[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, syyskuu 22, 2006

Nokia E62 ja USA:n valloitus

Päivitetty 23.9.2006 klo 01:09. Palm Treo 650:n hinnasta oli tippunut yksi numero.)

Jatkona aiempaan, Nokia- ja USA-aiheeseen Yahoo!:n finanssisivuilla on kiinnostava artikkeli Nokia E62:n USA:n valloituksesta.

Eurooppalaisen näkökulmasta Nokia on älypuhelimissa markkinajohtaja, mutta USA:ssa sen Symbian-laitteita myydään ja tunnetaan paljon, paljon vähemmän. Artikkelin mukaan 70 prosenttia näistä "smart converged" -laitteista olisi siellä MotoQ:ta, RIM Blackberryä ja Palm Treoa.

Siinä misssä tekniikkajulkaisut yleensä vertaavat ominaisuuksia, tässä artikkelissa katsotaan hintaa operaattorin kautta hankittuna:

  • (HP iPAQ hw6515a: US$599,99, ilman operaattoria)
  • Motorola Q: US$199
  • Nokia E62: US$150
  • RIM Blackberry Pearl: US$199
  • Palm Treo 650: US$299

USA:ssa kilpaillaan siis tiukoilla hinnoilla operaattorisopimuksissa, ja Yahoo!:n analyytikkolähteiden mukaan juuri edullisempa hintoja on kaivattu, jotta USA:n kehittyneiden laitteiden markkina kasvattaisi osuuttaan.

Eurooppalaisen kateutta hintoihin vähentää se, että noista puuttuvat 3G- ja WLAN-verkkojen tuki. MotoQ on tosin CDMA-laite, joten sen nopeuksia en osaa arvioida.

E62:sta on julkaistu jo jonkin verran arvosteluita, joista osa on hyvinkin positiivisia:

"Nokia’s E62 smartphone is spectacular. There — I said it. I've been using one for a few weeks now and I'll go out on a limb to say that it may just be the best smartphone around." -- Gary Krakow, MSNBC
"The Nokia E62 certainly isn't for everyone, but with its powerful productivity apps, connectivity options, and solid call quality, the smart phone will make a good addition a corporate user's arsenal." / CNET News.com Reviews " -- Bonnie Cha, CNET

Nokiasta saattaa tulla USA:n markkinoiden kannalta kiinnostavia uutisia ensi viikolla, kun tiedotustilaisuus pidetään tiistaina New Yorkissa. Se keskittyy sivujen perusteella Nseries-tuotteisiin.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 3

Anonymous Elisa kirjoitti:

Nokia on alkanut selvästikin paljon aggressiivisemmin markkinoimaan E62 Amerikassa. Tämä näkyy mm ns. product placementeissä. Esim. E61/62 on näkynyt Amerikassa syksyllä alkaneissa sarjoissa kuten Showtimen Weeds-sarjassa jossa puhelin on saanut lähikuvauskohtelua useammassa jaksossa.

E61 ja E62 on Nokian parhaimpia julkaisuita pitkään aikaan, mutta itse jäin kaipaamaan vielä sitä kameraa mikä löytyy esim. Palmin Treoista ja Motorolan Q:sta. Ymmärrettävästi se on jätetty pois koska kyseessä on yrityspuhelin, mutta Nokialla riittäisi resursseja myös julkaista kamerallinen versio kyseisetä mallista. Lievästi sanottuna ärsyttävää...

22 syyskuu, 2006 15:40  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Huhujahan on aina, mutta yksi sellainen on, että E61:stä tulisi kameramalli.

22 syyskuu, 2006 17:08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kamera on E60/61:n paha puute. E70 on toimiva vaihtoehto, mutta ei uponne amerikkalaiseen populaan. Ei ainakaan massamarkkinoihin. Se on siihen liian erikoinen.

Molemmista E60/61:sta tulisi olla 2mpix-kameralliset versiot. Toivottavasti huhut pitää paikkansa.

22 syyskuu, 2006 21:44  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle