[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, toukokuu 16, 2006

Xbox 360 ja Java-kännykät

Viime viikon E3-messujen yksi tulevaisuuden visioista oli Microsoftin Bill Gatesin hehkutus siitä, että jatkossa pelejä voi pelata niin olohuoneen konsolilla, makuuhuoneen PC:llä ja kännykällä. E3-lehdistötilaisuudessa näkyi suosittu Zuma-peli, jonka kännykkäversion ruudulla luki "resume on Xbox 360".

Tällaista ei suoranaisesti tiedotustilaisuudessa luvattu, mutta vilahtanut kuva viittaa kiinnostaviin mahdollisuuksiin. Tilaisuuden voi katsoa jälkikäteen webcastina esimerkiksi GameSpotin E3-sivuilta.

En tiedä millaisia (jos mitään) demoja tästä E3:ssa esiteltiin, mutta yksi realitaatteihin viitttaava yksityiskohta on lehdistötiedotteessa:

Microsoft’s mobile offering. Spanning Windows Mobile®, Java and BREW-based handsets, the world-class mobile games service will give gamers on-the-go access to cross-platform gaming communities at any time, from any location. By this time next year, users will be able to send messages, access friends lists, download the best of mobile game content, and sample, purchase and play favorites such as “Bejeweled, “Zuma” and “Hexic®” as part of the integrated gaming world.

Tiedotustilaisuudessa puhuttiin vain Windows Mobile -laitteista ja -peleistä, mutta tiedotteen perusteella markkinatilanne sentään tunnustetaan. Jos isot kuluttajamassat halutaan mukaan, Windows Mobile -tuki ei riitä pitkälle.

En ole jaksanut innostua noista arcade-peleistä Xbox 360:lla, mutta Live-sovelluksen saaminen kännykkään kuulostaa kiinnostavalta. Kännykällä voisi tarkistaa, onko kukaan kaveri pelaamassa netissä. Pelaajan kirjautuessa Xbox Liveen saisi kaveri halutessaan tästä viestin Live-sovellukseensa.

Uudelle käyttäjälle voisi lähettää tekstiviestin. Kysehän on maksullisesta palvelusta, joten jokainen uusi käyttäjä on Microsoftille potentiaalinen maksava asiakas.

Minulla loppui mielenkiinto Xbox Liveen aiemmin juuri siksi, etten koskaan tiennyt milloin kaverit ja tuttavat olivat pelaamassa. Konsoleiden, PC:iden ja kännyköiden yhteinen viestisovellus voisi tuoda tähän parannusta.