[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, maaliskuu 22, 2006

Vanjoki digikameroista ja MP3-soittimista

Tiistaina ja keskiviikkona maailman uutisissa on levinnyt Nokia Multimedian johtajan Anssi Vanjoen kommentti Financial Timesille, jossa hän uutislähteiden mukaan ennustaa digikamera-, MP3-soitin- ja myöhemmin myös dv-kameramarkkinoiden hiipumista, koska multimediakännykät täyttävät niiden tarpeet.

En ole vielä lukenut alkuperäistä FT:n juttua, mutta ilmeisesti Reutersin / Yahoo!:n uutisessa on siitä tarkat lainaukset.

En edes yritä arvata, miten suuri yleisö käyttäytyy lähivuosina, kun / jos(?) puhelimissa on keskitason digikameran tai MP3-soittimen ominaisuudet mukana. Saattaa olla, että kuluttajat tyytyvät näihin ja Vanjoen ennuste toteutuu, tai sitten kuluttajien kiinnostus esimerkiksi digikuvaukseen lisääntyy, vaatimustaso kasvaa ja digikamera hankitaan edelleen erikseen.

Minä pidän vielä kiinni ajatuksestani, että MP3-soitin kannattaa olla erikseen. Olen torstain ja perjantain taas työmatkalla, ja on kiva jo ajatustasolla, ettei musiikin kuuntelu syö kännykän akkua. Tavoitettavuus on tärkeää matkallakin, eikä 3G-puhelimen akku kestä pitkään.

Tunnisteet: