[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, maaliskuu 22, 2006

Kytkykaupassakin kilpaillaan minuuteilla?

Jatkan vielä aiemasta kirjoituksesta ja kommenteista havainnolla Saunalahden ensimmäisistä kytkypaketeista, SaunaPaketti ja Totaali. Näissä alkaa mielestäni olla jo enemmän ideaa kuin Elisan brändillä tarjottavissa paketeissa, koska mukana on nyt niitä "3G-palveluitakin".

Saunalahden pakettien kuukausimaksut vaikuttavat korkeilta, mutta jos puhuu vaikkapa tunninkin päivässä jatkuvasti, alkaa tuo 50 euron pakettikin jo pilkaisella laskulla kannattaa.

Kiinnostavaa on seurata malttavatko operaattorit pysyä muutamissa paketeissa, vai alkaako näissäkin tulla jopa 10 eri vaihtoehtoa tekstarinuorisolle, etätyöntekijöille, paljon puhuville jne. Siitäpä voi seurata, että Elisan Veli-Matti Mattilan "hyperkilpailusta" ei päästäkään eroon.

Elisan paketeissa minua ihmetyttää juuri se, ettei perusmaksu sisällä lainkaan datapalveluita. Eikö 3G-kytkyn idean pitänyt olla se, että ihmiset houkutellaan kokeilemaan esimerkiksi MMS-viestejä, sähköpostia, videopuheluita ja muita palveluita? Saunalahden malli onnistunee tässä paremmin, jos nyt kiinnostusta ylipäätään on vielä riittävän laajasti.

Tunnisteet:

Kommentit: 4

Anonymous Juha kirjoitti:

Saunalahden paketeissa on Elisaa enemmän ideaa, eli pakettiin sisältyy nimenomaan palveluja tylsien puheminuuttien sijasta. Viiden kympin kuukausimaksu on tosin turhan korkea.

Väkisinkin tulee verrattua näitä kytkykauppahintoja laajakaistamaksuihin, joissa on usein niputettu erilaisia palveluita parin kympin hintaan.

Noh, kunahn Sonera ja DNA heittää vielä pelimerkkinsä pöytään...

torstai, 23 maaliskuu, 2006  
Anonymous Tsd kirjoitti:

"Puhelimen osuus kuukausimaksusta 10 €/kk." Tästä: http://saunalahti.fi/gsm/gsmsaunapaketti.php

10e*24=240e
Esim 6630 maksaa nyt 259e.

Not good. :)

torstai, 23 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Yllätyin aika paljon siitä, että Elisa lähti tolle puheminuuttipuolelle. Saas nähdä mitä Sonera tuo, odotin aiemmin että toisivat jotain enempi palvelupainotteista toimintaa kun niiden linjaus on aiemmin selkeästi ollut sellainen (surfportti ym. hässäkät) mutta nyt en oo enää niin varma... Ja se ei oo musta ollenkaan hyvä juttu :(.

perjantai, 24 maaliskuu, 2006  
Blogger bloomberg kirjoitti:

TSD: "10e*24=240e
Esim 6630 maksaa nyt 259e."

Jos ajattelee tuota osamaksuksi negatiivisella korolla, niin ei se minusta kuulosta niin huonolta. Myönnettäköön, etten silti itse ostaisi.

Kiinnostuksella odotan myös loppujen operaattoreiden vastineita ja sitä, montako tarjouskierrosta ylioppilaiden lakittamiseen mennessä nähdään.

perjantai, 24 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle