[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, maaliskuu 24, 2006

Lisää P2P-softaa S60:lle

Näin webissä sattumalta linkin PeerBoxiin, ilmeisesti aivan uuteen P2P-softaan S60-puhelimille. Lisäsin ohjelman myös Tietokone-lehden softa-alueen S60-osioon, mutta perjantaina sen latasi vasta kolme käyttäjää. En sinänsä ihmettele, koska ammatti-ihmiset mieltävät kaikki P2P-sovellukset laittomiksi tai vähintään epäilyttäviksi, eivätkä nykyverkotkaan tue tällaista käyttöä.

En itse asiassa tiedä mikä tämän firman ja softan tavoite on, mutta ainakin sivuilla puhutaan, että yritys haluaa neuvotella musiikin laillisesta jakelusta levy-yhtiöiden, operaattoreiden ja sisällöntarjoajien kanssa.

Aiemmin taisin mainita myös Symellan, muttei sekään ole kiinnostanut vielä kovin monia.

GPRS:n tai UMTS:n yli musiikin latailussa ei yleensä ole ideaa, mutta jos kohta puhelimissa on laajemminkin WLAN-tukea, voi kuluttajien kiinnostus herätäkin. Kodeissa, kouluissa ja työpaikoilla kun on jo usein maksuton langaton verkko käytettävissä.

Elisalla ja Saunalahdella on toki kiinteähintaiset mobiilidatapaketit, mutta niiden sopimusehdoissa on oikein erikseen kielletty P2P-käyttö.

Onko arvauksia tai näkemyksiä, tuleeko vertaisverkoista hitti myös kännyköissä? Meinaan nyt ihan perinteistä tiedostojen hakua. P2P-periaatteellahan toimii myös esimerkiksi Skype. Kielto lienee sitä varten, etteivät ihmiset hankkisi kiinteähintaista mobiilidataa läppäriä varten ja käyttäisi sitä vielä raskaaseen tiedostojen siirtoon, Linux-jakeluiden latailuun tietysti.

Tunnisteet:

Kommentit: 4

Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Taskussa hurisevien serverien leviäminen lienee vain ajan kysymys.

Mahdolliset säteilyn terveysvaikutukset voivat olla este näiden lisääntymiselle. Jos puhelin/serveri säteilee taskussa/käsilaukussa sukusolujen vieressä pään sijaan, voivat *mahdolliset* vaikutukset elämään olla ehkä isompia - ainakin darwinistisesti ajateltuna. Eli hands freekään ei täysin täytä varovaisuusperiaatteen kriteerejä.

Mutta itse asiaan... Voikohan noilla ohjelmilla ottaa yhteyden myös koti-PC:hen? Toimiskohan joku noista N-gagessa - nykyään tuntuu, ettei mikään softa toimi vanhemmissa versioissa. Ainakaan Symellan sivut eivät moista asiaa valaise.

sunnuntai, 26 maaliskuu, 2006  
Anonymous Sami kirjoitti:

P2P-tiedostonhaulle mobiiliverkossa on vielä niin paljon esteitä että kestää kyllä hyvän tovin ennen kuin se on arkipäivää, jos koskaan. Jos nyt vaikka sivuutetaan se, että operaattorit tosiaan yleensä "kieltävät" näiden käytön, on P2P-puuha mobiililaitteella myös kiinteään linjaan verrattuna tolkuttoman hidasta, kallista ja akkua erittäin tehokkaasti tappavaa toimintaa.

"Kauko-ohjainsovelluksia" koti-PC:llä pyörivälle P2P-softalle sen sijaan näkisin mieluusti lisää, toistaiseksi olen tietoinen vain MobileMule:sta.

sunnuntai, 26 maaliskuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

No joo, musan siirto ei varmaan pelitä pitkään aikaan, mutta mesen/Agilen tyyppiset serverisoftat, joilla voi lähettää mesemäisesti tiedostoja ja esim. PTT-ääniklippejä, varmaan yleistyy.

Tietty jos halutaan pysyä operaattoreiden ansiosta taas kehitysmaan tasolla, niin kaikki tällainen tietenkin estetään, vaikka tiedonsiirtorajoilla näitä voisi ihan hyvin hallita.

sunnuntai, 26 maaliskuu, 2006  
Blogger Varis kirjoitti:

Linux-jakelun hakeminen p2p-softalla lienee sikäli fiksua ettei jakelupalvelimia pahemmin kuormiteta, tosin kuka jaksaa ladata jakelua p2p:llä jos sen saa www-palvelimelta nopeammin?

p2p kännykässä voisi sinänsä olla ihan mahdollista, OMA DRM:n yhdessä jakelumallissahan kuluttaja saa sen varsinaisen sisältöpaketin toiselta kuluttajalta, ainoastaan avauskoodi pitää ostaa operaattorilta.

Esim. s60-puhelimet voisivat tosiaan olla hyviä jonkinlaisen yleisen kauko-ohjainsovelluksen alustana. Toisaalta esim. Nokia 770 tarjoaisi paljon paremmat mahdollisuudet käyttöliittymälle.

maanantai, 27 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle