[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, marraskuu 28, 2006

Nokia-julkistukset Amsterdamissa

Nokia on tällä kertaa onnistunut pitämään loppuvuoden julkistustilaisuudensa salaisuudet melko hyvin piilossa, koska kuvia ei näytä vuotaneen tai muutenkaan ole selvää käsitystä tulevasta. Jotta eivä aivan pääsisi yllättämään, voisi katsoa mitä netissä on spekuloitu ohjelman perusteella.

Tiedotustilaisuudet alkavat huomenna Suomen aikaa 10:30 alkaen. Tänään alkaa samanaikaisesti järjestettävä Nokia Capital Market Days -tapahtuma, jonka ohjelma kertoo webcastin alkavan tänään Suomen aikaa klo 14:00. Siellä siis asiaa finanssi- ja markkinanäkymistä.

Mobile Phones – Consumer Demand Drives Product Development

Kehittyvien markkinoiden perusluureja? Jotkut arvioivat, että tulossa olisi ensimmäinen Texas Instrumentsin yhden piirin arkkitehtuuriin perustuva halpiskännykkä.

Enterprise Solutions – Building enterprise mobility

Spekulaatioissa ovat pyörineet E61:n kameraversio tai E65, joka olisi liukukannella varustettu mukaelma E60:sta.

Myös E80 ja E90 ovat ovat vilahtaneet spekulaatioissa, eli jonkinlainen laajakuvanäytöllinen kommunikaattoreiden seuraaja E-sarjaan. Muotoiluksi on arveltu jotain HTC Hermeksen tai TyTN:n tapaista.

Multimedia – Nokia’s next generation of mobile gaming

N-sarjaan pelikännykkä? N93 ja N95 ovat ymmärtääkseni ensimmäiset "seuraavan sukupolven pelialustaa" tukevat laitteet, joten kenties näille esitellään pelitukea. Edit: 30.11.2006 klo 17:58: Eivät ne olekaan, vaan NGG-laitteet ja -pelit ovat vasta tuloillaan.

Multimedia – Nokia 770 Internet Tablet

Internet Tablet 2006 -softa esiteltiin vasta, joten mitä nyt? Uudistettu versio? Tai kenties uutta softaa Linux-tabletille.

* * *
Suurin osa näistä oli tutulta venäläisfoorumilta.

Ohjelmassa ovat myös Mobile Music ja Location Based Services, mutta näiden pohjalta ei ole näkynyt laitespekulaatioita.

Kommentit: 13

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kai Öistämö näköjään esittelee muutaman uuden puhelimen. 6290, 6300, 6086, 2626.

28 marraskuu, 2006 14:35  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Näemmä ne tulivat julki jo ennen kuin odotin ohjelman mukaan.

6290 vaikutti edulliselta S60-laitteelta ja 6300 ilmeisesti 1,3 millimetrin paksuisena ohuin nokialainen tähän asti.

28 marraskuu, 2006 16:59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Uskoisin ja toivoisin että puhelinjulkistukset eivät jää tähän. Kyseessä on kuitenkin Nokia kauan hehkuttama tapahtuma, ja nyt nähdyt laitteet saivat aikaan korkeintaan haukotusreaktion...

28 marraskuu, 2006 19:02  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Tiedotustilaisuudet alkavat vasta huomenna.

Nämä olivat vasta Nokia Capital Market Days -tapahtuman julkistukset, joiden oli tarkoitus viestiä analyytikoille panostuksista kehittyville markkinoille ja tulihan sieltä se yksi "ohutkännykkäkin".

28 marraskuu, 2006 21:02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ei nyt sentään 1,3 millimetriä. Se olisi aika ohut.

29 marraskuu, 2006 02:04  
Anonymous juuso kirjoitti:

http://www.engadget.com/2006/11/28/a-few-more-spy-shots-of-nokias-870-internet-tablet/

29 marraskuu, 2006 02:44  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Nokia 6300:n kohdalla piti tietysti lukea 13,1 millimetriä.

Amsterdamin ohjelmaan:

Loppuohjelma Nokia Worldissä on kuulemma epävirallista, joten webcast loppui. Se siitä sitten, että voisi Suomesta käsin seurata.

29 marraskuu, 2006 11:47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eipäs taida tulla enää julkaisuja tuossa tapahtumassa. Aikamoinen pannukakku tässä suhteessa koko homma...

29 marraskuu, 2006 16:33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Aika pettymys tosiaan ollut uusien laitteiden suhteen. Kovin odottelin edes jotain päivityksiä E-sarjalaisiin, mutta ne jäi nyt sitten näkemättä...

29 marraskuu, 2006 21:02  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Spekulaatiot menivät ainakin isosti pieleen.

Varmaan nuo mainitut laitteet ovat tulossa, mutta vielä ei ollut niiden aika.

E-sarjan yläpäästä alkaisi kohta kaivata uutisia, kun kommareiden valmistuksen loppuminen on varmistunut.

30 marraskuu, 2006 01:12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nokian yksi viesteistä olli muistaakseni se, että nyt keskitytään harvempiin malleihin. Tällä on kaksi etua: 1. kuluttajille helpompaa ja 2. Nokialle helpompaa, kun voi keskittyä näiden puhelinten hiomiseen toimiviksi.

Tämä on mielestäni oikea suunta. Nokialla on muutama erittäin tärkeä puhelin tulossa putkesta ulos. N95 ja Amerikan markkinoille tarkoitettu N75. Varvinkaan N75 ei voi olla buginen kun sitä yritetään myydä amerikkalaisille operaattoreille.

Henrikki

30 marraskuu, 2006 10:15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hiukan huvitti tuo Nokian maininta siitä että heillä on toki ollut jo vuosia mahdollisuus tehdä hyvin ohuita puhelimia mutta eivät ole tehneet koska katsoivat että kuluttajat haluavat mielummin suuren akun tuomat edut.

Jos ottaa jonkun Nokian peruspuhelimen, vaikkapa 3250:n, sen käyttöajaksi on annettu jopa 180 min puheaikaa ja jopa 245 tuntia peukaloiden pyörittelyä. Mitä sanotaan ohueiden puhelinten isäksi kutsutusta RAZRista? RAZR V3i, puheaikaa 200-400 minuuttia ja peukaloiden pyörittelyä 200-310 tuntia.

Nokian sivulta löytyy 66 eri puhelinmallia ja pojilla ei tullut sen verran differentointi mieleen että siinä voisi olla vaikkapa 6 kpl ohutta mallia -- vaikkapa akun kustannuksella jos se ei nokialta taivu.

Nokia on perinteisesti ollut kehuttu tuotannostaan, tehokasta ja nopeaa, vähän hävikkiä tai turhaa. Ohuista puhelimista on puhuttu jo useita vuosia. Onko nykyään Nokian tuotekehitys hyytynyt niin hitaaksi powerpoint-sulkeiksiksi että jos tänään tulee uusi tarve, niin se saadaan markkinoille vasta 3-4 vuoden kuluttua?

30 marraskuu, 2006 12:26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nokian yksi viesteistä olli muistaakseni se, että nyt keskitytään harvempiin malleihin. Tällä on kaksi etua: 1. kuluttajille helpompaa ja 2. Nokialle helpompaa, kun voi keskittyä näiden puhelinten hiomiseen toimiviksi.

Mitä mitä, joko Nokia nyt alkaa tajuta tuon? :o Sehän vähentää myyntiä jos ei koko ajan tule uusia malleja ulos sen sijaan että tehtäisi toimivia!

Itse olen jo pitkään sanonut, että tarvittaisi vain eroteltavat sisuskalut ja ulkokuoret niin kaikki olisi nätisti. Ulkokuoret voisi vaikka itsekin vaihtaa sen mukaan mitä tarvitsee. Töihin näppiksellinen ja vähän isommalla näytöllä varustettu kuori, illalla sitten se kätevämpi ITU-T -näppiksellinen pikkupuhelin taskuun. Akku tietysti kotelon mukaan jne. Ei olisi ongelma nykyisilläkään tekniikoilla, tukeehan Symbian/S60 nytkin eri näyttöresoluutioita, eri syöttötekniikoita numeroista hipelöintinäyttöihin jne. Mutta eihän tuo käy, vähentäisi tosiaan myyntiä.

Saati sitten että ne softat oikeasti voisi päivittää, vaikkapa joka noita feature pakkeja vanhempiinkin malleihin. Rauta kun ei niin paljoa uusissa muutu mutta eipähän uusia softaversioita sinne silti anneta.

- Symbiatch

30 marraskuu, 2006 13:03  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle