[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, marraskuu 22, 2006

Windows Live Messenger S60:lle

(Päivitetty 22.11.2006 klo 01:29. Korjauksia ja täydennyksiä.)

Kiitos tästä vinkistä Aki Saurimaalle. E-Series-blogissa kerrottiin, että Microsoftin sivuilta saa Windows Live Messengerin S60 3rd Edtionille. Se vaikuttaa vieläpä olevan natiivi Symbian-softa.

Asennus sujui helposti ja kielivaihtoehtona on myös englanti. Softa käynnistyy suht nopeasti, ja login-tiedot voi tallentaa ohjelmaan. Pikakokeilun perusteella softa toimii ainakin E70:ssä sekä pysty- että vaakatilassa, ja kuulin toimivan myös N73:ssa.

Softa ei näytä keskustelijoiden kuvia, ei tue tiedostojen jakamista tai puheviestejä ja on muutenkin karsittu toteutus työpöytäsoftasta. Uusin aito Windows Mobile -julkaisukin taitaa olla kehittyneempi. Vaan onhan tämä toisaalta parempi kuin useimmat S60:lle saatavat pikaviestimet. Huonossa tarjonnassa on helppo erottua edukseen.

Käyttäjän läsnäolotilan (Online, Busy, Away jne) vaihtaminen tuntuu hyvin hitaalta.Sitä en tiedä, miksi tätä tarjotaan juuri MSN:n Kiinan-sivuilla. About-tiedoissa tekijäksi ilmoitetaan MMIM Interactive Co. Ltd.

Oma ajatusleikki: yrittääkö Microsoft saavuttaa Kiinan pikaviestimarkkinat Nokian S60-alustan kautta?

E-Series-blogissa tosin väitettiin, että softa olisikin maksullinen kahden kuukauden päästä.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 15

Anonymous Samuli kirjoitti:

Tuntuu toimivan muuten myös 5500:n kanssa.. Melkoisen kiva juttu :)

22 marraskuu, 2006 08:29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itse olen tuota jo hetken käyttänyt, toimii ihan nätisti. Maksullisuus vaikuttaisi olevan operaattorisidonnainen asia, ainakin mitä itse tuolta ymmärsin. Pitää katsoa kunhan 2kk tulee täyteen.

Asiaa hipoen mainitsen vielä omissa jutuissani mainitsemani tietoturvaongelman eMSN-sovelluksessa jos joku sitä käyttää, tuo sovellushan lähettää oman tunnuksesi ja salasanasi kyseiselle firmalle eikä juttele suoraan Microsoftin kanssa. Tämä sovellus sen sijaan tuntuisi toimivan oikein.

- Symbiatch

22 marraskuu, 2006 10:06  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Aika ihme juttu, eikös tämä syö motiivia siirtyä WM5-käyttäjäksi? Olisiko tämä kenties ensimmäinen kerta, kun MS julkaisee ohjelman "Nokia-käyttöjärjestelmälle"?

Luulisi, ettei ainakaan ilmaiseksi tällaista olisi järkea tarjota vielä tässä vaiheessa joka maahan. Tai sitten tämä on jonkinlainen testi, eikä softa välttämättä enää "toimi", jos tästä tulee liian suosittu.

22 marraskuu, 2006 10:57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Onko Agile vielä paras vai pitääkö tähän uuteen tulokkaaseen tutustua?

Minulla on maksettu Agile, joten tuon lyhyehkön esittelyn jälkeen en olisi vielä vaihtamassa.

Henrikki

22 marraskuu, 2006 11:21  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"Onko Agile vielä paras vai pitääkö tähän uuteen tulokkaaseen tutustua?"

Minä en ole aikoihin käyttänyt Agilea, sillä vaikka sen käyttöliitymä onkin hieman tyylikkäämpi, on sisäänkirjautuminen ollut minulla aina mielettömän hidasta, enkä ole saanut softaa kirjautumaan sisään automaattisesti.

Hitaus on vaivannut Agilessa siis niin 3G- kuin WLAN-verkoissa. Välillä sisäänkirjautuminen ei ole tahtonut onnistua lainkaan.

22 marraskuu, 2006 12:45  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hyvin tuo näyttäis tosiaan asentuva ja toimii ihan kohtuullisesti N93:ssa. Vaakasuunnassa näyttöä pidettäessä grafiikka pikkusen bugittaa mutta kyllä sen kanssa tulee toimeen.

22 marraskuu, 2006 18:50  
Anonymous Paavo Leinonen kirjoitti:

[...] enkä ole saanut softaa kirjautumaan sisään automaattisesti.

Oletko muistanut valita asetusten General-välilehdeltä "Auto connect on start"? Mitä versiota käytät?

22 marraskuu, 2006 19:19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Onko Agile vielä paras vai pitääkö tähän uuteen tulokkaaseen tutustua?"

En näe mitään syytä vaihtaa maksetusta Agilesta Live Messengeriin. Agilen uusin versio 3.78 toimii ainakin omassa E61:ssä kiitettävästi. Kirjautuminen toki kestää Edgellä/3G:llä sen 15 sekunttia ja yhteys katkeilee aina joskus, mutta ohjelma ottaa uuden yhteyden samoin tein. Muutenkin en pitäisi hidasta kirjautumista kovinkaan isona ongelmana, jos ohjelman avaa aamulla ja antaa pyöriä taustalla aina nukkumaan menoon asti.

Agilen toiminnot ovat ehdottomasti monipuolisemmat kuin LiveMessengerin. Vielä kun tuo profiilien mukainen hälyytysäänien säätö toimisi myös vaweille, niin ei tarvitsisi sulkea AM:a yöksikään kun puhelin on äänettömällä.

=)juha

23 marraskuu, 2006 09:08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mites ohjelman saa englanninkieliseksi? Asennuksessa ei kysynyt kun vain mihin halutaan sovellus asentaa, ja nyt ohjelma näyttää pelkkiä laatikoita. Puhelin on n70

18 joulukuu, 2006 21:04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Juu, sama vika mullakin pelkkiä laatikoita kaikki valikot.. softa kyllä toimii, mutta sokkona valikoiden käyttö on hidasta. Puhelin on E61. Saisikohan tuon vanhemman version ladattua jostain?

20 joulukuu, 2006 15:22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tässä ilmainen Java (MIDP) vaihtoehto: koti.mbnet.fi/noxo/noxomsn.htm

02 toukokuu, 2007 22:28  
Blogger Ledningen kirjoitti:

You can find a working client for S60 3rd edition, Nokias OWN client, on www.endera.eu/sis

Enjoy!

03 heinäkuu, 2007 14:06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jostain syystä tuon Window Live asennuksen jälkeen alkoi akku kulumaan N95 todella nopeasti. kuluu siis huomattavasti tavallista nopeammin vaikka sovellus ei ole edes päällä (ei ole taustalla päällä). Asensin sovelluksen eilen iltapäivällä ja valitti akkua jo illalla. Nyt akku ladattu yön aikana ja mennyt jo kaksi palkkia. Normaalisti ei kyllä mene noin nopeasti. ja en siis ole esim tänään käyttänyt sovellusta ollenkaan.

06 heinäkuu, 2007 11:51  
Anonymous Daniel Goldenberg kirjoitti:

olis vielä parempi jos voisi myös puhua toisten kansa.Käytän Fring´ä ja tähän asti toiminut.Eikä tarvi maksa mitään.

25 syyskuu, 2007 01:18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Maksullisuudesta.. Tota noin. Tyhmä kysymys, mutta tarviiko minun maksaa tuosta S60:n mesestä mitään jos tuon 2kk:n kuluessa sen laitan puhelimeen? Ja kun olen nimenomaan laittamassa mobiililaajakaistaa ja sitä sim-korttia käyttäisin siis myös kännykällä surffailemiseen.

27 maaliskuu, 2008 21:36  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle