[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, marraskuu 27, 2006

Väitöstutkimus mobiilisurffailusta

Aika vähän olen täällä seurannut akateemisen maailman kuvioita, mutta paikataan nyt vähän tilannetta. Ville vinkkasi: FK Virpi Roto on tehnyt väitöstutkimuksen webin käytöstä kännykällä. Se näyttää kytkeytyvän Nokian nykyisen S60-selaimen kehitykseen.

Väitöstilaisuudessa pidetään TKK:n tietotekniikan talolla (Konemiehentie 2, auditorio T1) 8. joulukuuta klo 12:00. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, näihin on vapaa pääsy seuraamaan.

Tutkimuksen sivuilta lyhyt lainaus:
In her dissertation research, Virpi Roto has interviewed users of mobile browsers in several countries, and identified characteristics that help improve the mobile browsing user experience if taken into consideration. In addition to user and use context, all the system components should be taken into account: device, browser, network infrastructure, and web site. A partial outcome of the research is a visualization method called Minimap, which has gathered publicity as the first practical way to view Web pages on a mobile phone. The method has been used in Nokia S60 phones since 2006.