[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, maaliskuu 20, 2006

Kova tuomio Suomen 3G-kehityksestä

Elisa tiedotti tänään Sopranosilta tilaamastaan tutkimuksesta, jonka mukaan suurin osa suomalaisista ei tiedä mitä 3G tarkoittaa mobiiliviestinnässä.

En ihmettele tätä, koska 3G:n käsitteestä ja sisällöstä ei ole yksimielisyyttä alan sisälläkään. Se on samanlainen laaja yleiskäsite, kuten "laajakaista", joka voi tarkoittaa mitä tahansa kiinteähintaista internet-liittymää 256 kilobitistä 24 megabittiin.

Tutkimuksessa on myös hyviä uutisia, sillä sen mukaan 58 prosenttia vastaajista haluaisi lukea sähköpostia kännykällään. Aiempi Taloustutkimuksen tutkimus Suomessa arvioi, että vasta kolme prosenttia tekeee niin,

Elisa tiedotti tutkimuksesta tänään kello 17.00. Ajankohta ei ole sattumanvarainen, sillä huomenaamulla Elisa kertoo suunnitelmistaan 3G-kytkykaupassa.

Kauppalehti oli jo ehtinyt haastatella Elisan Matti Vikkulaa, ja jutun voi katsoa MTV:n Netti-tv:stä. Vikkulan mukaan syy Suomen jäämiseen kehityksessä jälkeen on ollut liian kova hintakilpailu. Vikkula ei suoraan syyttänyt tästä ketään, eikä syyttely ketään autakaan, mutta aieimmin paheksuva sormi on osoittanut operaattoreilta erityisesti kilpailua vapauttaneen lainsäätäjän suuntaan.

Kommentit: 6

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Laajakaistassa mikä tahansa nopeus 256/256 liittymästä ylöspäin on aina näkyvästi parempi kuin aiempi vaihtoehto ja kustannus on kiinteä.

GSM-verkot toimivat mukavasti, puhe kulkee, puheluissa ei ole juuri ruuhkaa, tekstiviestit menevät perille nopeasti. Keskivertokäyttäjä ei 3G-puhelimen ostaessaan huomaa yhtään mitään parannusta aiempaan nähden, yleensä lähinnä päinvastoin 3G-puhelinten pienten bugien ansiosta.

Mobiili-internet-kokemuskaan ei juuri parannu, todennäköisesti siitä Nokian 3G puhelimesta loppuu muisti ennenkuin sivu latautuu.

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Voin suositella N70:stä..Muisti ei lopu kesken. Yhtä aikaa pystyy pitämään päällä Agilea, Operaa ja bt-näppistä..ei pykinyt yhtään.

Tein ekan kerran niin, että hain osan puhelimeen ladattavat sovellukset suoraan Operalla ja latasin sitä kautta.

Operakin on näköjään kehittynyt huimasti. Uudessa versiossa mm. salasanamuisti! Ei tarvitse loggautua joka sivulle erikseenm, vaan Opera täyttää loggausruudut itse.

Ei tämäkään tietenkään bugiton ole, mutta aika tyytyväinen olen viikon käytön jälkeen.

Henrikki

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Voi E-lama sentään... Eihän ne 3G-verkot edes toimi laajasti... Ei kai operaattorit taas tee samaa mokaa kuin WAP:n kanssa: luvataan Internet (useimmille WWW) kännykkään, vaikka se vaatii vähintään N80:n tai kommun reson, eikä nekään täysin riitä.

Ja gerpsillä pärjää vallan mainiosti spostin kanssa - ei niitä powerpointeja tai worditiedostoja saa kunnolla auki kuin yli 500 egen laitteilla, joten 3G on hyödytön useimmille spostin käyttäjille.

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minä osoittaisin hitaasta kehityksestä omalta osaltani sormella myös päätelaitevalmistajia. Niissä puhelinmalleissa missä umtsia tarvittaisi ei sitä ole ja ne missä se on ei sitä tarvita.

keskiviikko, 22 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Voin suositella N70:stä..Muisti ei lopu kesken. Yhtä aikaa pystyy pitämään päällä Agilea, Operaa ja bt-näppistä..ei pykinyt yhtään.

Tätä itsekin ihastelin, Nokia vihdoinkin tajusi, että muistia voisi laittaa vähän enemmän tuon hintaluokan kännyköihin. Voihan se tietysti olla hankalaa saada mahtumaan luuriin, mutta eivät ne muistipiirit niin isoja ole. Eikä näytä hintakaan olevan mitenkään ongelma.

Ehkä nyt Nokiankin puhelimilla voi ajaa midlettejä ilman että muisti on lopussa koko ajan.

- Symbiatch

keskiviikko, 22 maaliskuu, 2006  
Blogger zache_ kirjoitti:

Pirkan osuva kommentti Digitaali sessa ihmemaassa. Jos tosiaan noin on, että ne ketkä rahankäytöstä päättää ei tunne asioita niin se on kyllä mobiilijuttujen kannalta jokseenkin ikävää.

Tuosta Elisan "tutkimuksesta" kirjoitettiin osuvasti M&M:n netissä. Tutkimuksena ei varmasti täytä mitään virallisia kriteereitä, mutta oikeastaan, juuri siitä syystä tulokset ovatkin hämmentäviä.

Jos kerran vastaajina ovat olleet Kampanja-lehden lukijat, eli suomalaiset markkinointipäättäjät, niin miten ihmeessä he ovat voineet kulkea 3G:n ohi laput silmillään ja korvillaan?

perjantai, 24 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle