[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, maaliskuu 23, 2006

Läppärin nettiyhteys toimii viimein

Kun vielä muistan, on annettava yhdestä asiasta tunnustusta Nokian PC Suite -tiimille. Bluetooth-dialup toimii uusilla puhelimilla ja PC Suiten versioilla viimein niin helposti, että nettiyhteyden saamiseen nopeasti vaikkapa taksin takapenkillä tai muuten spontaaneissa tilanteissa voi hiljalleen luottaa.

Yksi käytettävyyshaitta on tosin edelleen se, että minä ainakin joudun tarkistamaan vielä Windowsin ohjauspaneelin Bluetooth-asetuksista kunkin BT-dialup-laitteen virtuaalisen COM-portin numeron, ja niitä on nyt listassa jo yhdestä 18:aan. Tämä ei ole vaikeaa, kun sen osaa, mutta Matti Meikäläisen etäyhteydet tällainen vielä estää tehokkaasti.

Nokia PCS:n yhden klikkauksen yhteysvelholla en ole kertaakaan saanut internet-yhteyttä muodostettua.

Vaan kun olen ollut paljon liikenteessä viimepäivinä, toimivaa nettiyhteyttä ja pääsyä työpaikan posteihin on osannut arvostaa. Tämä on minusta toistaiseksi paras syy investoida 3G-kännykkään ammattikäyttäjälle.

Kehuin samaa jo viime elokuun kirjoituksessa, mutta silloin nykyinen työjuhtani oli vasta tullut, ja innostuin hyvästä ensivaikutelmasta.

Tunnisteet:

Kommentit: 3

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Normaalikäyttäjällä nyt tuskin onkaan 18 eri modeemiporttia koneessaan, joten tuskin tuota ongelmaa on. Ja tietysti jos teet kuten Nokia käskee, eli asennat ne "ajurit" heiltä, niiden nimiksi tulee aina kännyn tyyppi. Mutta miksi asentaa, kun se ei mihinkään muuhun vaikuta.

Yhden klikkauksen yhteys toimii joskus, joskus ei. Mutta eipä tuohon koko PC Suitea tarvita että yhteys on nopea pystyttää. BT-yhteys koneeseen, uusi yhteys ja numeroksi GPRS-yhteysnumero (se tietysti pitää muistaa) ja homma toimii.

Uusin PC Suite kylläkin vihdoinkin asentui vanhempieni koneeseen, edelliset vain sanoivat "virhe" ja lopettivat asennuksen. Eli jotain kehitystä sentään...

- Symbiatch

torstai, 23 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jaa, mikähän mulla on ongelmana sitten..Ennen kone yhdisti nätisti One-touchin kautta ja kaikki toimi loistavasti. Sitten aloin laiskana klikkaamaan suoraan Firefox-kuvaketta ja kone meni nettiin ilmeisesti "puhelinverkko-soiton" kautta..verkkohallinnan kautta.


Se toimi vähän aikaa, mutta sitten updeittasin NPC 6.7:aan ja homma tyssäsi siihen. Kumpikaan ei toimi,vaan joudun klikkaamaan "soita" jokaisen uuden osoitteen myötä..ja yhteys katkeilee kuitenkin jatkuvasti.


Symbba, olisiko Sulla jotain ohjetta?

Tavalliseen tapaan Symbian ja Noksu haukkujen kera tietenkin..


Henrikki

torstai, 23 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mikähän mulla sitten mättää? Ennen One-Touch toimi loistavasti kunnes laiskana aloin klikkaamaan suoraan Firefoxin kuvaketta ja silloin pc-yhdisti verkkohallinnan kautta puhelinverkkosoitolla.

Tämäkin toimi hiukan aikaa, mutta sitten päivitin PC-suiten 6.7:aan ja puhelinkin vaihtui 6230i:stä N70:een. Nyt ei toimi kumpikaan tapa, vaan kone yhdistyy kyllä nettiin, mutta aina uudelle sivulle mentäessä pitää taas painaa windowsin puhelinverkkohallintaa ja "soita" painiketta,koska siinä välillä yhteys on katkennut. Ja vaikka ottaisin yhteyden One-Touchin kautta ja sieltä näkyy että yhteys on muodostettu, vaatii yhteys aina "soittamista".

Symppa, olisiko Sulla neuvoa? Tavalliseen tapaa Nokia ja Symbian haukuilla varustettuna tietenkin..

Henrikki

perjantai, 24 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle