[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, huhtikuu 20, 2006

Vanjoen avoin WLAN

Kiinnostava poiminta aamun ITviikosta. Nokia Multimedian johtaja Anssi Vanjoki kertoi lehdelle (ilmeisesti maaliskuun lopun Suomen mobiilihypetystilaisuudessa) pitävänsä kotinsa WLAN-verkon avoimena.

Vanjoki sanoi lehden mukaan, että hänen tekee mieli laittaa katolleen kyltti. "Ilmainen wlan. Tervetuloa käyttämään!"

Vanjoen mukaan kylttiä ei vielä tosin ole, koska hän epäilee, ettei lähiympäristöstä löydy montaakaan käyttäjää.

"Mielestäni verkkoyhteyttä ei pidä sulkea missään tapauksessa. Nytkin wlan-verkkoni on kyllä avoin, mutta tietokoneet on kyllä suojattu", Vanjoki sanoi haastattelussa.

Minä en ole vielä yhtä rohkea, koska en halua vastata naapureiden ja ohikulkijoiden tekemisistä internetissä. Ei ole kiva juttu, jos KRP kiikuttaa koneeni kuukaudeksi tutkittavaksi satunnaisen ohikulkijan tekemien tietomurtojen tms. vuoksi.

Huhtikuun Tietokone-lehdessä (Tietokone 04/2006, 7 €) Elisan ja TeliaSoneran johtajat arvioivat, että juuri tästä syystä suomalaiset eivät mielelläkään avaa koti-WLAN-verkkoaan. Toinen syy on kuulemma "omistamisen halu".

Kommentit: 9

Blogger Kari Haakana kirjoitti:

Tuo "omistamisen halu" on sellainen myyttinen yksisarvinen, jota bisneksensä menettämistä hysteerisesti pelkäävät johtajat käyttävät, kun kaikki muut argumentit ovat loppu.

Itse näen yhä enemmän esimerkkejä siitä, että ihmiset haluavat nimenomaa jakaa, kun kyseessä on jokin sellainen, joka ei jakamalla vähene. Kaista (Fon), itse otetut valokuvat (Flickr), luetut kirjat (Bookcrossing), linkit (del.icio.us)... esimerkkejä riittää.

torstai, 20 huhtikuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Heh, tämä yhteisöllinen palvelu voitaisiin brändätä vaikka Wlanjoen Commarikaistaksi :-).

torstai, 20 huhtikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kyllähän kimppaverkkoja ja -yhteyksiä ja vastaavia virityksiä löytyy esikaupungeista ja pienemmiltä alueilta, joissa naapurit tuntevat toisensa.

Asun omakotitalossa ja oma wlan juuri ja juuri kuuluu talon ulkopuolelle, aika epätodennäköistä että joku tulisi avoimen wlanin takia surffaamaan pihalleni..

torstai, 20 huhtikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minulla WLAN kuuluu (kolmannesta kerroksesta) ainakin tuohon etupihalle, joskus piruuttani kommukalla kokeilin mihin asti menee. Eli jos joku sattuisi tuossa edessä seisomaan niin ehkä pääsisi tunkeutumaan jonnekin. Avoin tuo ei sentään ole.

Meninkin kertomaan, nyt kaikki hyökkäävät sankoin joukoin yrittämään.

- Symbiatch

perjantai, 21 huhtikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Avoimet WLANit on loistava keksintö!

perjantai, 21 huhtikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ihmettelin joskus, miksei Helsingin kaupunginkirjasto tarjoa WLAN-yhteyksiä, koska sillä on jo koko tarvittava infra olemassa, aina käyttäjän autentikointia myöten (kirjastokortti).

Kuinka ollakaan, sehän tarjoaa! En vain ole huomannut asiaa suuremmin mainostettavan.
http://www.lib.hel.fi/page.asp?_item_id=6660

-- LH

lauantai, 22 huhtikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Anssi on hyvä jätkä

torstai, 27 huhtikuu, 2006  
Blogger Antti kirjoitti:

Suojatut WLANit tekevät omistajastaan pellen. Ellei suojaamiselle ole todella hyvää perustetta.

Istun kotonani Espoossa, langattomia verkkoja löytyy 14 kappaletta. 4 on suojattuja, muut avoimia, niiden joukossa omani.

Ihan käytännön havaintona, Myllypurossa löytyi kerran kokeilumielessä matkaillessa yhdeltä paikalta aina n. saman verran verkkoja kuin Olarin alueella. Myllypurossa suojaamaton verkko oli harvinaisuus.

lauantai, 06 toukokuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nykyisin kun kämppään tulee valokaapeli, niin hommattuani 100 megan liittymän siihen niin tulen pistämään myös kattavan avoimen langattoman verkon kiinni siihen, mutta sillä ajatuksella että kaikki liikenne kulkee oman julkisen IP:nsä kautta jossa tilanteessa voin poliisille todeta että sori no bonus ette muuten vie mun koneita vaan viette vaan tuon langattoman purkin se kun on omassa verkossaan ihan fyysisestikin...

maanantai, 21 huhtikuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle