[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, marraskuu 25, 2006

Sosialisti-WLAN nyt ilmaiseksi

(Päivitetty 25.11.2006 klo 15:17. Korjauksia ja täydennyksiä.)

Tommi vinkkasi FON:n joulutarjouksesta ruotsalaisille ja suomalaisille. FON-tukiaseman saa nyt ja jouluun asti ilmaiseksi, tosin kuriirin toimituskulut ilmeisesti joutuu maksamaan.

Minulla on ollut FON-tukiasema kotona Espoossa kesästä lähtien. Lokin mukaan vain yksi vierailija on käynyt. Ei tämä konsepti taida oikein toimia nukkumalähiöissä.

Sosialistiverkon tästä tekee se, että pidän FON-tukiasemaa Linus-tilassa. Myös Bill-moodi on valittavissa, jolloin verkkonsa jakaja saa provikat. Minä kuitenkin katson tuon yhteyden jälleenmyynniksi, jonka operaattorin sopimusehdot kieltävät.

Toisaalta pari viikkoa sitten vietin koko viikon Barcelonassa, jossa pitäisi kartan mukaa olla melkoisen paljon aktiivisia FON-tukiasemia. Koko viikon aikana en löytänyt ainuttakaan, vaikka HotSpot Finder -ohjelma oli E70:ssä skannaamassa tukiasemia.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 7

Anonymous Hartsa kirjoitti:

Tilasin eilen ao.routterin ja centtiäkään ei kulunut...Kotiin toimitus jopa sisältyy Martinin "lahjaan"....Iloista päivää..Harri

25 marraskuu, 2006 15:18  
Anonymous markus kirjoitti:

Tilasin laitteen ja maksuja ei tullut, luottokortin numeroa ei kysytty. Toimitusajaksi lupaavat 3 viikkoa, saa nähdä miten käy. Järjestelmään piti rekisteröityä ennen tilausta.

25 marraskuu, 2006 15:59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tilasin, mutta jälkeenpäin jäi mietityttämään, miten valvovat yhteydenjakamistani? Onko olemassa mitään menetelmää, vai luottavatko vain ihmisten hyväntahtoisuuteen?

rickshaw

25 marraskuu, 2006 16:40  
Anonymous Naturalisti kirjoitti:

Wikipedian FONista kertova sivu väittää että moni suomalaisoperaattori hyväksyisi yhteyden jakamisen. En ole laajempaa tutkimusta tehnyt mutta ainakin Sonera Laajakaista ADSL:n palvelukuvauksessa sanotaan selkeästi: "Liittymän kapasiteettia ei saa jakaa kolmannen osapuolen kanssa."

Eihän tuota jakamista tosin taida mitenkään pystyä tarkkailemaan, joten Fon-purkin käyttäminen jää jokaiselle omantunnon kysymykseksi...

25 marraskuu, 2006 21:22  
Blogger Markku Siivola kirjoitti:

Fonin sivulla lukee että when you go to the Swedish, Danish and Finnish shops the fonera is FREE for those countries", mutta en löytänyt tarkempia ohjeita. Missä niitä on Helsingin seudulla? Vai miten/mistä ne voi ilmaiseksi tilata?

26 marraskuu, 2006 10:20  
Anonymous Ilari kirjoitti:

Markku Siivola kirjoitti
Missä niitä on Helsingin seudulla? Vai miten/mistä ne voi ilmaiseksi tilata?

Rekisteröidyt FON:n sivuilla ja tilaat normaalisti heidän nettikaupasta laitteen. Näyttää aluksi että hintaa olisi vajaa kolmekymppiä, mutta kyllä se lopulta ilmaiseksi sen laitteen ilmoittaa.

26 marraskuu, 2006 15:57  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ilmaisen tukiaseman tilaamisen pitäisi onnistua osoitteessa www.fon.com klikkaamalla Buy. Kun kohdemaaksi on valitti Finland, pitäisi hinnaksi tulla 0 € (kokeilin, näytti tulevan).

Tukiasema tulee sitten kuriirilla jossain ajassa, minulla toimitus kesti aikoinaan kuukauden.

26 marraskuu, 2006 15:58  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle