[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, lokakuu 08, 2006

Series 80:n viimehetkistä

Nokia piti kuluneella viikolla Technology Media Briefing -tapahtuman, jonne en valitettavasti päässyt. Olin ehtinyt jo aiemmin ilmoittautua Motorolan Pariisin-keikalle. Oli muuten hauska sattuma, että ne osuivat tasan samoille päiville.

Tilaisuudessa puhuttiin S60-alustan tulevaisuudesta. Medioita seuraamalla muodostuu käsitys, että kommunikaattoreiden eli Series 80 -alustan elinkaaren päättyminen hiljaisesti myönnettiin. Otan esimerkin Tietoviikon perjantain numerosta (6.10.2006, #33, s. 2).

Tivissä on Omalla nimellä -kommenttina havainto:

"Vuonna 2004 yhtiön Powerpoint-kalvoilla vakuuteltiin Series 80 -alustan olevan 'here today and to say'. Nyt puhutaan tuesta. Se on aivan eri asia kuin alustan aktiivinen jatkokehittäminen.

Moni uskookin, että seuraava sukupolven kommunikaattori pyörii muiden yrityspuhelinten lailla S60-alustalla ..."

Uudesta paljastuksesta ei ole kyse. Muun muassa tässä blogissa ja Hesarin tekniikkablogissa Series 80 -alustan kehityksen päättymisestä kirjoitettiin ja keskusteltiin jo aiemmin.

Miksi sitten Tivin juttu on toimittajan kommenttilaatikko eikä uutinen? Syy on se, että Nokian ES- eli yritysratkaisujen yksikkö ei viesti asiasta medialle kovin avoimesti. Ilmeisesti Series 80:n dumppaamista ei haluta sanoa ääneen, koska 9300i on vielä aktiivinen tuote.

NES on viestinyt ainakin muutamille suurasiakkailleen ja kumppaneilleen siirtymisestä S60-alustaan sekä 9300:n ja 9500:n valmistuksen loppumisesta. Medialle tai sijoittajille tätä ei myönnetä ääneen.

Enemmän epävarma käsitykseni Nokian yrityspäätelaitteiden tulevaisuudesta tosin ulottuu paljon pidemmälle kuin ensi vuoteen, jolloin oletettavasti näemme E-sarjan ensimmäiset kommareiden seuraajat. Siihen palaan myöhemmin.

Tunnisteet:

Kommentit: 1

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Teron mainitsemasta linkistä löytyy parikin ihan mielenkiintoista podcastia powerpoint-kalvoineen. Kannattaa kuunnella ja katsoa läpi, jos Nokian CTO:n tai Research Centerin johtajan esitykset kiinnostavat.

09 lokakuu, 2006 01:01  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle