[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, maaliskuu 29, 2006

Suomi takaisin mobiilin kehityksen kärkeen

Elisan, Nokian, Nauicoren ym. yhteinen tiedotustilaisuus Vanhalla Ylioppilastalolla.

Kommentit: 4

Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Eikös kehitysmaa ois ollu just hyvä sana :-)

Mitkä ovat muuten ne sovellukset, joissa Euroopassa ja Koreassa ollaan yleisesti edellä? En siis epäile, ettemme olisi jäljessä, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

Mobiili-TV ei ole todellista kehitystä, jos se ei lisää vuorovaikutuksellista viestintää. Enkä tarkoita tekstariäänestyksiä, jotka lienevät operaattoreiden suurin motiivi lanseerata mobiilitv:tä....

keskiviikko, 29 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minkä ihmeen perusteella vain interaktiivinen viestintä olisi kehitystä? Pikemminkin kiinnostus on vaikuttanut olevan poispäin siitä...

keskiviikko, 29 maaliskuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

"Minkä ihmeen perusteella vain interaktiivinen viestintä olisi kehitystä?"

Enpä tiedä, kukahan noin on sanonut? Esim. itse pidän mm. tietojen/tiedostojen saatavillaoloa tai lähinnä etäyhteyksiä kotitietokoneeseen (digiboksiin esim.) tärkeänä (tulevaisuudessa).

Kaksi- tai monisuuntainen viestintä (kuten puhe ja tekstarit) ovat tosin kaikista todennäköisimpiä tappajasovelluksia. Senpä takia esim. MS:n Messengereitä ei saa joissakin maissa panna puhelimiin, koska ne uhkaavat perinteisiä tuloja (Digitodayssa oli juttua aiheesta). Ja sähköposti todettiin jo kolme vuotta sitten kiinnostavimmaksi mobiilisovellukseksi. Jo perinteistä interaktiivista viestintää sekin.

Olin tänään Soneran Futuriumissa kuulemassa Soneran tulevia mobiilisysteemejä. Mobiilisähköposti oli esillä vähintään 25% ajasta (mitään muita ihmeellisiä sovelluksia ei ollut esillä). Hienoa, ettei spostia nähdä enää uhkana (eikä enää voidakaan).

Voi tietty olla, että puhe ei enää kiinnosta niin paljoa, eikä tekstaritkaan. En minäkään jaksa enää puhua puhelimessa niin paljon, mutta mese-ilmoitustaulu olisi kiva, jotta ei tarvitsisi häiritä muita viesteilllä, joiden sisältö ei välttämättä vaadi välitöntä reagointia. Sähköposti on taas hieman kömpelö väline...

Ilmotaulusysteemin raakileversio on jo pystyssä, pitäisi tehdä vielä käyttäjäarviot siitä :-).

Olisi mielenkiintoista kyllä kuulla, mikä maailmalla on oikeasti hip ja pop.

torstai, 30 maaliskuu, 2006  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

En saanut tilauksesta uutistjuttua. Pääotsikon alle ei vain tullut riittävästi substanssia. Muuta pikkukivaa tilaisuudessa toki kerrottiin ja selvisi.

Jos kiinnostaa, lukekaa vuodatukseni Tiekkarin toimituksemme blogista.

torstai, 30 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle