[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, marraskuu 16, 2006

Zune vs. iPhone

Huomasin sattumalta linkin Bloombergin uutiseen siitä, että Microsoft olisi tuomassa Zune-musiikkisoittimestaan tulevaisuudessa myös kännykkäversion.

Kiinnostavaa tuossa on se, millä käyttöjärjestelmällä Zune-kännykkä toimisi, eli olisiko se riittävän tehokas Windows Mobilelle? Toisaalta tulee mieleen, että aikooko Microsoft laajentaa rooliaan laitevalmistajana, kun se on tähän asti yrittänyt pääasiassa pysyä softafimana.

Steve Ballmerin puheet Zune-kännykästä osuvat samaan aikaan, kun taiwanilainen Commercial Times on tuonut taas kerran Apple iPhone -spekulaatioille laajasti julkisuutta.

Apple on pitänyt mahdollisen kännykkänsä konseptikuvat hyvin piilossa, mutta Ballmerin puheet Zune-kännykästä on monissa paikoissa tulkittu lähinnä puolustuspuheiksi.

Vaan eikö kummallekin tärkeämpien kilpailijoiden pitäisi olla kohta esimerkiksi Motorolan, Nokian, Samsungin ja Sony Ericssonin peruskännykät, joissa alkaa olla riittävästi kapasiteettia ja suorituskykyä nuorison MP3-soittimiksi?

Ehkä perinteinen Apple vs. Microsoft -asetelma nostaa kierroksia, joten iPod/iPhone vs. Zune -asetelma on valmis.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 5

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

WMP tuntuu jo tunnistavan oman N73:ni silloin kun yhdistän sen PC:en massamuistitilassa. Se näkyy siis yhtenä synkronointiin pystyvänä laitteena WMP:n valikossa.

Tukeekohan puhelimeni jo Janusta?

Muilla käyttökokemuksia?

Henrikki

17 marraskuu, 2006 00:35  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Dellasin duplikaattikommentin.

17 marraskuu, 2006 02:10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eikös Zune pyöri jollakin Windowsin PDA-alustalla eli tässä mielessä suhteellisen lähellä Pocket PC/SmartPhone -laitteita?

Jokatapauksessa Microsoftin veto siitä että tokihan Zunesta tulee myös puhelinversio on aika hätäinen lausahdus kun Zunen myyntikään ei ole vielä päässyt alkuun.

Muutenkin sekä Microsoftin että Applen voisi toivoa nimenomaan pysyvän kaukana Nokia/Samsung/Motorola/S-E puhelimista jotta markkinoille ei tule jälleen uutta "puhelinta jolla voi myös soittaa musiikkia", jossa ei ole mitään uutta, vaan molemmat toisivat mobiilikentälle jotain uutta ja erilaista. Jotain innovatiivista, mitä näiltä perinteisiltä ei ole vähään aikaan nähty..

17 marraskuu, 2006 07:59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ostin oman Zuneni eilen New Yorkista hintaan 249 + verot. Tiiliskiven kokoinen laite joka tuntuu kovin muoviselta. Mitään wow elämyksiä en juuri kokenut. Parhaillaan koitan asentaa Zunen PC softaa ja siirtää musiikkia laitteeseen. Vaikuttaa alun perusteella hitaalta ja hankalalta hommalta. Kenties sitten laitteen seuraava versio räjäyttää potin.

17 marraskuu, 2006 18:56  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Nimettömälle Zunen ostajalle:

Laita toki tänne linkkiä, jos kirjoitat laitteesta enemmän, englanniksi tai suomeksi.

22 marraskuu, 2006 02:19  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle