[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, maaliskuu 29, 2006

Videobloggausta uutiseen

Elisan, Navicoren, Nokian, Nordean ja muiden yritysten yhteisessä tiedotustilaisuudessa ei kovin tarkasti kerrottu miten Suomi nousee mobiilin kehityksen kärkeen, mutta paljon kiinnostavaa nippelitietoa irtosi.

Metahavaintona voi vinkata, että TalousSanomien Timo Poropudas kuvasi tilaisuudesta videota kännykällä ja liitti videon uutiseen. Lukija saa ainakin tuntuman tilaisuudesta, josta uutinen on. Kenties tällainen journalismi kehittyy muuallakin.

Kommentit: 3

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Laatu tietenkin voisi olla vähän parempi. Ja jos videon pistää Googlen palveluun ei julkaisun oman verkkopalvelimen trafiikki nouse niin paljoa.

keskiviikko, 29 maaliskuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Päätelaitteissa olemme kai huonon huonon huonon huonoja, mutta puheen ja datan yhteishinnoissa ehkä maailman paras? Tosin Soneran ja Elisan perus datahinta saattaa vielä olla kehitysmaatasoa - ei uusia palveluja uskalla vieläkään juuri kenellekään suositella ilman 60 min luentoa datansiirtohinnoittelun sudenkuopista.

torstai, 30 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Suomen hintataso näyttää hyvältä kun verrataan listahintoja.

Esimerkiksi o2:n perusliittymä, 250 minuuttia off-peak puheaikaa £4.99/kk eli 7.20 €/kk. Soneran One liittymällä kuukausimaksu 3.99 €/kk eli puheajalle jää 3.21 €/kk eli 36 minuuttia.

Molemmilta markkinoilta löytyy varmasti halvempiakin vaihtoehtoja.

Tai esimerkiksi Vodafonelta 3G-paketti; N70 puhelin, 75 minuuttia puheaikaa, 100 tekstiviestiä, Stop The Clock palvelu (off-peak aikaan tunnin puhelusta veloitetaan vain 3 minuuttia), Mobile TV jossa tulee tekstiviestivisailujen sijaan Sky News, CNN, MTV, Discovery ja Sky One, ja koko lysti 18 kk sopimuksella £16/kk eli 23 €/kk.

Hinnastoissa tavalliset puhelu- ja viestimaksut ovat korkeampia Suomeen nähden mutta niiden tarkoitus onkin saada ihmiset ostamaan se oikea palvelupaketti yläkanttiin.

Eihän kännykkäpuhelut ja -viestit Suomessa onneksi kalliita ole sinällään mutta valitettavasti se ruoho alkaa olla aidan toisella puolella kovin vihreää. Onneksi meillä on paljon verovaroilla maksettuja kukkahattutätejä, jotka pitävät huolta meistä jotta kukaan ei voi tarjota meille mitään liian houkuttelevaa.

torstai, 30 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle