[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, elokuu 31, 2006

Kitkerää tilitystä S60-selaimesta

Opera Mobilen pr-pomo tilittää blogissaan Nokian S60-selaimesta. Sivertsen viittaa The Registerin arvosteluun, jonka mukaan selain on helvetistä. En tiedä edustaako Opera-mies blogissaan itseään vai myös Operaa.

Tilanne on uusi ja yllättävä. Tähän asti Operasta on riittänyt, niin epävirallisesti kuin virallisestikin, vain kauniita sanoja Nokiasta. Yhteistyö on toiminut ja luottamus pelannut.

Pohjoismaiseen kulttuuriin ei ole tavallisesti kuulunut kilpailevan tuotteen avoimella loanheitolla. Yleensä täällä kilpaillaan sillä, että oma tuote on parempi, ja perustelut tulevat perään.

Kumpi sitten on parempi selain? En osaa sanoa. Jos laitan osoitepalkkiin minkä tahansa satunnaisen sivuston, kuten vaikkapa www.hs.fi, www.vr.fi tai www.yle.fi, todennäköisesti S60-selain saa siitä tolkkua selvemmin ja nopeammin. Joillakin sivuilla Opera Mobile taas toimii paljon paremmin.

HS.fi:n ja news.com:n etusivut aiemmin tänään, vasemmalla S60-selain ja oikealla Opera Mobile. Ruutukappaukset on pienennetty 352 x 416 pikselistä.

The Registerin arvosteluun en osaa ottaa juuri kantaa. Näkökulmia on monia, ja Opera Mobilen vs. S60 Browserin lähestymistapa on niin erilainen, että pakostikin mielipiteet jakautuvat. Jutusta ei selviä, kauanko kirjoittaja kokeili selainta.

Operan kannalta ratkaiseva kysymys on nähdäkseni se, riittääkö S60-selain useimmille kuluttajille vai kaivataanko Opera Mobile -selainta erikseen. Minä en ole enää sitä hakenut, puhumattakaan että maksaisin selaimesta erikseen. Jos näin on laajemminkin, Opera Software joutunee miettimään selainbisnestään taas uudelleen.

Tunnisteet:

Kommentit: 34

Blogger zache_ kirjoitti:

Registerin arvostelusta voisi kommentoida sen verran, että se näemmä piti myös NetFrontia vaihtoehtona Nokian S60-selaimelle, mikä on aikamoista itsepetosta jo.

Mitenköhän lienee, saako Opera mitään merkittäviä summia kännykkäkäyttäjiltä. Suurempi taloudellinen kysymys lienee se, että saako Opera myytyä selaintaan jatkossa operaattoreille jos Nokian open source core selain lyö itsensä läpi.

Coren ollessa ilmainen niin muutkin kyllä osaa siihen päälle selaimen gui:n rakentaa.
--------

Sitten mobiiliwebistä.

Selaimien paremmuutta olennaisempi kysymys on se milloin nettisivuista aletaan tekemään sellaisia, että ne pystytään selkeästi ssr:llä tai Nokian selaimen kohdalla css:llä mobiililaitteissa näyttämään.

Molemmat selaimet meinaan teknisesti jo mahdollistavat sen, että sivut voisivat olla ilmankin massiivista raiskausta käyttökelpoisia.

Tosin tietokoneiden IE6 ei sitten css:ää enää osaakkaan...

perjantai, 01 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Se vähä mitä olen itse ehtinyt uutta S60 selainta käyttämään on kyllä vakuuttanut. Esim. E60 tai E70 ovat loistavia aivan normaalien html-sivujen selaamiseen.

Uskoisin että Operalla silti on mahdollisuutensa. Kaikki matkapuhelinvalmistajat eivät varmaan kehitä itse selaimiaan. Lisäksi Operalta on tullut Opera mini -selain Java puhelimiin, joita on valtaosa matkapuhelimista on vielä hyvän aikaa.

perjantai, 01 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itsekin ihastuin S60 selaimeen, ensimmäinen mukana kulkeva selain jolla voi oikeasti www-sivuja käyttääkin ilman että ne raiskataan johonkin täysin tunnistamattomaan muotoon. E60:n tarkka näyttö tietysti auttaa, selain on kohtuullisen nopea ja yhteyskin on helposti ollut 3G tai WLAN.

Operan selaimista jäänyt hiukan fiilis että näissä on pyritty tekemään selailusta "2110-mallista" eli sivua ei pyritäkään näyttämään alkuperäisen kaltaisessa muodossa vaan heidän mielensä mukaisesti sovitettuna dummy-puhelimelle.

Operan bisnes taisi kaatua siihen että markkinoilta löytyy nyt muutama ilmainen / pienellä rahalla saatava webcore, joilla kuka tahansa pystyy tekemään selaimen moneen käyttöön. Näihin pohjautuvat selaimet, Firefox ja Applen Safari etunenässä, ovat muuttaneet pelitilanteen siten että selainta peilataan näihin eikä jälkijunassa tulevaan Internet Exploreriin, joka oli Operalle vielä helppo kohde.

Ei taida exit-strategiatkaan Operaa juuri houkutella, listautumista vaikea perustella ja kuka isompi yritys taas tarvitsisi Operaa itselleen.

perjantai, 01 syyskuu, 2006  
Blogger zache_ kirjoitti:

Ei nytten ihan vielä kannata kuopata Operaa. Onhan se nyt kisannut open sourcen kanssa alusta lähtien ja nykyinenkin symbian versio on project magicin jälkeläisiä. (Operan shared source kädenojennus koodareille -97) Heillä on ihan hyvä visio siitä miten open source maailman kanssa toimitaan, joten tuskin se tulee tappamaan niitä.

Operan strategiana on tuntunut olevan tehdä uusia innovatiivisia juttuja ekana, mutta nyt S60 selain ehti ensin tuomalla tuoreen coren tietokonepuolelta ekana. Tämä luultavasti tappaa Netfrontin, jolla ei ole mitään vastaavaa tarjottavana ja pakottaa Operan tuomaan uuden coren laajemmalti myös.

Mutta Opera on jumissa jo jaossa olevassa Opera 6-coressa (N770, vanhat S60 puhelimet, UIQ, NDS jne..) , eivätkä käyttäjät ole siitä hetkeen vaihtamassa.

Joten vaikka Operan uusi selain tarjoaisikin Ajax,CSS-tuen, niin silti kuluttajien kannalta kisa käydään Opera 6-core vs Opera mini vs N-S60 selain välillä.

Joka vertailuna on aavistuksen mauton siksikin, että N-S60 selain toimii paljon paremmalla raudalla :)

perjantai, 01 syyskuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

"milloin nettisivuista aletaan tekemään sellaisia, että ne pystytään selkeästi ssr:llä tai Nokian selaimen kohdalla css:llä mobiililaitteissa näyttämään."

Ei ehkä koskaan :-). Laajakaista lisääntyy sitä vauhtia, että halukkaat mobiilisivujen käyttäjät vähenevät tavallaan koko ajan, vaikka promillella olisikin jo gigahieno mobiiliselain.

Kehittyvissä maissa tilanne lienee päinvastainen. Esim. html2wml muuntimia on tupsahtanut kiinalaisille saiteille varsin paljon, seuraavaksi eniten tuntuu olevan itäblokin maissa.

perjantai, 01 syyskuu, 2006  
Blogger zache_ kirjoitti:

Karinselle

Oletat, että ne ihmiset joilla ei ole pääsyä nettiin säännöllisesti olisivat niitä, jotka ovat potentiaalisia mobiilinetinkäyttäjiä?

Oma olettamukseni on se, että mobiilinettiä käyttäisivät ne, jotka ovat oppineet hyödyntämään nettiä aktviisesti muutenkin ja mobiilinetti on heille vain langaton laajennus sille mitä he muutenkin tekevät.

Ja mobiilissa ihmisten fyysiset rajoiteet määräävät kuinka pieniä / isoja gadgetit, ei se kuinka nopeita nettiyhteyksiä tai tarkkoja näyttöjä gadgeteissä on, niin webbisuunittelijoiden on pakko reagoida siihen suunittelutasolla ennen kuin jutut lyö läpi.

lauantai, 02 syyskuu, 2006  
Anonymous -=[HiskiBoy]=- kirjoitti:

Itse mua ainakin mobiililaitteella kiinnostaa lukea esimerkiksi mitä lehdon blogissa kirjoitetaan selkeästi ja nopeasti. Ei mua kiinnosta onko sivu nyt teknisesti hienon näköinen. Sitä hienoa sivua sit voi kattella Tietokoneen näytöllä. Liika hienous vaan mielestäni sotkee mobiili surffausta. Siksi mobile Operassa valitsen aina sen Speed tilan. Mielestäni se on mobiili laitteessa selkeämpi. No nyt olen kyllä Opera Miniä käyttänyt sen takia, että sivut aukeavat kootuu vauhdilla ja näen lukea juuri sen asian minkä tarvitsen sivulta.

Muistan kun ensimmäistä kertaa käytin s60 3editionin selainta... Asetukset ja Täh missä on Small Screen Rendering...

Sit muistan ku isälleni mainitsin, että Hieno uus Opera Mini on lanseerattu ja käytän sitä itse motorolassani koska siihen ei parempaa saa. Silloin isä oli sitä vastaan ja sanoi tuon uuden 3edition selaimen olevan ainut oikea... Nyt soitin isälleni viime viikolla ja kappas. Opera miniä käyttää 99% kerroista, kun selaimen avaa. Sama sillä... Ei sitäkään loppupeleissä kiinnostanut mobiili laitteessa nähdä teknisesti hienoja sivuja vaan selkeästi se asia mitä haluaa sivulta lukea.

Saa olla eri mieltä mun kanssa, mutta päätinpäs vaan nyt sanoa tuollaisen kommentin tähän väliin.

Mielestäni tälläiset sivut kuten
http://www.raamattupuhuu.fi on tehty mobiililaitetta ajatellen kivasti. Css jos selaa pc: llä sivua ja ilman jos mobiili laitteella. Mobiili Operassa ja mun Qtek 9100 Windows mobile 5 laitteessa sivu toimi myös kivasti.

-Näyttö pystyasennossa: Ilman Css
-Näyttö vaakaan käännettynä: Css mukaan

Tuon kaltaiset ratkaisut esimerkiksi toimii mobiili laitteella selkeästi. Sillonku kaveri teki sitä sivuu se vielä kysy multa, että toimiiks tää sun nokia puhelimes kivasti. Ja yhteistuumin totesimme että toimiihan se.

Sama juttu jos klikkaat mun nimee niin näet mun seurakunnallemme tekemän sivun, joka ei nyt ole mun taidoista johtuen maailman selkeiten tehty sivu, mutta silti toimii (sitä kalenteria lukuunottamatta) mobiililaitteessa kans kivasti. Tosin jotku mobiili selaimet hanskaa sen kalenterinko ihan kohtalaisesti. Kalenteri sit on vaan NVU automaatti toiminnolla tehtu ja itse suomennettu. Ei mun taidot vielä riitä tollasen tekemiseen. Vaikka nykyään päivitän sivuja ihan Notepad2 editorilla käsin ilman NVUta :)

lauantai, 02 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jos Opera Mini -tyylinen sivun muokkaus pelkästään olennaiseen sisältöön olisi lyönyt läpi, se olisi jo niin tehnyt. Eli nyt siitä tulee vain tietyn ryhmä niche. Näistä wap-look-a-like sivuiksi tehdyistä www-sivuista tulee muutenkin mieleen lähinnä joku entisajan gopher.

Parin vuoden sisällä 640x480 tai tarkemmat näytöt yleistyvät ja todellista layoutia halutaan sivulta entistä enemmän. Tässä resoluutiossa alkaa olla jo sen verran potkua että 1024x768 ruudulle tehty sivu on helppo pienentää siihen kokonaan.

lauantai, 02 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Olen samaa mieltä Hiskiboyn kanssa, että tärkeintä ei ole näyttävyys, vaan käytettävyys.

Uusi S60 selain onkin minusta tässä ylivoimainen Operaan verrattuna (okei, salasanamuistia kaipaan). Sivusta saa yleiskuvan nopeasti ja voi keskittyä haluamaansa tarvitsematta skrollata koko sivua läpi. Useimmat sivut on vielä tuttuja, joten tämä nopeuttaa surffaamista edelleen.

Luovuin jopa Nokian 770:sta N73:n oston jälkeen.

Henrikki

lauantai, 02 syyskuu, 2006  
Anonymous -=[HiskiBoy]=- kirjoitti:

Joo jos layouttia halutaan pitää näytön koon kasvaa vähintään samaan kuin mun qtek 9100: ssa

Näyttö (qtek9100): Reflektiivinen 2.8" kosketusnäyttö, resoluutio 240 x 320, 64k väriä. sillä oli jo kuva vaakaan käännettynä kattoa sivun hienoja layoutteja. :-) Ei tälläisellä pienellä esim. n80 jaksa layoutteja kattoa

Mutta muistetaan, että joku tykkää mansikkajäätelöstä ja joku suklaa... Eli jotku haluaa nähdä näyttäviä sivuja ja jotku vain pelkän asian kivasti

lauantai, 02 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kun oli puhetta tuosta, että onko sillä vaikutusta käyttökokemukseen miten sivut on teknisesti tehty, niin sivullla Accessites.org
on arvioitu hyvin hyvien käytäntöjen mukaan tehtyjä sivuja.

Nyt joku voisi erilaisilla mobiiliselaimilla ja verkoilla kokeilla käyttää tuolta löytyviä saitteja ja sitten ottaa siihen vertailukohdaksi joku perus-mainostoimisto jööti tai humppa cms-sivusto, niin saataisiin jotain tuntumaa tähänkin kysymykseen.

lauantai, 02 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Jos Opera Mini -tyylinen sivun
>muokkaus pelkästään olennaiseen
>sisältöön olisi lyönyt läpi, se olisi
>jo niin tehnyt. Eli nyt siitä tulee
>vain tietyn ryhmä niche.

Tarjontaa ei ole ollut, eikä välttämätöntä tarvetta, eli PCt ovat olleet riittävän nopeita ja riittävän nopeissa naruissa, jos takerrellut niin on valitettu yhteyttä tai konetta,eli nostettu nopeutta tai uusi PC.

Siten jos on kokeiltu rajoittuneempaa laitetta (mobiili) on syytetty laitetta, ei sivuja. joten taidat olla oikeassa.

Toinen ongelma että on paljon sivuja jotka eivät oikein toimi "tekstiversiona". (yleensä kyse sivuntekijän ymmärtämärrömyydestä)

Kuitenkin ihmisiä kiinnostaa sisältö, olivat sitten nörttejä tai taviksia.

Teksti versioden/mobiiliversioden huomioiminen ei estä edes mainontaa, pitää muistaa että mikä firma on parhaiten menestynyt nettimainonnassa, sattumalta ne mainokset ovat pitkälti tekstipohjaisia.

sunnuntai, 03 syyskuu, 2006  
Anonymous .=[HiskiBoy]=- kirjoitti:

Uus opera mobile 8.65 tullu
Lue Symbian Freakista lisää

En tiä on se kait jo hetken ollu, mut huomasin sen just. Eipäs näytä yhtäkkiseltään olevan kuin ulkoasu ja pikanäppäin muutoksia.

sunnuntai, 03 syyskuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Zachelle: Lähinnä sitä kait yrittää arvioida selkeimpiä motiiveja. 3G ei käytännössä tule olemaan pitkään aikaan oikeasti olemassa, saati että monella olisi kunnon päätelaitteita. Ihmiset eivät osta sellaisia - datapaketeista puhumattakaan, ennenkuin ovat vakuuttuneita mobiilinetin tarpeesta. Webin & s'postin käyttö ja tarve on opetettu koulussa ja töissä, mobiilinetin käyttöä, hinnoittelua ja hyötyjä ei opeteta missään. Mobiilinettiä tarvii eniten vain liikkeellä ollessa - tai silloin kun on pakko päästä nettiin.

Väittäisin että tämä pakko, eli ulkoinen motivaatio, on suurempi niillä, joilla toimeen/kylläiseksitulo on kiinni yhteyden saannista. Itsekin olen saanut toiveen korjata wap-reittiopas henkilöltä, joka työssänsä reissaa julkisilla.

Koska sähköposti tavoittaa vain arkisin, niin siitäkään tuskin tulee megaluokan mobiilia yhteydenpitovälinettä, paitsi ehkä nuorten keskuudessa.

Oliko se nyt perjantain hesari, jossa joku Afrikan talouden tutkija kertoi matkapuhelimen soveltamiskohteista Afrikassa ja että käyttö olisi kovasti nousussa. Eiköhän operaattorit sielläkin tosin yritä estää halvimmat tiedonvaihtokeinot.

Maailman ensimmäisen GSM-verkon pykänneellä ei muuten ole kunnon GPRS-verkkoa (jos haluaisi katsoa edes juna-aikatauluja :), kun menee junalla Espoosta Helsinkiin. Turha ehkä tehdäkään, kun julkisissa puhuminen alkaa olemaan out. Ja se Rätinän gw:kin on vieläkin ihan kelvoton (itse tietty käytän internet-apn:ää). Ja mistäköhän huijauslaskujen lähettäjät saa MSISDN:t, Ellulla kun on sopivasti Google.com etusivulla - etsi siinä sittten turvallisia mobiilipalveluja... Toivottavasti S60 selaimen wap-gw-tuki peruutetaan :-).

maanantai, 04 syyskuu, 2006  
Anonymous -=[HiskiBoy]=- kirjoitti:

Mä sain keskiviikkona 6.9.2006 n93 Näyttö poikittain niin nokia selainkin voise melki alkaa rulettaan :-) Pitää vielä maiskutlla ja tutkailla, että onko se hyvä vai ei.

Laittaa sivun näkymään pienempänä niin näkee kokonaisuuden ja kun sit haluaa lukee voi suurentaa... pikanäppäimet * ja # toimii zoomina :-)

Opera minissä taas on etuna se, että sivuilta joissa on paljon dataa ei tule niin isoa pakettia, koska toi mini saa kaiken pakattuna ja kuvat valmiiksi pienennettynä näytölle sovitetun kokoisena. Ei syödä pientä data pakettia heti kokonaan.

Ja onhan se mini ovela idea saada mihin tahansa java puhelimeen nettisivut. Mielestäni antaisin pisteet siinä suhteessa Operalle.

Vois sonerakin sen nettinopeuttimensa panna toimimaan kuten tuo Operan niin olis tosi hyvä. ennenhän se toimi paitsi kuvien pakkausta heikennettiin kuvan koon muuttamisen sijasta.

perjantai, 08 syyskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

RX Pharmacy Online. Order Generic Medication In own Pharmacy. Buy Pills Central.
[url=http://buypillscentral.com/buy-generic-viagra-online.html]Purchase Discount Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu[/url]. prescription generic pills. Cheap drugs pharmacy

torstai, 12 marraskuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Suitable multitudinous years Buy off Cialis Lower Dispensary has been recognizable among leading online pharmaceutics suppliers and customers everywhere discount Viagra now the world.

tiistai, 17 marraskuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Looking what fuctioning

keskiviikko, 17 maaliskuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hi I like your site and would like to propose a link exchange.
Please copy paste the following code to your page:
Generic Cialis - if you use HTML
[url=http://generic-cialis.socialgo.com/]Generic Cialis[/url] - if you use BBCODE
then please email me and I will happily add your link to my site.

maanantai, 22 maaliskuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

The world each makes the assumption that the airing of an slip is comparable with the ascertaining of accuracy - that the erroneously and truth are guilelessly opposite. They are nothing of the sort. What the faction turns to, when it is cured on one boob, is normally simply another error, and peradventure a woman worse than the first one.

keskiviikko, 14 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

The midwife precisely each makes the assumption that the airing of an at fault b mistakenly is duplicate with the ascertaining of accuracy - that the erroneously and fact are plainly opposite. They are nothing of the sort. What the world turns to, when it is cured on one error, is almost always fully another fluff, and maybe united worse than the triumph one.

keskiviikko, 14 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

All schools, all colleges, set up two mammoth functions: to converse, and to disguise, valuable knowledge. The theological insight which they not reveal cannot justly be regarded as less valuable than that which they reveal. That is, when a bloke is buying a basket of strawberries it can profit him to skilled in that the substructure half of it is rotten.

perjantai, 16 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Elation is something sure and unabridged in itself, as being the target and close of all practical activities whatever .... Ecstasy then we interpret as the spry effect of the care for in conformity with perfect goodness or virtue.

lauantai, 17 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jokes of the de rigueur big-hearted, well told, can do more to inform questions of civics, stoicism, and data than any number of dull arguments.

sunnuntai, 18 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eating, loving, singing and digesting are, in fact, the four acts of the jocular opera known as individual, and they pass like bubbles of a control of champagne. Whoever lets them contravene without having enjoyed them is a entire fool.

sunnuntai, 18 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eating, loving, singing and digesting are, in actually, the four acts of the comic opera known as freshness, and they pass like bubbles of a grit of champagne. Whoever lets them break without having enjoyed them is a complete fool.

sunnuntai, 18 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

May your passion be the stone of corn stuck between your molars, always reminding you there's something to demonstrate a tendency to.

maanantai, 19 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

May your passion be the substance of corn stuck between your molars, always reminding you there's something to tend to.

maanantai, 19 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

When he who hears does not positive what he who speaks means, and when he who speaks does not know what he himself means, that is moral

tiistai, 20 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

The stress of plan for for our vigilance to hold in object is to emphasize upon the brightest parts in every prospect, to command off the thoughts when management upon disagreeable objects, and strive to be glad with the present circumstances adjacent us

tiistai, 20 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

And you in the long run get to a consensus, where you get a sense of what unqualifiedly ought to be done, and then they entrust it to me and then I take it. I average delineate it in the sentiment, the philosophical sense.

keskiviikko, 21 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

And you in the long run have to a consensus, where you get a nous of what unusually ought to be done, and then they give ground it to me and then I unholster it. I mean delineate it in the sentiment, the theoretical sense.

perjantai, 23 huhtikuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Lovingly done is better than spectacularly said.
[url=http://seiko-sportura.webs.com/apps/blog/]seiko sportura[/url]

seiko sportura

torstai, 13 toukokuu, 2010  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle