[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, toukokuu 13, 2006

WSJ: Nokia 770:n seuraaja julki tiistaina

Huomasin Hesarista, että Wall Steet Journal oli uutisoinut perjantaina, että Nokia julkistaisi ensi viikolla yhteistyön Googlen kanssa. Kyse on WSJ:n mukaan GoogleTalkista eli internet-puheluohjelmasta. WSJ:n juttu aukeaa vain tilaajille, mutta Reutersin jutussa on lainattu pääkohdat ja täydennetty aukkoja.

Mistään suuresta yllätyksestä ei ole kyse, koska Nokia on jo aiemmin kertonut, että Nokia 770:aan tuodaan Internet Tablet Edition 2006 -softan myötä VoIP-ominaisuudet.

Nokian Ari Jaaksi paljasti haastattelussani, että Nokia 770:n seuraaja on jo kehitteillä. Jaaksi korosti, että Nokia 770:n käyttäjät saavat uudet softaominaisuudet ilmaiseksi netistä ladattavana päivityksenä. Seuraajan laitetason uudistuksia hän ei halunnut paljastaa.

WSJ:n mukaan julkistus tapahtuisi tiistaina Ruotsissa. Sattumaa tuskin on, että Nokia Multimedian johtaja pitää esityksen VON Europe 2006 -konferenssissa Tukholmassa tiistaina klo 11.30 (Suomen aikaa lo 12.30). VON on ninenomaan VoIP:iin keskittynyt konferenssi, ja paikalla on Nokian johtajien lisäksi muun muassa Skypen pääjohtaja Niklas Zennstrom.

Jo ennen Barcelonan 3GSM 2006 -tapahtumaa oli ennakkotietoja, että Nokia ja Skype julkistaisivat yhteistyönsä, mutta julkistus peruuntui viime hetkellä. Tämäkin julkistus saattaa siis tulla ensi viikolla VON:ssa.

Tunnisteet:

Kommentit: 2

Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Toistaiseksi julkistettiin vain softapäivitys Nokia 770:lle, ei siis vielä uutta laitetta. Kenties WSJ:n tiedot uudesta mallista jo nyt eivät pitäneetkään paikkansa.

tiistai, 16 toukokuu, 2006  
Blogger bloomberg kirjoitti:

Ei ainakaan tuossa linkkaamassasi Reutersin tiivistelmässä puhuttukaan mitään uudesta mallista, 770:n uudesta versiosta vain. Hyvä juttu joka tapauksessa, että tuo luvattu OS 2006 saatiin julkaistua.

tiistai, 16 toukokuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle