[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, toukokuu 18, 2006

Kamerakilpailu: N93 vs. K800i

Venäläinen Mobile-Review on julkaissut kattavan arvion Nokia N93:stä kuvineen. Siinä on esitelty käyttöliittymä, toiminnot ja ohjelmiston yksityiskohtia. En tiedä mistä nämä venäläiset kaverit saavat laitteensa, mutta on tässä ainakin haastetta printtimedialle, joka tyytyy odottelemaan lopullisia myyntituotteita.

Huomasin myös S60 Multimedia -blogin kommenteissa linkit vertailukuviin Nokia N80:lla, Nokia N93:llä ja SE K790:llä (sama kamera kuin K800:ssa). Nyt näyttää siltä, että N93 haastaa tai jopa ohittaa selvästi Sony Ericsson Cybershot-kameran, jota on ehditty jo julistaa vuoden 2006 kännykkäkamerakisan voittajaksi. Ero on toki se, että K790/K800 mahtuu pieneenkin taskuun, N93 on edelleen melko kookas.

Isompi ero N93:n eduksi näyttää tulevan videokuvauksessa, sillä siihen Sony Ericsson ei ole vielä juurikaan panostanut. Kokeilin videokuvausta K800:lla nopesti julkistuksen aikaan, ja melko tökkivää ja alhaisen resoluution videota se edelleen oli.

Minä uskon, että videokuvauksesta tulee iso juttu, koska aika harva on viitsinyt hankkia erillistä digivideokameraa. N93:n videokuvauksen laatu näyttää tähän asti julkaistujen videoiden perusteella riittävältä vaikka omien lomavideoiden tekemiseen tai toimittajan videobloggailuun messuilta ja muista tapahtumista.

Kommentit: 6

Anonymous Jukka kirjoitti:

Vertailu on ehkä vähän epäreilu, koska N93:n kamera on selvästi isompi kuin K790/800 ja N80. Ainakin minun maalaisjärjellä isompi = parempi mekaniikka. Ehkä pitäisi vertailla samalla form factorilla toteutettuja malleja, jotka väkisin ovat melko samankokoisia kameroiltaan.

torstai, 18 toukokuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itse olen kovin kiinnostunut videokuvausmahdollisuuksista, varsinkin kun laatu tosiaan alkaa näyttää riittävältä. Jostain syystä vain minulle videokamera on sellainen vähintään 25x15x10 senttiä iso laatikko, nykyiset digivideokamerat tuntuvat leluilta joita on vaikea pitää heilumatta. Mutta olenkin vanhakantainen aina.

- Symbiatch

torstai, 18 toukokuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Vertailu on ehkä vähän epäreilu, ...."

Totta osittain, yhteistä noissa on lähinnä että markkinoidaan hyvällä (matkapuhelin) kameralla, muuten erot muussa ovat isoja, toinen pienehkö perusluuri, toinen vähän "älykkäämpi" ja suurempi toteutus. Uskon että toisia kiinnostaa koko, toisia joku muu. Mutta siltikin monipuolisempaa luuria hakevistakin varmaan moni tinkii enemmän tai vähemmän ja valitsee pienemmän N sarjalaisen.

T:SS

torstai, 18 toukokuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ammattilainenhan käyttää niin liikkuvassa kuin paikallaanpysyvässä kuvassa tukevaa, raskasta kameraa. Ei sen takia etteikö tekniikkaa kenties saisi pienemmäksi (optiikka oma lukunsa) mutta sen takia että tukevaa laitetta on helpompi käyttää ja lopputulos parempi.

Lomakuvissa on helppo huomata mitkä on otettu sillä pakollisella digipokkarilla (joka on 10x parempi kuin paraskaan kännykkäkamera) ja mitkä mukana kulkevalla, isommalla järjestelmäkameralla.

Toki jos kuvia tai videota ei katsota koskaan kännykkää suuremmalla näytöllä (televisio, suurennettuna tietokoneella, jne) niin kyllähän nuo alkavat hiljalleen ottaa ihan järjellistä still- ja liikkuvaa kuvaa.

Digipokkarit kännykkäkamerat saattaisivat jossain vaiheessa jossain määrin syrjäyttää. Lähtökohdaksi olisi vain parempi ottaa nykyinen digikamera ja kokeilla mahduttaa se puhelin siihen..

torstai, 18 toukokuu, 2006  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"Vertailu on ehkä vähän epäreilu, koska N93:n kamera on selvästi isompi kuin K790/800 ja N80."

Minä ainakin vertaan kuluttajana laitteita siinä mielessä, että jos kevyessä ja pienessä koossa saa hyvän kameran, en halua mukaan isoa ja raskasta laitetta.

Esimerkiksi SE K750i ottaa usein aivan yhtä hyviä kuvia kuin Nokia N90, mutta kokoero on melkoinen.

Onhan eroja toki muitakin, mutta ajattelin nyt nimenomaan kilpailua kameran paremmuudesta.

lauantai, 20 toukokuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"En tiedä mistä nämä venäläiset kaverit saavat laitteensa, mutta on tässä ainakin haastetta printtimedialle, joka tyytyy odottelemaan lopullisia myyntituotteita."

Jos jotain voi päätellä operaatttorin SIM-kortista, niin nämä kuvat/kuvatut laitteet on saatu joltain nokialaiselta. ;-)

lauantai, 20 toukokuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle