttunut siitä, että oman Nokia E61:ni vastaavanlaisista ongelmista valtaosa on puhelimesta johtuvia, samoja ongelmia kun tuntuu olevan myös GSM-verkossa ja tasaisesti eri operaattoreilla.

Onko kukaan muuten menestyksekkäästi päivittänyt E61:n softaa?

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Elisan liittymä ollut käytössä 6630:lla ja N80:lla pari vuotta. Kertaakaan ei ole tullut "verkko varattu" ilmoitusta, mutta puhelimet ovat kyllä silloin tällöin vaihtaneet välittömästi 2G-verkkoon, kun olen aloittanut puhelun ja vaihtaneet takaisin 3G-verkkoon heti puhelun päätyttyä. 3G-verkon kuuluvuus ollut kuitenkin hyvä koko ajan. Nämä kokemukset pääasiassa Hgin keskustasta ja Espoosta.

Niin ja DNA:n 3G-verkko on lähinnä vitsi, kun katsoo kuuluvuuskarttaa!

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous Kari T kirjoitti:

Onko sillä väliä onko vika puhelimessa vai verkossa? Jos sekä puhelin että liittymä on saman yrityksen myymiä, on mielestäni oikeutettua ja kohtuullista vaatia epäkelvon puhelin/liittymäyhdistelmän toimivuutta sieltä mistä kytkypaketin on hankkinut. Tällaisessa tapauksessa myyjän on hiukan hankalaa siirtää vastuuta muille.

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

En ole varma, onko vika verkossa.

Siitä olen varma, että vika liittyy 3G-verkkoon, koska pelkästään GSM-tilassa käyttäessä samaa ongelmaa ei ilmene.

Asiaa on tosi vaikea todentaa ja todistaa, koska Nokia tai operaattori eivät tietysti myönnä mitään.

Jos minulla olisi kovaa faktaa, tämä juttu ei olisi blogikirjoitus, vaan ammattilehden uutisaihe.

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous Ilari kirjoitti:

Soneran kanssa tuli aika usein "Verkko varattu" -ilmoituksia. En usko että olisi ollut puhelimesta kiinni, sillä sitten vika koskisi ainakin kolmen valmistajan useampaa mallia. GSM toimi (yleensä) aina.
No, vaihto elisaan ja ongelmat katosi. Samalla katosi kuuluvuus kotitalon hissistä. Se tosin on pientä se, kun tietää että hissistä poistuttuaan voi soittaa puhelun uudestaan.

keskiviikko, 06 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Saunalahden kanssa nyt kompuroitu muutama kuukausi. Verkko varattu-ilmoituksia ei ole tullut kuin muutama.

Tämä on ihmeellistä, koska aika usein keskustassa ei oma N73:ni löydä Elisan/Saunalahden 3G:tä, vaan GSM:ää.

Henrikki

torstai, 07 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tässä voi kuitenkin tehdä itsekin testailua. Liittyykö ongelma yhteen soluun ja poistuuko se, jos siirryt riittävästi = oletettavasti toisen solun alueelle? Onko ongelma sidoksissa virka-aikaan = oletettavaan ruuhka-aikaan? Voitko ottaa mukaasi useita 3G-puhelimia ja tehdä niillä yhtäaikaisia testejä, ts. tuleeko network busy -virhe niihin kaikkiin, vai saatko päälle esim 5 yhtäaikaista videopuhelua ja lisäksi voicecallin kuudennesta? Jos video callit toimivat, mutta voice ei, vika ei liene kapasiteetin täyttyminen. Video callin prioriteetti verkossa pitäisi olla voice callia pienempi, tai ei ainakaan suurempi.

Sen olen ainakin oppinut, että ei operaattori ole välttämättä perillä solujensa toiminnasta. Sonerallakin oli aikoinaan Helsingissä yksi pimeä sektori, josta ei pitkään aikaan pystynyt soittamaan tai jonka alueella oleviin puhelimiin ei voinut soittaa. Ilmeisesti solujen monitorointi ei toimi, tai ei kiinnosta. Voi myös olla, ettei verkkoinvestointeihin ole rahaa vaan nyt halutaan paikata edellisiä investointeja kytkykauppa-asiakkuuksilla.

Hannekselle kommenttina, että mikäli asia on niinkuin sen kuvasit, DNA:n sinulle myymässä palvelussa on virhe. Voit vaatia korvausta tai kaupan (sopimuksen) purkamista. Ei tarvitse odottaa kahta vuotta.

torstai, 07 joulukuu, 2006  
Anonymous Karri kirjoitti:

Jep, ensin luulin minäkin, että puhelin on rikki (n70). Päivitin softan ja soittelin aspaan. Viat jatkuvat edelleen. Ja kollegoilla sama homma. Kokemusta Elisasta ja nyt Sonerasta. Välillä toimii erittäin hyvin ja välillä ei ollenkaan. Pahinta on se, että puhelin saattaa olla kauankin tietämättäni "pimeänä" kunnes pamahtaa vastaajaviestistä SMS - minulle soittaneet ovat joutuneet suoraan vastaajaan, koska verkko ei päästä läpi. Huoh.

eli lähes varma olen, että kyseessä on 3G-verkon ongelmat. Ja koko ajan on palkit tapissa. Näkisi edes niistä, onko verkkoa vai ei.

torstai, 07 joulukuu, 2006  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Anonymous ehdotti, että voisin selvittää asiaa itsekin.

Sen verran olen tehnyt jo havaintoja, että ongelmaa ilmenee

* kotona Espoossa
* työpaikalla (Munkkivuori, Helsinki)
* yleensä virka-aikaan (koska silloin soitankin eniten)
* eri puhelinten kanssa, ainakin Nokia E70 ja SE K800i äskettäin.

Jos tämä on päätelaitteesta kiinni, vika ei ole siis ainakaan vain E70:ssä.

Laajemmat testailut eivät kyllä taida onnistua, jollei sitten työnantajani kiinnostu tämän tutkimisesta.

perjantai, 08 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ikinä en ole törmännyt network busyyn ulospäin soittaessa, mutta 3G-verkkojen alkuaikana Elisalla oli kyllä sellaisia ongelmia, että puhelut sisäänpäin eivät tulleet läpi (vastapuoli kuuli siis sen saman viestin joka tulee kun puhelin on kiinni, eli verkko ei tavoita puhelinta). En tiedä ovatko ongelmat loppuneet vai ovatko kaverini vaan kyllästyneet kertomaan minulle joka kerta kun puhelut eivät mene läpi.

Tämä on kyllä mielestäni varsin merkittävä ongelma. Siihen olisi pitänyt ottaa äänekästä kantaa jo loppuvuodesta 2004, kun 3G-verkot avattiin. Pahin tilannehan on se, että ihmiset tottuvat siihen että "puhelut menee läpi jos on mennäkseen" ja sitten operaattoreilta katoaakin intressit korjata tai edes tutkia koko asiaa. Ongelma on myös niin satunnainen, että mitään yhdistävää tekijää en itse keksi.

lauantai, 09 joulukuu, 2006  
Anonymous hannes kirjoitti:

No niin se taitaa olla että on mahdollista pyytää ainakin hyvitystä.
Kaupan purkuun en oikein jaksa uskoa että suostuvat. Enpä ole tullut lukeneeksi kovinkaan tarkkaan sopimusta. Oletan sieltä löytyvän pykälän jolla operaattori väistää vastuunsa. Näinhän se on että sopimuspaperi on täynnä kaikkea mahdollista kapulakieltä ja lähdettäessä sitä tutkimaan jään kakkoseksi. Toki ajattelin operaattorille ilmoittaa että panen asin julkisuuteen vaikuttaisiko se??
Näin tänään. Ja siitä vikailmoituksesta on kulunut nyt 2,5 viikkoa eikä ole kuulunut tekniseltä puolelta vastausta enkä sitä enää odotakkaan. Jäädään katselemaan.

lauantai, 09 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hannes, mikäli ongelma todella haittaa puhelimen käyttöä ja jaksat tehdä jotain asian eteen, dokumentoi ongelmat sekä missä ja milloin ne ovat esiintyneet. Tämän jälkeen ota yhteyttä paikkakuntasi kuluttaja-asiamieheen, ja kysy neuvoa. En usko sopimuksen voivan poissulkea operaattorin vastuuta palvelun virheettömyydestä, tai vaikka siinä niin yritettäisiinkin tehdä, kuluttajansuojalaki on superior.

Netti on hyvä tapa negatiivisen julkisuuden levittämiseen jos vaivaa haluaa nähdä, mutta oma hyötyminen tästä kyseenalaista.

sunnuntai, 10 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

3G-verkkojen alkuaikana Elisalla oli kyllä sellaisia ongelmia, että puhelut sisäänpäin eivät tulleet läpi

Saunalahti ja sopiva Nokian 3G-puhelin ja tämä on arkipäivää (tälläkin hetkellä) ellet tiedä miten saat vian^H^H^H^Hominaisuuden kierrettyä. Nokian mukaan kun vikaa ei ole, joten eivät sitten ole tähän mennessä halunneet myöskään kuulla miten tämän saa toistettua aina, miten se korjautuu jne että voisivat asiaan puuttua. Ja miksi puuttuisivatkaan kun vikaa ei ole...

Mutta itsellä Slahden liittymällä olen tainnut saada verkko varattu -ilmoituksen 3G-puolella ehkä 2-3 kertaa 3 kuukauden aikana. Ei siis mikään ongelma minulle, melkein samaa tai enemmän sai 2G-verkossakin.

- Symbiatch

maanantai, 11 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minulla on ollut muutaman kerran ongelmaa Saunalahden liittymällä Elisan verkossa. Puhelut eivät tule läpi, ja puhelimessa on täydet palkit. Sijainti on aina ollut kaupungin keskustassa.

Pienten kokeilujen jälkeen, havaitsin että soittaessani lankapuhelimella omaan kännykkääni, tukiasema lähetti jotakin signaalia(matkaradio prätkytti kun kännykkä oli sen vieressä), mutta sitten yhteyttä ei kuitenkaan syntynyt. Joko puhelin tuuttasi varattua tai sitten tuli perinteinen "puhelin johon soititte....".
Ehkä muutama puhelu n kymmenestä yrityksestä meni läpi.

Myös kännykällä soittaessa, puhelut katkeilivat, tai sitten tuli "verkko varattu" ilmoitus.

Datayhteydet kuitenkin toimivat vaihtelevasti(välillä yhteys muodostui välillä ei).

Vähän lisää kokeiluja, ja sama ongelma oli havaittavissa myös 2G puolella.

Manuaaliset verkonvalinnat ym. kokeiltiin myös, mutta eivät auttaneet.

Varmuuden vuoksi vielä työkaverin puhelin viereen(myös Saunalahden liittymä), ja sama vika ilmestyi myös siihen puhelimeen.

Tekninen asiakaspalvelu selvitti asiaa, ja ilmoitettiin että "Elisa resetoi tukiaseman, yritä uudelleen 5min kuluttua."

Tein niin, ja taas kaikki oli kunnossa.

Puhelin piti tietenkin sammuttaa välillä.

Vika oli siis tukiasemassa joka oli mennyt "takalukkoon".

keskiviikko, 13 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Olihan tuo melko pettymys kun 3G on tuottanut jo viikon jälkeen tavoittamattomuusongelmia ja tämä täällä periferiassa jossa verkon kuormankaan ei kuvittelisi olevan ongelma.

Parin tekstiviestinkin epäilen jääneen jumiin verkon vaihdoksessa. -Vaikka niitten nyt luulisi aina kulkevan..

*Kiitokset Lehdolle*

sunnuntai, 17 joulukuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

puhelin E90, DNAn 1M tili syksyn alusta käytössä, alueena keskusta 3km säteellä, myös Jorvin alue, melko usein myös 20km säteellä Helsingissä pyörimisiä, ei kertaakaan verkonvarausvalituksia tai katkeiluja, hitautta toki ajoittain.

perjantai, 06 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Network busy on ihan tuttu juttu.

Operaattori: Saunalahti
Verkko: 3G(umts)+2g(jos ei 3g löydy)
Kännykkä: Nokia N95

Aina välillä soittaessa tulee vain network busy. Se nyt ei sinänsä haittaa kun yleensä seuraava menee läpi.

Paljon ärsyttävämpää on se, kuin sama ilmiö tahtoo katkaista puhelun kesken. Se kyllä vähän risoo.

Uskoisin kyseessä olevan ylikuormitusilmiö, tukiasema täynnä, eikä päästä läpi. Tai sitten jos itse on siinä linjalla niin ohjelmoitu tiputtamaan pois, että joku toinen pääsisi läpi.

Eiköhän noitten operaattorien pitäisi vähän laittaa lisäinvestointeja tuohon 3g verkkoon, ennen kuin takkuaa oikein kunnolla!

perjantai, 26 kesäkuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minulla taas on sellainen ongelma, että kännykkäni ei tahdo oikein löytää verkkoa ja sitten viestit tulevat ihan myöhässä ja minuun ei saada yhteyttä kun yrittää soittaa. Missähän on vika...

tiistai, 28 heinäkuu, 2009  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle