[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, maaliskuu 27, 2006

Sonera ei subventoi

Olin tänään vapaalla, joten en käynyt Soneran kytkykaupan tiedotustilaisuudessa. Olen nyt jälkikäteen huvikseni lukenut noita paketteja. Vaikuttaa siltä, ettei Sonera oikein usko kytkykauppaan, ja kantahan ilmaistiin jo etukäteen.

Kiinnostavaa on se, ettei Sonera paketoi kuukausimaksuihin lainkaan puhetta, tekstiviestejä tai dataa. Pelkkä kuukausimaksu tarkoittaa sitä, että kuluttaja saa 3G-kännykän edullisemmalla kertainvestoinnilla, mutta kokonaishinta nousee tietysti kalliimmaksi. Sonera ei siis vaikuta osallistuvan lainkaan puhelimen hankintakuluihin, vaan tarjoaa vain osamaksukauppaa.

Toinen kiinnostava havainto on se, että Sonera yritti piilottaa lyhyiden puhelujen hintojen korotuksen samaan yhteyteen. Minä vähän veikkaan, että asiassa käy juuri päinvastoin. Ihmisten huomio keskittyy tuohon uuteen puheluiden avausmaksuun, joka nostaa alle minuutin puheluiden hinnan jopa kymmenkertaiseksi.

Hintamuutos ei koske joitakin yritysliittymiä ja Tele Finlandin liittymiä, mutta Juho Lipsanen sanoikin tänään konferenssipuhelussa, ettei TF-liittymiä enää edes aktiivisesti myydä.

Päivän ainoa hyvä uutinen Soneran asiakkaille lienee Mobiili-tv-pilotti, koska ensimmäistä kertaa kännykällä voi katsoa enemmänkin tv-ohjelmia. Noin 10 euron kiinteä kuukausimaksu kuulostaa vieläpä kohtuulliselta (olettaen ettei sen päälle tule datasiirtokuluja erikseen).

Kommentit: 4

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eiköhän tämä hinnasto tarkoita, että tulisi:

Hinnat
Käyttömaksu 24h 1,90€*
Käyttömaksu 30 päivää 9,90€*
Ohjelmaopas 0€


* Palvelun latauksesta veloitetaan tiedonsiirtomaksu.

http://www.sonera.fi/artikkeli2/0,3842,l-fi_h-13444,00.html

maanantai, 27 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Toisaalta taas "palvelun lataamisesta" voi saada senkin kuvan, että tv-lähetysten streamaamiseen tarvitsee jonkin applikaation, jonka lataamisesta veloitetaan. TV:n katsominen sen sijaan ei kuulosta siltä, että "lataisin palvelua".

Tätä tukee sekin, että Sonera ilmoittaa yhteensopiviksi puhelimiksi S60-mallit 6630, 6680 ja N70, mutta ei suurempiresoluutioisempaa N90:tä. Realplayerillä streamaamiseen eri resoluutio ei vaikuta, mutta applikaation tekemiseen kylläkin.

Tosin en yhtään ihmettelisi, jos Sonera velottaisikin kaupan päälle vielä kulutetusta datasta, sillä kyseisen operaattorin tuntien datasta täytyy perinteisesti laskuttaa järjettömiä.

maanantai, 27 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tältä sivulta kun valitsee N70-puhelimen, löytyy maininta MobiiliTV:n hinnoista: "Tiedonsiirto ja käyttö 1,90e/24h ja 9,90e/30vrk."

Tuskin siis tulee datakuluja päälle. Tällaista olen ehtinyt jo odotellakin - hinnankorotuksia sen sijaan en...

maanantai, 27 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Olipa yllättävä veto Soneralta..Olen samaa mieltä, että päällimmäiseksi jää mielikuva siitä, että Sonera nostaa hintoja. Mm. teksi-TV:n otsikko Soneran päivän uutisiin oli,juuri tämä: "Sonera nostaa hintoja"

Tämä ei ole pelkkä mielikuva..Tai riippuu tietenkin puhelimen käytöstä, mutta mitä enemmän kulutat minuutteja, sitää edullisemmaksi muiden tarjoamat paketit tulevat...Ja konkreettisempana todisteena tästä puhelin, josta "ei tarvitse maksaa" laisinkaan.

Sonera sanoo, että ihmiset eivät halua maksaa käyttämättömistä minuuteista..Saas nähdä, kun ne minuutit peketeissa, joita muut tarjoavat eivät kuitenkaan kovin kalliilta vaikuta.

Henrikki

tiistai, 28 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle