[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, syyskuu 29, 2006

Lipsasen mobiilitoimisto

Aamun TalousSanomissa (myös netissä) on juttu siitä, kuinka TeliaSonera Finlandin toimitusjohtaja Juho Lipsanen kertoo tulevansa toimeen jo Nokian yrityskännykällä ja kommunikaattorilla, eikä tarvitse enää kannettavaa tietokonetta.

Lipsasen salaisuus ei ole tekniikka, vaan sihteeri, joka tekee PowerPointit ja hoitaa ilmeisen paljon muitakin arkiasioita. Kuinkakohan paljon Suomessa on yritysjohtajia, joilla on varaa tällaiseen ylellisyyteen? Tämähän on satojen tuhansien pienten yritysten maa, ja TE 500 -listallakin tiputaan suhteellisen nopeasti pienempiin yrityksiin.

Toivottavasti Lipsasen alaiset sentään tutustuvat arjen realiteetteihin yritysten mobiiliteetin haasteissa, jotka koskettavat useimpia suomalaisia yritysten päälliköitä ja johtajia. Kännykän on toimittava yhteistyössä kannettavan tietokoneen ja yrityksen verkon kanssa, synkronointiin näiden välillä on voitava luottaa ja PC Suite pitäisi saada koneelle ilman, että asentamiseen tarvitaan IT-lähituen apua.

Kommentit: 9

Anonymous Kim Nyberg kirjoitti:

Itseäni nauratti jutussa eniten seuraava kohta:

"Lipsanen kaivaa puvun taskuistaan nykyisen toimistonsa.

Toisessa taskussa on yrityspuhelin ja toisessa kommunikaattori, jolla hoituvat työasiat."

Kannattaisikohan Lipsasenkin hankkia itselleen kommunikaattorin joka toimii myös yrityspuhelimena, ettei tarvi kantaa taskut väärällään erilaisia mobiililaitteita? :)

Kim

Ps. juu, samaa mieltä olen kyllä siitä että realiteetit ovat aika hukassa jos kuvittelee että nykyinen kommunikaattori korvaa kannettavan tai tietokoneen. Palataan asiaan sitten kun puhelimessa on joku oikea käyttöjärjestelmä, riittävä tallennuskapasiteetti sekä helppo tapa kytkeytyä 24" 1920x1200 näyttöön ja kunnon näppäimistöön ja hiireen. Joitain yrityksiä on jo tehty kuten esim. DualCor.

29 syyskuu, 2006 12:34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itse kiinnostaisi tämä OQO , jonka ensikertaa bongasin sarjasta 24. Ainakin teknisiltä ominaisuuksilta vaikuttaisi varsin pätevältä laitteelta.

29 syyskuu, 2006 12:56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hyvä skenaario: Lipsasen lausahdus on vain huono mainos.

Huono skenaario: Se pitää paikkaansa ja kaveri on noin vieraantunut normaalista työelämästä. Mieleen tulee surullisen kuuluisa hallituksen puheenjohtaja Talosen tapaus, joka ei ollut ikinä lähettänyt sähköpostia.

29 syyskuu, 2006 13:02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jos mennään tietotekniikka-alan ulkopuolelle niin löytyy varsin paljon ihmisiä, myös johtaja-tasoa alempaa, joilla sihteeri huolehtii monista asioista, jopa sähköpostin lukemisesta eli koputtavat olkapäälle että se xyz asia pitäisi hoitaa.

Nämä sihteerit tosin eivät ole niitä jotka istuvat jalat ristissä lakkaamassa kynsiään vaan viisikymppisiä neljän lapsen äitejä, joille työntekijöiden kaitseminen menee lomasta.

Kyse ei ole siitä etteikö henkilöt välttämättä osaisi tehdä näitä asioita vaan siitä, mitä oma aika maksaa ja miten se on parasta hyödyntää. Itse suhtautuisin varsin kriittisesti vaikkapa Stora Enson toimitusjohtajaan jos hän keskittyisi asentamaan kännykkäänsä sovelluksia edes tunniksi, sen verran kallis kaveri kuitenkin kyseessä.

PS. Jos firman työntekijä joutuu itse asentamaan PC Suiten niin metsään on menty jo aiemmin.

29 syyskuu, 2006 16:51  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"PS. Jos firman työntekijä joutuu itse asentamaan PC Suiten niin metsään on menty jo aiemmin."

Sellaista minä en tarkoittanutkaan, vaan nimenomaan lähitukea.

Aika monet Windows-ohjelmat voidaan nykyään asentaa verkosta etänä, mutta PC Suitesta monet ovat valitelleet, että asennus on ohjattava lähituelle. En tiedä onko tilanne parantunut uusimpien versioiden myötä.

29 syyskuu, 2006 19:47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Aika monet Windows-ohjelmat voidaan nykyään asentaa verkosta etänä, mutta PC Suitesta monet ovat valitelleet, että asennus on ohjattava lähituelle. En tiedä onko tilanne parantunut uusimpien versioiden myötä."

Eiköhän tossa ole yleensä syynä firmojen IT-politiikka, että normaalin työaseman tai läppärin käyttäjällä on minimioikeudet koneeseen, ei oikeuksia asentaa uusia ohjelmistoja koneelle. PC Suiten mukana tulee lisäksi puhelimen tarvitsema USB-driver. Jotta Windows toimisi luotettavasti, ei tavalliset käyttäjät pysty asentamaan mitään drivereita koneelle, vaan käyttäjän pitää olla Administrator-tasoinen.

30 syyskuu, 2006 08:54  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"Eiköhän tossa ole yleensä syynä firmojen IT-politiikka, että normaalin työaseman tai läppärin käyttäjällä on minimioikeudet koneeseen, ei oikeuksia asentaa uusia ohjelmistoja koneelle."

Juuri näin. Ja kun tilanne on kuvaamasi ja minun jo aiemmin kuvaama, on merkitystä sillä

a) voidaanko ohjelmisto asentaa etänä verkosta ilman että on käytävä fyysisesti paikalla, vai

b) onko IT-lähituen kaverin käytävä fyysisesti koneella asentamassa ohjelmisto.

Meillä ainakin ulkoistettu IT-tuki yrittää asentaa mahdollisimman monet ohjelmistot etänä, mutta jotkut vaativat lähituen käyvän fyysisesti paikalla.

Nokia PCS on yksi lähitukea tähän asti vaatineista softista.

30 syyskuu, 2006 14:43  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Tiedoksi myös, että poistin yhden tuplakommentin (sama teksti kahdesti).

30 syyskuu, 2006 14:44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

> Kim Nyberg said...
>Kannattaisikohan Lipsasenkin hankkia
>itselleen kommunikaattorin joka
>toimii myös yrityspuhelimena, ettei
>tarvi kantaa taskut väärällään
>erilaisia mobiililaitteita? :)

Pelaako tuossa FAXit hyvin? ei ole Qtekilla pahemmin FAXien kanssa touhuttua.

T:SS
Communicaattori tarkoitusta ihmettelin, jos yritys sarjan koneilla tarkoitettiin E sarjaa niin ilmeisesti Lipsasella on kovasti tarvetta FAXien lähettämiseen, tai sitten jokin tietty sovellus käytössä jota tarjolla vain Comminicaattoriin. muita syitä ehkä useat kalenteri tai osoitekirjat.

Silti tuntuu siltä että suoranaista teknistä tarvetta kahdelle "busines" luurille työkäytössä ei ole vaan kaksilaitetta muista syistä.

02 lokakuu, 2006 01:51  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle